2x09 Sound of Silence Songs

BTS – The Truth Untold
Disturbed – Sound Of Silence
Halsey – Without Me
Rival Sons – Do Your Worst
Overview
Title: Sound of Silence
Release Date: 2 September 2019
Episode: 9 / 23
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note:

Het is zaterdagmiddag 31 augustus 2019 als de eerste race van de Formule 2 op mijn beeldscherm te zien is. Vol enthousiasme Nyck de Vries aan te juichen die vanaf Pole Position is vertrokken als de camera in ronde 2 Alesi de spin ziet maken en vervolgens het meest hartverscheurende beeld te zien is. Geschokt van wat er is gebeurd en niets beseffend hoe ernstig het is. Later die avond klinkt het slechte nieuws.
Anthoine Hubert, je bent een held. Een die veel te vroeg tussen alle andere helden daarboven komt te racen. R.I.P hero, you’ll always be on our hearts! #RacingForAnthoine19
Juan Manuel Correa, heel veel sterkte voor de aankomende tijd met het herstel.

Ik wil mijn verontschuldigen om de gebeurtenissen in deze episode en ik heb het er over gehad met mijn Noona of ik dit vandaag wel zou moeten plaatsen of dat ook deze episode een week uit zou stellen. Ik heb deze episode bijna 3 maand geleden geschreven en ik wilde jullie ook niet teleurstellen op weer een uitgestelde episode, omdat ik vorige week had aangekondigd dat deze episode spannend zou gaan zijn. Maar weet dat mijn intentie nooit is geweest dat zoiets met een veel ergere afloop in het echt zou gaan gebeuren en dat ik deze episode dan ook met pijn in mijn hart release vanwege het verlies van een jonge, talentvolle coureur ook al kende ik hem niet persoonlijk.

WinterDawn

Als Jax net uit zijn auto komt en kort nog wat heeft besproken met zijn engineers, vraagt hij zich af waar Nola is gebleven. Normaal staat ze altijd in de pit box hem aan te moedigen of na afloop te vragen hoe een training, kwalificatie of de race is verlopen. Maar dit keer lijkt ze nergens te bekennen. “No?”, maar de coureur krijgt er geen antwoord op. In zijn kamertje achter in de pit box waar hij voor hij in de auto stapt nog even enkele zaken doorneemt, is ze ook al niet te vinden. Met een snelle pas loopt hij naar zijn engineers terug. “Hebben jullie Nola toevallig gezien?”. Beide engineers halen hun schouders op en met een zucht loopt hij naar het office home dat direct achter de pits gestald is. Elke medewerker die hij tegenkomt houdt hij aan met de vraag of ze Nola hebben gezien, maar niemand kan hem daar een antwoord op geven. Nu lichtelijk ongerust begint hij alle ruimtes na te gaan waar ze is. “Het kan toch niet dat ze zomaar in rook is opgegaan?”, vraagt hij zich hardop af voor hij ook in de laatste kamer zijn eigen personal trainer en PR-meisje niet weet te vinden. Met zijn rechterhand houdt hij zijn telefoon voor zich om haar nummer in te toetsen en haar op te bellen. Enkele keren gaat ‘ie over, maar daarna springt de voicemail gelijk aan. Meteen doet de blonde coureur nog een poging om haar te bereiken, maar ook dit keer krijgt hij weer een voicemail te horen in plaats van haar stem.

Met een zucht loopt hij dan van de offices naar de motorhome die een klein eindje verder op gestald staan. Het is niet al te druk in de ontvangstruimte, maar leeg is het ook weer niet. Iemand zal haar vast wel hebben gezien, toch? Na zelf eerst nog eens de motorhome te hebben afgezocht zit er dan ook echt niets anders op dan daadwerkelijk iemand te vragen waar ze is. “Heb jij Nola gezien Zack?” De data analist kijkt hem bedenkelijk aan voor hij voorzichtig verteld dat hij haar heeft zien lopen in de buurt van de ‘driversrooms’. “Oké, dankjewel.” Als eerste loopt hij naar zijn eigen kamer die hij voorzichtig opendoet, misschien is ze daar wel gaan liggen om uit te rusten van de drukte van vandaag. “No?”, maar als hij zijn hoofd om de deur doet ziet hij een lege kamer. Rustig sluit hij de deur weer voor hij de kamer van Dan checkt, maar ook daar blijkt ze niet te zijn. Eenmaal bij Pierre aangekomen, heeft ook hij geen idee waar ze uithangt. Met lood in zijn schoenen staat hij voor de deur bij Max. Hij komt daar niet graag en al helemaal niet sinds hun vorige optreden bij een persconferentie die compleet uit de hand liep. De deur staat op een kier en bijtend op zijn lip, wanneer hij nog eens diep adem heeft gehaald om de moed bij elkaar te rapen, duwt hij de deur voorzichtig een eindje open. En dat kleine beetje is net genoeg om te zien hoe zijn wereld voor zijn voeten in elkaar begint te vallen en zijn gezicht lijkbleek. Nola staat tegen de muur gedrukt en Max staat dicht tegen haar aan verwikkeld in een intense, haast romantische zoen waarbij beiden hun ogen hebben gesloten. Een steek schiet door zijn hart. Net wanneer hij eindelijk voor zichzelf duidelijk begint te krijgen dat die crush die de Nederlander voor hem heeft wederzijds lijkt te gaan worden en waar hij zelf nog erg onzeker over is, staat hij met zijn beste vriendin te zoenen terwijl hij aan had gegeven op mannen te vallen. Het geluid van hun lippen die elkaar wild weten te vinden in de zoen, zorgen er voor dat Jax zich steeds meer misselijk begint te voelen. Na genoeg te hebben gehoord en te zien, loopt hij langzaam achteruit voor hij de motorhome uitstormt en in zijn race outfit het terrein af begint te rennen tot hij ergens buiten het circuit in een wat onbekende omgeving is beland.

Jax heeft door alles zijn hele kwalificatie later op de middag verprutst. Steeds als hij nummer 33 voorbij zag komen schoten de beelden van hem en Nola door zijn hoofd. Het heeft hem zelfs bijna een aanraking met de muur veroorzaakt. Wanneer hij in Q1 de auto uit gaat, staat Nola klaar om hem te vragen wat er aan de hand is, maar in plaats van naar haar te gaan, besluit hij haar te negeren en met zijn helm nog op zijn hoofd in gesprek te gaan met zijn engineers. “I just lost it.”, antwoord hij teleurgesteld in zichzelf als er hem gevraagd wordt wat er aan de hand was. “It’s something I need to fix on my own, I’m sorry for the results.”, Yamamoto kijkt hem hierna nog eens diep in zijn ogen aan om de werkelijke reden te vinden, maar Jax duwt zijn vizier weer dicht voor hij met zijn helm op terug naar de motorhome loopt, Nola nog steeds negerend. Op dit moment kan hij het niet aan om haar zo vrolijk te zien rondlopen, waarbij het bijna niet op te merken valt dat ze een enorme glimlach op haar gezicht heeft staan. Als hij zijn hoofd nog eens licht bij draait waardoor hij de pers ziet staan die hem verbaasd aan kijken, laat hij nog eens een zucht tussen zijn lippen door glippen terwijl hij in de verte Nola achter hem aan hoort komen hollen en zijn naam blijft roepen. Maar voor ze hem bij kan houden of in kan halen, is hij al aangekomen in zijn eigen kamer van de drivers room en heeft hij zijn deur op slot gedraaid. Met een zucht laat hij zich op de bank vallen die daar staat en laat zijn ogen rusten op de pluche leeuw die hij van een fan heeft gekregen. Voorzichtig neemt hij die in zijn hand. “Denk aan de goede momenten wanneer je de leeuw in je handen hebt als je, je een moment slecht voelt!”, was de boodschap die de fan erbij had gegeven.

Zo vroeg als het kan en verantwoord is, laat hij zijn wekker af gaan waarna hij zich zo snel mogelijk omkleed en zijn spullen samen weet te pakken. Met zijn tas in zijn handen staat hij bij zijn engineer voor de deur van het hotel, die hem nog eens vreemd aan kijkt dat hij op dit vroege tijd stip al mee wilde naar het circuit. Maar Yamamoto vraagt hem niks door zijn privacy te respecteren. In de auto stopt de blonde coureur zijn ear-ins in zijn oren om naar muziek te luisteren die hem kalmeren. Of hij zich schuldig voelt door nu Nola te ontwijken? Absoluut niet. Als zij het nodig vond om hem eerst helemaal te overtuigen om aan het idee te wennen dat hij door een wereldkampioen werd aanbeden en vervolgens zelf stappen te zetten om hem te laten vallen, dan hoeft hij daar geen begeleiding meer van. Zijn telefoon trilt al voor de zoveelste keer en in de achteruitkijkspiegel kijkt Yamamoto hem nog eens vragend aan, maar Jax negeert alles om zich heen dan alleen maar te luisteren naar de muziek.
De hele dag is hij druk bezig met zijn engineers, die hem om de beurt helpen met het trainen voor hij de race kan gaan beginnen. Eenmaal bij de driversparade staat hij alleen in het hoekje, met zijn ear-ins weer in naar muziek te luisteren waarbij hij zo nu en dan eens een blik werpt op Max.

De lichten gaan uit en bijna alle coureurs hebben een goede start. Gefocust op de race, rijdt Max weer van Pole position en al snel weer als leider in de wedstrijd. Jax komt vanaf plaats 18 en heeft als doel een inhaalslag te maken na de slechte kwalificatie die hij op de zaterdag heeft gereden. In de eerste paar rondes gaat het goed en komt hij al snel enkele plaatsen naar voren waardoor hij op de 13 positie weet te rijden. Vanaf zijn team hoort hij hoe de eerste achterblijvers al ingehaald zijn door Max en dat het misschien nog wel een aantal ronden duurt voor hij een blauwe vlag zal gaan krijgen met de snelheid die Max heeft in zijn Red Bull. Alles ging goed, tot ze over Max begonnen en de beelden van de dag ervoor weer door zijn hoofd schieten. Het is hem behoorlijk in zijn hoofd gaan zitten, iets wat hij op dit moment niet kan gebruiken. Zijn rechtervoet drukt stevig tegen het gaspedaal aan en hij begint wat agressiever de bochten in te sturen. Max zal hem niet op een ronde achterstand zetten, niet vandaag. Het zijn echter zijn banden die hij te hard begint te pushen. Zijn engineers en zelfs Franz Tozt beginnen zich zorgen te maken om hun coureur die kort af begint te worden op de board radio. Niemand begrijpt er meer iets van. Max komt steeds dichter in de buurt en het zal niet lang meer duren voor hij de blauwe vlag krijgt te zien.

“Jax Hunter heeft gisteren een mislukte kwalificatie gereden, heeft niemand van de pers te woord gestaan wat er nou precies misging en het meest opvallende? Nola, het PR-meisje voor Jax, rende lichtelijk in paniek achter hem aan de motorhome in. Wat er allemaal aan de hand is, weten we niet, maar er is overduidelijk iets gebeurd waardoor hij ook vandaag niet goed in zijn auto zit.”, klinkt het commentaar van enkele presentatoren op tv. Nola zit gespannen in de pit box te kijken naar de schermen. Ze begrijpt nog steeds niks van de hele situatie. Plots ziet ze hoe enkele mensen aan de pit muur de pit box in rennen en druk met elkaar beginnen te overleggen. Gespannen blijft ze dan uiteindelijk naar het scherm kijken waarop ze Jax weer agressiever ziet rijden. Dit gaat nooit goed aflopen. “I’ll do it.” “Ok, copy.”, ziet ze als ondertiteling staan. Het gaat in de auto van nummer 22 inmiddels steeds minder goed zoals hij wil dat het moet gaan. “Verstappen is behind you right now!” en het enige wat hij kan is hem off-radio vervloeken voor hij ineens een enorme klap incasseert en het beeld voor zijn ogen, zwart lijkt te worden. In de verte hoort hij nog zacht een “Are you ok Jax?”, maar hij weet niks meer uit te krijgen. Iedereen houdt zijn adem in, terwijl de gele vlaggen uithangen. Nola staat inmiddels met tranen in haar ogen als het team geen bericht terug lijkt te krijgen. “Is he ok?”, staat er als ondertiteling wanneer de board radio van Max weer wordt uitgezonden.

Zijn ogen gaan open en een witte muur komt hem tegemoet waardoor hij met zijn handen naar zijn hoofd grijpt om het licht te blokkeren. “Woah, rustig aan jonge man!”, klinkt de stem van een onbekende, oudere man. “Hoe voelt u zich?” Na gewent te zijn aan het licht en wat rond te hebben gekeken, mompelt de coureur een matige ‘Gaat’. Voor hij het weet staan er allerlei mensen om hem heen om van alles en nog wat te controleren en op papieren te schrijven. “Weet je nog wat er gebeurd is?” Onverschillig haalt hij zijn schouders op. “Het liefst ben ik het hele weekend vergeten, anders lag ik hier niet.” De man werpt hem een ongeruste blik toe, maar Jax negeert het. Als hij zijn helm ziet liggen die redelijk beschadigd is, zucht hij eens en recht wil gaan zitten. “Je moet rustig aan doen en die wonden die je hebt opgelopen op je gezicht en met name rond je wenkbrauwen laten genezen, er zitten hechtingen in. Je hebt geluk dat je alleen wat wonden hebt en je er met alleen wat kleerscheuren er vanaf bent gekomen.” Met zijn linkerhand voelt hij eens voorzichtig maar een verpleegster houdt hem tegen. Een half uur later mag hij het medical centre verlaten. Toch heeft hij aangegeven niet te willen vertrekken voor de eerst aankomende uren en ook van niemand bezoek te willen ontvangen. Nog altijd zit hij op het bed waar hij zojuist op lag als het besef komt wat hem is overkomen. Kwaad neemt hij zijn helm in zijn handen die hij nog eens inspecteert. Dan vliegt de toch al ernstig beschadigde helm door de lucht en knalt met een harde klap tegen wand aan. Zo lang het feest buiten door gaat, blijft hij afwezig en in het medical centre zitten tot de avond is gevallen en hij langzaamaan terugloopt naar de motorhome van Toro Rosso en Red Bull Racing waar zijn engineers al spullen aan het inpakken zijn.

Reacties (3)

 • VampireMouse

  Intro.... Made me sad again...
  Het onderzoek is vandaag begonnen door de FIA en meewerkende partijen.

  Het is inderdaad een beetje ern aparte timing, maar wat je zegt drie maanden geleden, tja. Maar het is wel weer goed geschreven! ❤ ❤ Arme Jax door Nola en Max, ben benieuwd wat daar het verhaal van is...

  Snel verder mop!!! ❤

  RIP Anthoine 🏁

  1 jaar geleden
 • HorseDreamer_

  Oh mijn hemel, phoe. Dit was toch wel zwaar om te lezen...
  Ik heb de race niet live gezien en ik ben blij dat ik het niet heb gezien. Achteraf de beelden gezien en ik kreeg het echt koud. Nog zo jong, een stom ongeluk...

  Heel moedig van je om deze episode toch te uploaden.

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Awh Jax..

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen