. . .

Fye klemde haar handen tussen haar knieën. Ze had hem nog nooit zo gezien. Zo ontspannen, zo’n onbezonnen glimlach op zijn gezicht terwijl hij zijn handen op Mikey’s schouders liet rusten terwijl hij samen met Dana’s zoontje en Kip stoelendans speelde. Het zou haar vanbinnen moeten verwarmen, het zou haar moeten overtuigen dat hij een goede vader kon zijn – maar dat deed het niet.
      Dana drukte op het pauzeknopje waardoor de muziek stopte, en de vier probeerden op een van de overgebleven drie stoelen terecht te komen. Toen het Casper en Juice waren die om de laatste stoel moesten vechten, deed Juice alsof hij er per ongeluk naast ging zitten, waardoor hij languit op de grond terechtkwam. De twee kinderen gierden van het lachen.
      Een steek ging door haar buik toen zijn ogen niet naar haar schoten, maar naar Dana, die naast haar op de bank zat. Zo ging het al de hele avond. Het ging vast niet expres, ze merkte dat hij probeerde zich op haar te focussen, maar steeds wanneer hij een grapje maakte en even niet oplette, was hij Dana’s reactie aan het peilen.
      Voor de zoveelste keer twijfelde ze aan haar relatie.
      Misschien moest ze het gewoon opgeven, als hij zo veel van Dana hield.
      Maar toch – zo simpel was dat niet. Er waren een heleboel momenten waarop ze zich wel gelukkig voelde in zijn bijzijn. Waarop het wel even leek alsof zij z’n nummer één was. En zeker nu Dana en Kip samen waren, voelde het zwak om het nu op te geven. Misschien had hij gewoon iets meer tijd nodig om dingen af te sluiten.
      Alsof hij haar gedachten gehoord had, zakte hij naast haar op de bank neer en sloeg een arm om haar heen. Zijn glimlach was oprecht toen hij haar aankeek en hij haar een kort maar lief kusje op de lippen gaf.
      Ze smolt onmiddellijk. Misschien beeldde ze het zich wel in, maakte haar angst om hem kwijt te raken alles erger dan het was. Ze kroop ietsje dichter tegen hem aan. Haar ogen flitsten even naar Dana. Ze probeerde niet een of ander statement te maken, ze wilde haar vriendin niet kwetsen.
      Dana maakte met haar telefoon foto’s van de twee kinderen en Kip die de halve finale van het spel speelden, daarna draaide ze zich ook naar hen toe en maakte een foto.
      ‘Ah, die is lief!’ Ze draaide haar telefoon naar hen toe.
      Juice’ grip verstrakte een beetje om haar heen en zijn lippen raakten lichtjes haar oorschelp. Ze huiverde, voelde de warmte in haar opborrelen. Het was inderdaad een leuke foto, ze glimlachten allebei zonder dat het er gemaakt uitzag. Dana leunde wat meer naar haar toe en maakte een selfie met z’n drieën, daarna stopte ze de muziek.
      Mikey sprong meteen boven op een stoel, de kleine Casper keek een beetje verdwaasd om zich heen. Hij waggelde naar de overgebleven stoel. Vlak voor hij erop kon klimmen, tilde Kip hem op en zwierde hem rond, waarna hij op de stoel neerplofte en zijn zoontje met een grijns op zijn schoot liet zakken.
      ‘Zo, nu hebben we samen gewonnen!’
      ‘Zit papa weer vals te spelen?’ vroeg Dana.
      Casper sloeg verongelijkt zijn armen over elkaar. ‘Ja!’
      ‘Nou dan krijgt papa geen stukje taart, vind je ook niet?’
      ‘Alleen de winnaars krijgen taart!’ riep Mikey. ‘Dat zijn Casper en ik!’
      Fye draaide zich naar Juice toe en streek over zijn bovenbeen. Zien hoe Kip en Dana met hun kinderen omgingen, riep hetzelfde verlangen ook in haar op. Voelde hij dat ook? Hij was goed gehumeurd… misschien moest ze het hem volgend weekend vertellen. Dan kon ze hem meenemen voor een romantisch dagje weg, zodat hij totaal ontspannen was. Ze kon het niet blíjven uitstellen.

‘Ik bedacht me vanmiddag dat we alleen maar kinderspelletjes hebben, dus ik heb dit maar op goed geluk gekocht.’ Dana zette een doos op de tafel. Agricola, stond erop. ‘Ik heb vanmiddag de spelregels doorgelezen, maar ik begreep er niet veel van. Jullie mannen zijn vast wijzer.’ Met een grijns schoof ze de doos naar Juice toe.
      ‘Er staat vast ook wel een tutorial op YouTube,’ bedacht Fye. ‘Voor het geval we lui zijn.’
      ‘Casper, ga eens zitten,’ zei Dana streng toen hij over de tafel kroop om bij de doos te komen. ‘En drink je drinken op, je moet zo naar bed.’
      De jongen keek over zijn schouder naar zijn moeder, leek te twijfelen of hij stampij ging maken of niet, daarna gaf hij toe en ging bij Dana op schoot zitten, die hem zijn drinkbeker aanreikte.
      Fye keek even opzij. Mikey zat al een beetje te knikkenbollen en ze streek door zijn donkere haar. ‘Eet jij ook je taartje op? Dan breng ik je zo naar bed. We maken je wel wakker als we naar huis gaan.’
      Hij knikte slaperig en wreef in zijn ogen.
      Kip was opgestaan van de tafel en keerde nu terug met zijn laptop, die hij openklapte en zo neerzette dat iedereen het scherm kon zien. ‘Ik ben voor het YouTube-plan. Deze man heeft beeldmateriaal nodig,’ grijnsde hij.
      Ze zag aan Juice dat hij op het punt stond om een schunnige opmerking te maken, maar zijn ogen flitsten naar de kinderen en hij zei uiteindelijk niets.
      Kip zocht een filmpje op en zette het klaar. Het trok ook de aandacht van Casper; hij klom weer op de tafel en ging er zo voor zitten dat niemand anders meer wat kon zien. Fye grinnikte bij het zien van Dana’s vermoeide gezicht.
      ‘Casper kom nou zitten. Wat ben je baldadig nu we visite hebben.’
      ‘Bij papa zitten!’ zei hij toen zijn moeder een hand op zijn enkel legde. Hij draaide zich om en stootte daarbij een mok om. In een reflex schoot Kip overeind om zijn zoon bij de hete vloeistof weg te trekken, maar de mok was de andere kant op gevallen. Koffie klotste over het toetsenbord.
      Casper huilde van schrik en toen hij zich om zijn vaders nek wierp, schopte hij tegen de laptop. Met een klap viel het ding op de grond. Zuchtend haalde Dana een hand door haar haren. Ze kwam overeind en pakte de laptop op, het scherm was zwart.
      ‘Mooi is dat,’ zei ze hoofdschuddend.
      ‘Ik kijk er wel naar morgen,’ bood Juice aan. ‘Ik denk dat ik hem wel kan fixen.’ Hij toonde haar een glimlach die haar wangen een beetje rossig liet worden.
      Fye sloeg haar ogen neer. Weer was daar dat stekende gevoel in haar buik. Ze kwam overeind. ‘Kom, laten we jou naar bed brengen,’ zei ze tegen Mikey. ‘Geef Juice een kus.’
      Mikey kwam overeind en deed wat ze hem opdroeg, daarna liep hij de trap op. Kip liet Casper zakken zodat hij zijn moeder en Juice gedag kon zeggen. Ze glimlachte waterig toen de kleine daarna Mikey bij de hand pakte.
      ‘Kom. Ik laat je kamer zien. En papa gaat ons voorlezen!’
      Fye liep achter de jongens aan naar boven.

. . .


De rust keerde terug in de kamer toen het viertal naar boven was verdwenen. Juice keek naar Dana, die een vaatdoek had gepakt en de koffie had opgedweild. Ze zag er vermoeid uit.
      ‘Kom, laten we even een frisse neus halen.’
      Dana aarzelde, toen knikte ze. Samen liepen ze naar het terras toe. Hij zakte op een stoel neer en trok Dana subtiel op zijn schoot. Al de hele avond deed hij zijn best om uit haar buurt te blijven, zelfs al verlangde hij met zijn hele lijf naar aan. Nu trok hij het niet langer. De manier waarop ze zich tegen hem aan nestelde, gaf hem het gevoel dat zij met hetzelfde worstelde.
      ‘Gaat het?’ vroeg hij zacht. Zijn hand rustte op haar buik.
      ‘Het was een lange dag. Drukke groepen om rond te leiden… En ik was best een beetje zenuwachtig voor vanavond.’
      ‘Het gaat goed toch?’
      Hij rustte met zijn kin op haar schouder.
      Ze boog haar hoofd. ‘Ik mis je,’ fluisterde ze. ‘Ik mis je zo Juice.’
      Met een brok in zijn keel verstevigde hij zijn greep om haar heen. ‘Sorry,’ fluisterde hij. Tevergeefs probeerde hij de tranen weg te knipperen. Gauw kneep hij zijn ogen dicht. Hij durfde niet toe te geven hoe erg hij haar miste, al had hij het gevoel dat ze dat ze dat zelf ook wel wist. ‘Was het niet wat je ervan hoopte?’ vroeg hij zacht. ‘Samen zijn met Kip?’
      Ze haalde haar schouders op en boog haar hoofd. ‘Hij is hartstikke lief. Maar wat jij en ik hadden… Dat was zo speciaal. En ik weet dat niets meer hetzelfde is, dat het nooit meer zal worden zoals vroeger en dat deze beslissing goed was… Maar ik mis Mexico. Ik – ik was gelukkig daar. Echt gelukkig. Zelfs al verstopten we ons, zelfs al hadden we al onze vrienden achtergelaten.’
      Juice blies trillend zijn adem uit. Hij miste het ook. God – hij miste het zo erg. Hij boog zijn hoofd iets, zodat zijn lippen haar blote schouder raakten. Tintelingen trokken door zijn hele lijf toen hij haar huid kuste. Hij verschoof zijn mond een klein stukje, kuste haar opnieuw.
      Hij moest stoppen – hij wist dat hij moest stoppen. Maar hij wilde het zo graag. Hij wilde alles om hem heen vergeten en alleen met haar zijn, alleen met haar blijven, vooral altijd. Haar ademhaling werd zwaarder, waaruit hij afleidde dat zij hetzelfde verlangen voelde. Konden ze hier maar weggaan, samen, met de kinderen. Ergens opnieuw beginnen. Hij wist echter dat het niet kon en met tegenzin trok hij zijn gezicht terug en rustte met zijn voorhoofd tegen haar schouder.
      Haar hand lag op die van hem, haar duim bewoog zachtjes heen en weer. Ze zei niets. Er viel ook niets meer te zeggen. Toen de trap kraakte, kwam ze overeind en ging ietsje bij hem vandaan staan. Aan haar neergeslagen blik zag hij dat ze zich schuldig voelde over hun korte momentje samen – en hij voelde zich schuldig omdat hij zich niet schuldig voelde.
      Ze liepen weer naar binnen toe, toverden glimlachen op hun gezichten en gingen naast hun huidige partners zitten. Juice legde zijn hand op Fye’s bovenbeen om zichzelf eraan te herinneren dat zij nu zijn vriendin was, en toen Dana haar hand over die van Kip legde, vroeg hij zich af of ze dat om dezelfde reden deed.

Het werd een gezellige avond. Toch merkte Juice dat hij emotioneel was toen hij rond middernacht naar huis reed. Hij dacht dat het goed was geweest om iets met zijn vieren te doen, al voorkwam dat niet dat zijn hoofd chaotisch aanvoelde.
      Hij besloot dan ook nog niet naar bed te gaan, wetend dat hij alleen maar zou liggen piekeren. In plaats daarvan zette hij de kapotte laptop op de tafel.
      ‘Kun je dat niet morgen doen?’ Van achteren sloeg Fye haar armen om hem heen.
      ‘Ik ben nog niet moe,’ mompelde hij. ‘Ga jij maar alvast slapen, ik kom zo wel.’
      Ze leek een beetje teleurgesteld, toch hield Juice voet bij stuk. Ook voor Fye was het beter als hij zichzelf snel weer onder controle had.
      Hij draaide zijn hoofd om haar een kus te geven, daarna pakte hij de spullen die hij nodig had om de laptop te ontleden.
      Zoals altijd hielp het om met zijn handen bezig te zijn. Na een halfuurtje had hij het ding weer aan de praat en voelde hij zich iets opgeruimder. Zoals altijd wanneer hij iemands laptop fikste, deed hij meteen een algemene check-up; hij zag dat er geen goeie firewall opzat en er ontbrak ook een virusscan, waardoor hij die downloadde en de laatste meteen liet lopen. Het ding was oertraag. Hij opende internet, verwijderde cookies en de cache. Daarna klikte hij door naar de browsergeschiedenis om ook daar de boel te wissen. Hij verstijfde echter toen hij vanuit zijn ooghoek ‘verlovingsring’ zag staan. Vlak erboven stond ‘aanzoekideeën’.
      Verdwaasd schoof Juice zijn stoel naar achteren. Wat – wat was dit? Was Kip van plan om Dana een aanzoek te gaan doen? Hij voelde dat hij het ijs- en ijskoud kreeg. Hij was nog bezig met Dana loslaten, hij was er nog lang niet aan toe om te zien hoe ze met iemand anders trouwde. En Dana al helemaal niet! Dacht Kip soms dat zo’n ring alles zou veranderen? Dat ze hem volledig zou vergeten? En – zo snel al?! Een week geleden kwam hij vragen of hij het goed vond als hij met Dana ging daten en nu wilde hij haar al ten huwelijk vragen?
      Tranen prikten in zijn ogen terwijl hij naar de datum keek.
      Gisteravond. Gisteravond had hij ernaar zitten Googlen.
      Hij ademde diep in en veegde langs zijn ogen. Hij snapte het niet – hoe kon dit ook maar in die jongen opkomen? Hij was er niet klaar voor – Dana was er niet klaar voor.
      Of wel?
      Twijfel vrat aan zijn hart.
      Wat als ze het wel wilde? Als ze het als de ultieme manier zag om verder te gaan?
      Hij zou haar kwijtraken. En deze keer was er geen weg terug.Reacties (2)

 • EvaSalvatore

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH.

  VERDER PLEASE

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Whoops.... Hier gaat Juice niet goed mee kunnen dealen.

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen