Foto bij Hoofdstuk 17: operatie flea market

Kort stuk, dus sorry daarvoor

Na een beetje te hebben gepraat, zijn we allebei tot dezelfde conclusie gekomen: we moeten mijn vrienden redden. Elramel legt uit dat ze zelf haar vrienden heeft zien sterven, maar dat ze niet wil dat dat ook anderen overkomt. Alleen kunnen we dat niet alleen doen. We willen de dieren er niet lastig mee vallen, dus hebben we besloten iets te doen wat nog nooit een ziel heeft gedaan, omdat het altijd iemand z'n leven zou kosten. Het bij elkaar brengen van álle magische edelstenen.
'Ik heb niks meer om voor te leven,' beaamde Elramel. 'Dus waarom zou ik het ook nog doen?'
Nu zitten we op Figaro en vliegen we naar de eerste edelsteen. Elramel heeft me er ook meer over uitgelegd. Als je alle edelstenen samen voegt, zal het veranderen in één steen die de macht betekent. Meestal kost het dus iemand zijn leven, maar dat hoeft niet per se. Eerst gaan we op zoek naar de Zonnesteen der Licht. Die zou te vinden moeten zijn in een grot op een hoge berg van zand, maar ik heb geen idee waar? Elramel vertelt me dat het hoog moet zijn, zodat hij dichter bij de zon is dan de andere stenen. Als ik eerlijk mag zijn, ben ik wel heel erg moe. Ik ga liever gewoon slapen, maar ik weet dat dat geen optie is. Dus kijk ik maar gewoon naar de lucht terwijl ik Elramel goed vasthoud.

Ik weet niet hoelang ik heb geslapen, maar in de verte zie ik al een berg vormen. Eindelijk.
'Zijn we er?' vraag ik, wijzend naar de berg aan de horizon. Ze knikt en ik slaak een zucht van opluchting. We stappen van Figaro af en gaan zonder enige twijfel naar binnen. De grot is net zoals die van de Robijn der Macht. De stenen muren zijn donker en het is vochtig hierbinnen. Ook is het iets kouder. Na een minuutje lopen, zien we het dan. De Zonnesteen der Licht. Ik wil het pakken, maar Elramel is me al voor en plotseling krijg ik een onbehaaglijk gevoel. Niet vanwege Elramel of de steen, maar, ik weet niet. Het voelt niet veilig, alsof we de hele wereld in gevaar brengen door hier naar toe te gaan.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen