Foto bij Hoofdstuk 18: Elramel kan Grieks

Vandaag doe ik een paar korte stukjes, dus dan ben je daar van op de hoogte

De Zonnesteen is al binnen, nu moeten we alleen de Barnsteen der Genezing, de Moldaviet der Natuur, de Saffier der Moed, de Amethist der Kracht en de Rozenkwarts der Liefde. Nog steeds heb ik dat rare gevoel. Dat rare gevoel dat we bekeken worden. Dat rare gevoel dat iets op het punt staat vreselijk te mislukken. Dat rare gevoel dat er iemand aanwezig is die je liever niet bij je wilt hebben. Net zoals de vorige grot heeft deze vochtige, stenen muren en is het ook hier een beetje kouder. Toch is er een enkel verschil, dat is namelijk dat er wat licht binnen komt vallen en dat we dit keer de steen meteen zien liggen. Nogmaals pakt Elramel hem en is er weer niet echt iets bijzonders gebeurd, helaas juich ik te vroeg. Wanneer we naar buiten lopen, ligt er iets op de grond. Elramel merkt het niet op, maar ik wel. Het is een papiertje dat ligt onder een steen met bloed. Ik heb geen idee wat de tekst betekent, maar ik herken de tekens niet. Alhoewel, sommigen lijken op die van het alfabet. Een A, een B, de D is moeilijker te zien, de E, de N, M, etc.
'Elramel?' vraag ik nieuwsgierig. 'Wat is dit? Wat staat hier?'
Ze komt naar me toe en leest het.
'Griekse letters,' antwoordt ze. 'Maar degene wie dit heeft geschreven, is sowieso niet iemand die ook echt Grieks kan. Er staat namelijk: fier fan sefen. Oftewel: drie van zeven. Je hebt hier de phi, iota, epsilon, alfa, nu en sigma. Geen idee waarom deze noob besloot Griekse letters te gebruiken, maar het is niet bepaald goed gedaan.'
Drie van zeven? Wat bedoelt de schrijver daarmee dan? Eerlijk gezegd, zegt iets in me dat we daar binnenkort wel achter zullen komen.

Reacties (1)

 • AmeranthaGaia

  Dat rare gevoel dat we bekeken worden. Dat rare gevoel dat iets op het punt staat vreselijk te mislukken. Dat rare gevoel dat er iemand aanwezig is die je liever niet bij je wilt hebben.

  Waarschijnlijk heb je gelijk. Waarschijnlijk gaat het helemaal mis. En waarschijnlijk gaat mij dat echt helemaal niet bevallen.

  2 jaar geleden
  • MissEL

   En waarschijnlijk gaat de aardrijkskunde toets van morgen voor mij ook volledig mis en ga ik dat niet leuk vinden

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   ik heb oprecht medelijden met je. Heel veel succes. Is het een moeilijk onderwerp?

   2 jaar geleden
  • MissEL

   We moeten twee hele paragraven binnen een week uit ons hoofd leren...
   En overmorgen heb ik Grieks en wiskunde...

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Verschrikkelijk. Succes.

   2 jaar geleden
  • MissEL

   Bedankt

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen