Foto bij Hoofdstuk 20: draken kots

Slapen op een draak is moeilijker dan het lijkt. Mensen denken dat het juist chill is, maar geloof me. Het is alles behalve dat. Maar oké, we zijn alweer bij de volgende bestemming. Gelukkig. Ik heb Elramel voorgesteld hier de nacht door te brengen, maar ze zei dat het onveilig is zolang William the Conqueror de Robijn der Macht heeft en we ons niet blijven voortbewegen. Als we ook maar vijf minuten op dezelfde plek blijven, zal hij onze locatie weten en blijven weten, 24 uur lang. Daarom is in een busje slapen veiliger, omdat één iemand kan rijden terwijl de anderen rusten. Maar ja, die hebben we niet. Dus pech voor ons.
Deze grot heeft gelukkig geen rare dingen, dus hoef ik daar geen details over te geven. De Saffier der Moed is ook maar een normale saffier, dus ook daar valt niet veel over te vertellen. Toch gebeurt er iets wat ik niet verwachtte, maar dat is pas buiten de grot. Het gaat om Figaro, hij ziet er niet bepaald gezond uit. Zijn ogen staan dof en hij maakt vreemde, gorgelende geluiden. Bezorgd loopt Elramel op hem af en onderzoekt hem, maar dan geeft hij over. De vis die onderhand verteerd lijkt te zijn, is groen en geeft licht. De andere restjes eten zijn brokkelig en ook grasgroen. Elramel legt haar hand op zijn hoofd, maar lijkt niks vreemds te vinden. Zou het het silhouet zijn dat ik gisteren gezien heb? Heeft Figaro gewoon last van een griepje? Heeft hij iets verkeerds gegeten? Is hij zo uitgeput? Is dit een manier van uiten? Of hebben alle draken dit wel eens?
'Gaat het weer vriend?' vraagt Elramel met een zachte stem en Figaro knikt. Alsof het nooit gebeurd is, springt hij op en neemt hij ons mee op zijn rug, klaar om te vliegen naar de laatste twee edelstenen. Maar toch voelt het vreemd. Niet goed. Wat is er zojuist precies gebeurd?

Reacties (1)

  • AmeranthaGaia

    Dit is allemaal wel heel verdacht.

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen