Foto bij Hoofdstuk 21: rare gedachten

Is er een ziekte die je kan krijgen doordat je te weinig slaap krijgt? Of bestaan die niet in werelden als deze? Is de lucht hier giftig? Of heeft het een stofje waardoor slaaptekort geen effect heeft op onze gezondheid en alleen op ons humeur? Of gebeuren er dingen die niet echt gebeuren en ben ik dood? Of is dit maar een droom? Misschien is dit alles wel gewoon een droom en ontwaak ik morgen gewoon in mijn bed met mijn ouders die me troosten vanwege mijn nachtmerrie. Misschien ben ik nog wel gewoon een vierjarig meisje en ben ik, zodra ik wakker word, wel jarig! Wat heeft dit voor zin? Natuurlijk ben ik niet jarig! Ik ben op zoek naar die klote edelstenen die zogenaamd de wereld kunnen redden. Wat kunnen een stel stenen nou bereiken?!

Gelukkig hebben we de amethist al zonder al te veel moeite en vliegen we nu. Maar ik ben aan het nadenken. Want, wat heeft het nog zin? Niets! Niemand ziet het. Ik heb niemand meer. Hoogstwaarschijnlijk ben ik gewoon overleden en is dit wat je hebt na een leven in een oorlog. Een reis zonder einde. Een reis zonder doel. Zonder slaap, eten of drinken. En toch leef ik nog steeds. Het is de enige mogelijke oorzaak. Waarom spring ik nu niet gewoon van deze draak af om een einde te maken aan mijn leven? Omdat het waarschijnlijk geen zin heeft. Als ik dood ga, gebeurt dat heus niet nog eens. Dan voel ik alleen maar pijn. Per slot van rekening hoor ik deze rare gedachten niet te hebben, ik ben gewoon oververmoeid. Mijn ogen willen dicht, maar mijn hersenen protesteren. Het lukt niet. Ik moet rusten. Nu. Maar ik weet dat het niet kan! Godverdomme, waarom is het elven ook zo moeilijk.

Reacties (1)

 • AmeranthaGaia

  Als je te lang niet slaapt, kun je wel gaan hallucineren en totaal doordraaien en uiteindelijk zul je zelfs overlijden. Ik begrijp dat ze haast heeft, maar misschien moet Agnes toch maar eventjes gaan liggen.

  2 jaar geleden
  • MissEL

   Je wil niet ineens dood gaan. Zo midden in een zin: 'Ja maar ik denk toch beter dat ik even kan gaan. blruh.' Dood
   xD

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen