Foto bij Hoofdstuk 22: ik weet dingen

Ah, eindelijk. Wat ben ik blij. De allerlaatste steen! We zijn nu in de grot terwijl Figaro buiten even relaxt. Hoewel mijn intuïtie zegt dat er iets gaat gebeuren. Gelukkig heeft Elramel de steen al te pakken, maar dan horen we geschreeuw. Het klinkt hoog en het vermoord mijn trommelvliezen zowat, maar Elramel bevriest alleen maar.
'Figaro.' ademt ze en ze rent meteen naar buiten, waarna een hoge gil vervolgt. Ik verstijf en voel de wil om weg te rennen, maar ik weet dat dat geen goed idee is.
'Agnes?' hoor ik iemand roepen en meteen herken ik de stem. Hij klinkt zo lief en onschuldig en ik wil bijna naar hem toe gaan en in zijn armen vallen en zeggen hoe zwaar het wel niet was, maar ik hou me in. Ik geef geen antwoord, wetend dat dat mijn eind zou worden. Ik blijf daar gewoon staan, doodstil. Ik verroer geen vin, niet dat ik vinnen heb. Dan zie ik hem. Hij draagt leren kleding en kijkt me grijnzend aan. Plotseling krijg ik weer allerlei zelfmoordneigingen, maar ik weet ze we te stoppen.
'Als ik jou was, zou ik naar buiten gaan zonder tegen te werken.' zegt hij streng.
'Wat jammer nou dat je mij niet bent.' bijt ik hem toe, maar het lijkt hem niets te schelen.
'Drakenvlees is het lekkerste eten dat er bestaat op deze hele aardbol, wist je dat?' vervolgt hij. 'En drakenbloed is giftig. Wat zou het nou jammer zijn als we die draak gewoon laten gaan! We hebben toch een mes bij en ik denk niet dat zijn familie het zo'n grote ramp vindt als hij verdwijnt, of wel?'
Als hij het waagt Figaro ook maar met een vinger aan te raken, ik weer, ik maak hem af. Het liefst spring ik op hem en wurg ik hem, maar ik weet dat ik dat niet kan. Ik zou het mezelf nooit kunnen vergeven en dan hadden ze Figaro vermoord. Die lol wil ik ze niet geven. Die lol wil ik hém niet geven.
'Oké dan,' snauw ik. 'Wat jij wil, Alex.'

Reacties (1)

  • AmeranthaGaia

    Ik voel me oprecht gewoon persoonlijk verraden door Alex. Ik vertrouwde hem...

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen