Foto bij Hoofdstuk 25: alles is mogelijk

Ik zit hier al een week gevangen terwijl ik iedere keer weer zie hoe Lily en Jeremy meegenomen worden. Ik heb tijd genomen om te slapen zodat ik genoeg energie heb voor vandaag. Mijn ontsnappingsplan. Operatie Flea Market is mislukt en dus zijn alle stenen bij elkaar gebracht door degene die geen van hen in handen mocht krijgen. Dus moet ik nu wegkomen om deze oorlog te stoppen. Voor Elramel.
Ik wil net beginnen aan mijn meesterplan wanneer Alex de deur opent. Ik kijk hem aan in zijn blauwe ogen, maar zie geen enkel teken van emotie.
'Wat doe je?' fluister ik met een snauwerige toon. 'Wat wil je nou weer?'
Hij antwoordt niet en gaat aan de kant.
'Volg mij.' zegt hij en even krijg ik een beetje hoop. Heeft hij spijt van wat hij gedaan heeft? Natuurlijk niet, hij is een verrader.
'Agnes,' zegt hij. 'Ik wil dat je die stomme draak van Elramel eens tot rust brengt. Hij houdt ons steeds maar wakker, wat we ook doen!'
Ik zucht geërgerd. Ik wist het wel. Wacht eens, dit maakt mijn plan nog beter. Ik knik en ga bij Figaro zitten die is losgemaakt en nog steeds zit te janken. Wing en Claw houden toezicht terwijl ik op hem klim en hem gerust stel. Gelukkig heeft hij mijn plan al snel door.
'Probeer maar niet te ontsnappen.' zegt Claw alsof hij mijn gedachten leest. 'Het is onmogelijk.'
'Niks is onmogelijk.' mompel ik en Figaro stijgt met al zijn kracht op. Ik hoor hoe er alarm geslagen wordt, maar reageer er niet op. Ze kunnen ons toch nooit te pakken krijgen.

We zijn nog steeds aan het vliegen en Figaro lijkt te weten waar hij naar toe moet, ondanks dat ik dat een beetje betwijfel. Een paar van zijn zwarte schubben zijn wit geworden en hij heeft geen enkele kik gegeven op het bewegen van zijn vleugels na dan. Doordat ik zo lang mogelijk geslapen heb, heb ik nog steeds genoeg energie over dus hoef ik nog even niet te slapen.

Ik schrik op wanneer Figaro een opgelucht geluidje maakt en kijk in de verte. Ik zie een soort vloeibaar spul dat zich ineens verspreid aan het eind van de horizon. Het lijkt op een meer, alleen is dit water abnormaal helder en schoon en strekt het zich volledig uit. De zon weerkaatst op het oppervlak en ik vind het zo ongelofelijk mooi! Maar waarom, brengt Figaro me hierheen? Ik schrik op wanneer hij een duik in het water neemt en hou mijn adem in. Tot ik me besef dat hij niet meer naar boven zal gaan.

Reacties (1)

  • AmeranthaGaia

    Oh, f*ck. Doe nou niet, Figaro. Tenzij het het juiste was om te doen. Dan: Doe maar wel, Figaro.

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen