Foto bij Hoofdstuk 2; Monday

Emma's POV:

Ik word wakker als ik de wekker op mijn telefoon hoor gillen. Ik druk hem uit en sla mijn handen voor mijn ogen waarna ik me uitrek. De zon schijnt schemerig door mijn gordijnen heen. Ik check mijn sociale media en stuur een appje naar Sophie. Sinds ik ben gearriveerd op de campus heb ik nog niks van me laten horen.
Emma (07.32) : It's really nice here! I just woke up, it's my first day at Westvalley, I'm so exited!! The girls here are very nice, but i do miss you for 100%!(flower)
Ik check nog even mijn bericht en klik vervolgens op zenden.

Ik klim uit bed en ga naar de douche om een snelle douche te nemen. Ik doe mijn make-up en föhn mijn haar zo goed als droog. Ik spuit er nog een beetje haarlak in en bekijk mezelf dan nog even in de spiegel. Ik loop naar mijn kast toe en trek mijn kleren aan. Helemaal prima.

'Goodmorning!', zeg ik vrolijk als ik de keuken binnenloop en een schaaltje en een beker uit de kast pak. 'Why are you so happy?', vraagt Becky me. 'This is my first day, do I need to prepare myself for something?', zeg ik terwijl ik mijn yoghurt met vers fruit uit de koelkast pak en in mijn schaaltje gooi. Ik giet mijn glas vol met water en pak een lepel uit de bestek la, waarna ik tegenover Becky ga zitten. 'Euh, more like someone..'. Ik neem een hap van mijn yoghurt. 'There is this girl, Kelly.. She is the worst. She is like a real mean girl. And then there is Jade, her friend. She is following Kelly everywhere', zegt Becky terwijl ze met haar ogen rolt en een hap neemt van haar broodje met kaas. 'Oh and then there is the football team.. I swear to god.. They are bad for your health. It's not okay', zegt ze met een lichte kreun in haar stem. 'Is it that bad?', vraag ik haar lachend. 'Yes! It is', zegt ze terwijl ze me met een serieuze blik aankijkt.

We praten nog even over de lessen die we vandaag hebben. Eva schuift bij ons aan tafel. 'Goodmorning guys', zegt ze terwijl ze nog een beetje slaperig met een banaan aan tafel komt zitten. 'I almost didn't sleep last night'. Ze pelt te banaan en eet er een stukje van af. Ook Ashley en de andere meiden komen nu de keuken in lopen voor hun ontbijt.

Om 8 uur precies komt de shuttlebus ons ophalen. Ik pak mijn tas en loop samen met de meiden naar buiten. De bus zag er precies zo uit zoals ik me had voorgesteld. De deuren van de bus gaan open en Becky, Eva en Ashley stappen de bus in. Ik laat de andere meiden van Kappa ook voor gaan, en stap zelf als laatste de bus in. De bus zit al bijna helemaal vol, maar gelukkig is er naast Ashley nog een plekje vrij. Ik kijk door de bus heen en mijn ogen kruisen met die van de jongens van de Vales. Becky maakte geen grapje, ze zijn inderdaad ontzettend aantrekkelijk. De bus begint al weer te rijden en ik moet moeite doen om me staande te houden. Snel loop ik naar mijn plek naast Ashley en plof op de stoel.

'Did you sleep well last night?', vraag ik aan Ashley. Ze heeft nog niet veel tegen me gezegd sinds ik in het Kappa huis ben ingetrokken. 'Yes i slept pretty wel actually, you?' 'I still need to get used to my new bed, but I slept pretty good, yes', vertel ik haar. 'What class are you in?', vraagt Ashley me nu iets meer. 'Oh I study business economics, same as Eva'. 'I never really liked working with numbers, I study chemistry', zegt Alshley en ik zie dat ze op haar pols een litteken heeft zitten. 'Sounds like it's an interesting study'. 'It is!', en terwijl ze dat zegt ziet ze dat ik naar haar pols kijk. Snel trekt ze haar trui naar beneden.

De bus stopt voor de 4e campusvilla. Deze villa had ik nog niet gezien, omdat ik in de 3e villa woon. Er staat een bord met de tekst 'Alpha Epsilon'.
Uit het huis komt een groepje jongens lopen. Als de deuren open gaan en de jongens in de bus stappen klinkt er gelach van achter in de bus. Ik kijk achterom en kijk recht in de ogen van een jongen met zwarte krullen en bruine ogen. Hij lacht naar me. Ik draai me weer om richting Ashley. 'Who is that guy with the dark curls?', vraag ik haar benieuwd. 'Oh that guy? That is Jake Williams, one of those losers on the football team', zegt ze. Ik wil nog een keer achterom kijken, maar besluit om het niet te doen.

Als we bij de campus aankomen stapt iedereen uit de bus. Ik sta met Eva en Becky nog even te kletsen op het plein. Ashley loopt gelijk naar binnen.
De jongens van het football team lopen langs ons heen en een van hen beukt tussen ons door waardoor hij tegen mijn schouder aanstoot. 'Hey can you watch out!?', zeg ik wat geïrriteerd tegen hem. 'I'm sorry, I am Bruce, who are you?', vraagt hij met een grijns op zijn gezicht. 'I am Emma', zeg ik en ik kijk hem aan. 'Nice to meet you Emma', zegt hij terwijl hij een beetje voor over buigt om me wat dieper in mijn ogen aan te kijken. Even blijft het stil tussen ons. 'Hey Bruce, Come on man!', hoor ik achter ons roepen. Het is een donkere jongen, ik zie hem zwaaien waarna hij naar binnen gaat. 'I guess I'll see you around', zegt Bruce en hij kijkt Eva en Becky even aan. Dan draait hij zich om en loopt hij naar binnen.

'Did that just happen?', zegt Becky kijkend van mij naar Eva. 'I've heard rumours about Bruce that he is not nice to girls, and that he tries to fuck every girl he sees', zegt Eva roddelend. Ik heb me voorgesteld geen aandacht te geven aan jongens zolang ik op de universiteit zit. Na al dat gedoe met Peter en het drama wat zich heeft afgespeeld ben ik helemaal klaar met gevoelens en relaties.

De bel gaat. 'Come on, let's get to class', zegt Eva en we zeggen Becky gedag. Becky begint haar dag met sport terwijl wij nu wiskunde hebben.
Als een van de eersten lopen ik en Eva samen het wiskunde lokaal binnen. Eva gaat op de een na voorste rij bij het raam zitten en ik neem naast haar plaats. Langzaam komt ook de rest van de klas binnenstromen. Jake en Bruce komen joelend binnen en ik zie hoe ze helemaal achterin gaan zitten. 'Hey Emma', zegt Bruce met een grijns terwijl hij zijn arm over te leuning van de stoel gooit. Ik rol met mijn ogen terwijl ik me weer omdraai. 'Excuse me, this is my seat', hoor ik naast mij. Ik kijk om hoog in de bruine ogen van een beeldschoon blond meisje. 'I don't see your name anywhere on this chair', zeg ik terwijl ik de stoel en de tafel bekijk, waarna ik haar weer aankijk. Ze mag dan wel prachtig zijn; zo laat ik niet iemand tegen me praten. Ze kijkt me een beetje schaapachtig aan en zegt vervolgens; 'Look.. I'm telling you this because you are new here, but I'm Kelly and I always sit here during math, so get off', en ze wijft met haar hand naar een andere lege stoel. 'And what if i don't?', beantwoord ik haar kalm. 'Then you will regret you've ever set foot in this university'. Ik kijk naar Eva en ze knikt zacht met haar hoofd ja. Zuchtend rol ik met mijn ogen terwijl ik langzaam mijn tas pak. Als ik op sta zie ik Kelly trots lachend naar een meisje met bruin haar kijken. Ik ben nog niet aan de kant of ze gaat al op mijn plek zitten. 'Thank you and don't let this happen again', zegt Kelly terwijl ze me wat arrogant aankijkt. 'Whatever', zeg ik zacht, maar hard genoeg zodat Kelly het kan horen. Ik loop naar een lege plek helemaal achterin de klas. Naast mij zit de donkere jongen die Bruce eerder vanmorgen bij me weg riep. 'Hey', zegt hij terwijl hij met zijn hoofd knikt. 'Hey', zeg ik terug en op dat moment komt de lerares binnen lopen.
'Goodmorning Class, welcome, we are going to start straight away, turn to page 49', zegt ze. Terwijl ik mijn wiskundeboek pak en de bladzijde opzoek, hoor ik haar zeggen; 'Looks like we have a new student! I'm Miss Phillips, who are you?', ik kijk op en zie de hele klas nu naar mij kijken. Ik voel me er ongemakkelijk door. 'I'm Emma. Emma Johnson', zeg ik dan snel. 'Well nice to meet you Emma', antwoord ze op mij. Vervolgens begint ze met het uitleggen van de lesstof voor die dag. Gelukkig stelt ze me geen verdere vragen.

Als de les voorbij is stop ik mijn spullen in mijn tas en loop ik naar Eva. We hebben nu 2 uur economie gevolgd door Bedrijfskunde. Terwijl we naar het volgende lokaal lopen zegt ze; 'So what do you think of Kelly?', vraagt ze me zacht, omdat Kelly 3 meter voor ons loopt met Jake. 'So spoiled, who wants to have her own seat?'. 'That's Kelly don't get too much involved with her', zegt Eva en begint te lachen. Ik lach terug en zeg; 'Oh no, i've got you, and Becky!', met een glimlach. 'Who is that other girl?', vraag ik Eva en wijs naar het meisje met het bruine haar. 'That's Jade, Kelly's lap dog'. Ik herinner me weer dat Becky haar ook noemde tijdens het ontbijt. 'So those two are the mean girls of this school?', zeg ik lachend. 'Yep that's right!', antwoord Eva ook lachend als we het economie lokaal binnen lopen.

De lessen verlopen snel en voor ik het weet zijn ze alweer voorbij. De bel gaat en we hebben nu een uur pauze. 'Shall we sit in the canteen? The other Kappa girls have lunch break as well', vraagt Eva me als we weer in de gang lopen. 'I'll meet you guys there, i've to go to the toilet'. 'Okay see you later than', en Eva loopt vast naar de kantine.

Als ik de wc in loop staan Kelly en Jade voor de spiegel hun make-up te doen. Ze kijken op als ik binnen kom en staren me wat arrogant aan. Ik wacht even af voor ik volledig naar binnen loop. 'Do you have your own toilet as well Kelly?', vraag ik haar sarcastisch. 'No why would i have my own toilet?', kijkt ze me verbaasd vragend aan. Ik haal mijn schouders op en loop het eerste hokje in en doe deze op slot. Ik trek mijn rokje en onderbroek naar beneden en ga plassen.
Zodra ik klaar ben trek ik mijn kleren weer goed en trek ik de wc door. Als ik het hokje weer uit loop om mijn handen te wassen voel ik Kelly en Jade naar mij kijken. 'So Emma, do you want to sit with us during lunch break?', vraagt Kelly me nu opeens aardig. 'The boys will sit there too', zegt Jade. Dit is de eerste keer dat ik haar wat hoor zeggen. Waarom doet Kelly nu ineens zo aardig terwijl ik net nog op háár plek zat? 'No thanks, i already told Eva and the other girls i would sit with them', zeg ik hun als ik mijn handen afdroog. 'You are way too good to sit with them, we have a free spot on our table'.
'I said no, thank you', zeg ik nu wat harder. Ik mag Kelly dan niet zo goed kennen, maar hoe ze over de andere Kappa meiden praat kan echt niet. Ik wil om draaien, om het het toilet te lopen en heb de deurklink al in mijn handen als ik Kelly me nog na roept; 'Oh and Emma..'. Ik draai me om en bekijk Kelly terwijl ze naar me toe komt lopen. 'I saw you looking at Jake on the bus. Just know that he is mine, so don't bother', zegt ze terwijl ze me diep in mijn ogen aankijkt.
Ik zucht, ik heb geen zin in deze onzin, en ik rol met mijn ogen waarna ik zonder wat tegen haar te zeggen de wc uit loop.

Voor ik naar de kantine ga loop ik nog langs mijn kluis om even wat boeken erin te leggen. Als ik bij mijn kluisje ben stop ik mijn boeken er in en kijk ik nog even snel op mijn telefoon of ik alweer een appje terug heb van Sophie.
1 nieuw bericht.
Sophie (12.13) : Good luck!! Let me know how it went! I miss you too!(flower)

Als ik naar de kantine loop kom ik de donkere jongen uit de wiskunde les weer tegen. 'So you're new here huh', zegt hij als we samen richting de kantine lopen. 'Yeah, it's my first day actually, i'm Emma'. 'I'm Edward, but the boys call me Eddie'. Hij heeft een wit/rood/blauw jack aan met een wit t-shirt er onder.
'So this saturday we are hosting a party at our campusvilla, wanna come? It's gonna be awesome!', vraag Edward enthousiast aan me terwijl we de kantine binnen lopen. De tafels staan opgedeeld in cirkels en ik zie Eva, Becky en Ashley al aan een tafel zitten. Edward heeft door dat ik naar hun kijk en zegt; 'You can bring your friends if you want, every girl is welcome at Alpha Vale'. Hij lacht en legt zijn hand op mijn elleboog. Zijn hand voelt koud aan. 'A party sounds nice! I'll ask the girls if they want to come!', zeg ik. 'Cool, I hope to see you saturday then', antwoord Edward en hij loopt langs me heen om naar een tafel te lopen. Ik volg hem met mijn ogen en zie hoe hij aan de tafel met Bruce en Jake gaat zitten. Ook Kelly en Jade zitten er bij. Edward schut Bruce de hand en ze beginnen te lachen. Ik zie Jake naar mij kijken en zodra onze ogen elkaar kruisen kijkt hij snel naar Bruce en Edward. Ik merk dat ik te lang sta te staren en wend mijn blik af om naar de Kappa meiden te lopen.

'What was that about?', vraagt Becky nieuwsgierig als ik naast haar kom zitten. 'I might just got us invited to the Alpha Vale party this saturday', zeg ik terwijl ik de meiden verwachtingsvol aan kijk. 'NO WAY!', zegt Becky net iets te hard waardoor verschillende personen in de kantine onze kant op kijken. Ashley legt haar hand op haar voorhoofd en zegt; 'Becky can you embarrass us even more', waarna ze weer opkijkt en er een kleine lach van haar gezicht af komt. 'Yes.. Yes i can actually', antwoord Becky terwijl ze een stukje spaghetti van haar bord pakt, het tussen haar tanden zet en het naar binnen zuigt. Snel steekt ze haar tong uit naar Ashley. Ashley schud beschamend lachend haar hoofd.

De rest van de dag ging snel voorbij. Om 4 uur zaten we weer in de bus onderweg naar onze campusvilla. Zodra we ons huis binnen lopen, trappen we onze schoenen uit en ploffen we met z'n allen op de bank. 'I am going to take a nap', zegt Eva gapend als ze haar lichaam op de bank laat vallen en haar hoofd in een kussen begraaft.
Ik pak mijn telefoon erbij en stuur Sophie een appje:
Emma (16.47) : First day was awesome! Got invited for a campus party this saturday!
Ik stuur haar een paar foto's van de campus erbij en een foto van het feestje van zaterdagavond met Eva en Becky. We waren allemaal hartstikke dronken en lagen pas om 5 uur op bed.

Ook mijn ouders stuur ik een appje met een paar foto's.
Emma (16.49) : It's actually very nice here! Had a great first day at the campus!

Na het avond eten trek ik me even terug op mijn kamer en zet ik even wat muziek op. Zachtjes neurie ik wat van de melodie mee. Ik denk aan het feest van zaterdag. Dit was de eerste keer dat ik weer naar een feest ging na de dood van Peter.
Ik zoek een ander nummer op en zet de muziek wat harder. Ik moest me nu niet druk maken om zaterdag.
Ik sluit mijn ogen om van de muziek te genieten.

Ik merk dat ik moe word en stap uit bed om mijn tanden te poetsen, mijn haar in een knot te doen en om mijn pyjama aan te doen. Ik ga weer in bed liggen en zet mijn muziek uit. Ik zet mijn wekker voor dinsdagochtend en check nog een laatste keer mijn Facebook waarna ik mijn internet uit zet en mijn telefoon aan de oplader leg.

Zuchtend staar ik naar mijn plafond. Ik sluit mijn ogen en val in een diepe slaap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen