Sorry, had het heel druk hoofdstukken te herlezen en online te zetten, ik maak het goed door morgen een extra hoofdstuk te plaatsen, en vrijdag opnieuw.
Ik probeer het schema 3 hoofstukken per week te houden, op die manier kom ik sowieso goed uit, laten we hopen dat ik sneller naar het einde kan schrijven dan dat ik de hoofdstukken online moet zetten. c:

Na een aantal jaar weer in mijn eentje te hebben geleefd, heb ik een ander manier van leven gevonden. Ik heb mijn krachten al voor een lange tijd niet meer gebruikt, en dat verbaasde mij. Ik heb mijn krachten niet nodig om door het leven te komen, grootste deel van mijn leven moest ik al zonder mijn krachten doen.
Ik vloog over de markten en stal wat vlees als het moest, ik kon de politie toch wel afschudden, maar uiteindelijk bleek het toch een groter probleem te zijn dan ik dacht. Ik moest maar een manier verzinnen om geld te verdienen.
Na wat Enferia verteld heb, probeerde ik maar te begrijpen wat er dan zo goed was aan deze mensen. Misschien zijn ze inderdaad niet zo slecht als ze op grote schaal leken.
Ik las wat boeken in de bibliotheek en kwam erachter wat voor dingen een goeie manier was om geld te verdienen. Meestal vroeg je aan wezens of ze een baan voor je hadden, maar niemand nam een draak aan om te werken, behalve dan een ijzersmid. Het enige wat je dan hoefde te doen was het vuur aanstoken met je vuur. Daarbij het enige waarmee zij betalen is wat vlees zodat je blijft leven. In eerste instantie was dat wel prima, maar dat was niet het geen waarom ik geld wilde, nou… Stiekem ging het wel om het eten… Zelf geld verdienen voelde toch beter dan te werken voor vlees.
Voor de rest nam er niemand echt een draak aan. In eerste instantie leek ik een goeie kans te hebben bij de bibliotheek. Ik had genoeg kennis om een hele speech te houden over welk boek het ook gaat, maar zij vonden dat het te gevaarlijk was om een draak te laten werken in een bibliotheek, vanwege ze zo brandbaar zijn… Als dat echt het probleem was, waarom steek je dan kaarsen aan als verlichting? Ik denk gewoon eerder dat ze draken niet zo vertrouwen.
Ieder geval, toen ik nog steeds niets had gevonden waarbij ik kon gaan werken bedacht ik maar een ander manier om geld te verdienen.
Met veel moeite had ik dan onder de knie gekregen mijn eigen alcoholdrankje te maken. Iedereen leek van alcohol te houden, dus maakte ik een soort drank met een speciale smaak. Met wat boek onderzoek wist ik precies hoe ik de drank eruit wilde laten zien, en met welke smaken ik het zou willen.
Een soort zoete whisky werd het. Dat eruit ziet alsof er een vuur in de fles zat. En om eerlijk te zijn was ik best trots erop. En ondanks het zo zoet was, dronken de mensen het veel sneller dan ze eigenlijk zouden moeten, maar dat maakte niet uit.
De mensen kochten mijn drank, en dat was het begin dat mijn geld binnen kwam rollen, bijna letterlijk.
Er ging wat jaren voorbij, en ik had een kluis gemaakt voor al mijn muntjes, en de enige keren dat ik dan mijn magie gebruikte was, was om de kluis te beschermen. Zoals het spreekwoord gaat, steel niet het goud van een draak, ze worden daar nogal heethoofdig van.
Misschien was het geen spreekwoord, maar dat zou het wel moeten zijn.
En daar stond ik dan, dag in dag uit alcohol te verkopen. En de mensen vonden het geweldig. En ik ook, aangezien ik mijn eigen geld kon verdienen.
Ik kocht het beste vlees dat ik maar kon vinden, en het was heerlijk.
Die routine ging zo door tot ik twee specifieke mensen tegen kwam aan mijn kraam. Ze kochten niets, maar keken wel heel kort naar mij. Op de een of andere manier had ik een speciaal gevoel bij die twee mensen, en ik wist niet precies wat dat was. Ik keek ze even afwezig aan, terwijl de mensen voor mij aandacht probeerde te krijgen. Toen ze pas uit mijn blikveld verdwenen waren, ging ik weer terug de mensen helpen die voor mijn kraam stonden.
Ik had deze mensen nog nooit eerder gezien, maar op de een of andere manier kwamen ze toch bekend voor.
De volgende dag hoopte ik dat diezelfde mensen weer langs mijn kraam zouden lopen, maar dat was niet het geval. Ik keek meer om mij heen dan dat ik normaal zou doen. Niet dat iemand dat ooit zou opmerken, het enige wat ze wilden was mijn drank.
Een aantal dagen ging voorbij, en ongeveer een week later zag ik die twee wezens opnieuw. Ze leken naar dezelfde kramen te gaan zoals vorige keer. De groentekraam, en bij het vleeskraam kochten ze wat kleins. Ik zag ook dat het meisje veel naar de goedkopere wijn keek, was zij wel oud genoeg om te drinken?
Ook deze keer had ik ze niet aangesproken, en opnieuw ging er een week voorbij.
Ditmaal begon ik ze wel aan te spreken.
“Hey! Krijg hier uw zoete whisky! Kom gratis proberen!” Zoals ik andere kraamverkopers het zag doen, en het meisje kwam toen naar de kraam toe, achtervolgend door de jongen.
“Je bent niet oud genoeg om te drinken, dat weet je best,” begon de jongen.
“Ben ik wel!” Zei het meisje bot. En ik lachte zacht om het mee te spelen.
“Een klein beetje kan toch geen kwaad?” Ik bood beide een klein bekertje en beide dronken ze het op. De jongen keek er even moeilijk naar, het meisje leek ervan te genieten.
“Mag ik wat kopen?” vroeg ze met hele grote ogen. De jongen zuchtte en trok het meisje naar zich toe aangezien ze bijna over de toonbank heen klom.
“Ik wil een fles kopen, nee! Een dozijn! Nee, nee, een hele krat!” Ze leek wel heel erg geobsedeerd ineens.
“Nee, Ichie! We kopen geen drank, zeker niet voor jou.” Ze keek daarna ernstig verdrietig en ging weer terug naast de jongen staan.
“Maar het is zo mooi rood, het is prachtig.” De jonge zuchtte om haar smeekbui.
“We kopen maar een fles.” De jonge glimlachte dan kort naar mij, en ik knikte, zette de fles op te toonbank en gaf ze een korting op de fles.
“Kan ik je nog vragen naar je naam?” Ik keek de jongen aan nadat ik zijn naam vroeg en hij keek even vreemd en verrast terug, maar antwoordde toch.
“Mijn naam is Shadow.” En nadat hij zijn naam had gezegd, voelde ik waar mijn gevoel vandaan kwam. Dit was de reden waarom ze zo bekend voorkwamen. Dat meisje misschien niet, maar de jongen… Hij was Shadow, mijn jongste zoon.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen