De dageraad breekt aan en ik ben nog steeds wakker, denkend over vannacht. Hoe geweldig is het dat we zusjes zijn? En nog wel me Lizzy ook! Zou Elramel het hebben geweten en dat ze Lizzy daarom voor mij liet zorgen?
'Agnes!'
Ik kijk op zodra ik Lizzy mijn stem hoor roepen.
'Ja?'
'Kom,' zegt ze. 'We gaan zo vertrekken.'
Ik knik, triest omdat ik mijn huis weer moet achterlaten. Ik druk mijn knuffel tegen me aan en knik.
'Is dat mama?' vraagt ze zacht met haar blik op mijn broekzak. Ik volg het en zie uiteindelijk dat mijn foto er een stukje uitsteekt. Ik pak het vast en kijk ernaar met ogen in mijn tranen.
'Ja,' antwoord ik. 'Ze lijkt op je, alleen ben ik degene die haar ogen heeft geërfd.'
Ik kijk in Lizzy's smaragdgroene ogen, denkend aan van wie zij dat zou hebben kunnen geërfd. Misschien van papa? Of juist opa? Het enige probleem is dat ik geen idee meer heb hoe ze eruit zien.
'Wanneer heb je ze voor het laatst gezien?' fluistert Lizzy voorzichtig.
'Toen ik vier was, voor de oorlog begon.' leg ik uit. 'Dat is ook de dag dat de ouders van Jeremy, Lily en Alex stierven.'
Ze kijkt naar beneden.
'Zullen we maar gewoon naar beneden gaan?' vraagt ze terwijl ze mijn blik probeert te vermijden. Ik knik, sta op en volg haar. De anderen zijn daar al en we verlaten het huis zonder nog eens om te kijken.

Het is stil. Doodstil. Niemand zegt een woord. Mijn benen doen pijn. De zon gaat al bijna weer onder en we lopen nog steeds door het bos. We zijn al eens doden tegen het lijf gelopen, maar we zijn ze kwijtgeraakt nadat we het meer begroeide stuk binnengingen. De doden leken bang. Voor iets, of iemand. Of twee personen, want voor me is een grot te zien. Een duistere grot. Ik kijk naar Elramel met een vragende blik in mijn ogen en ook zij kijkt naar mij. Alleen bevatten haar ogen vrolijkheid. Dan hoor ik het. Een vreemd gegrom, eerder beschermend dan vijandelijk. Twee groene ogen vormen zich in de duisternis en dan besef ik me wie het is.
'Figaro!'
Maar er is nog iemand. Een man die achter de draak tevoorschijn komt. Hij heeft donkere ogen en een bruine kuif met een snor en een baardje. Hij is ongeveer in de 40, maar ik heb hem overduidelijk nog nooit eerder gezien.
'Tony,' zegt Elramel met een glimlach. 'Goed je weer te zien.'
Tony?

Reacties (1)

 • AmeranthaGaia

  Ik vroeg me al af waar Figaro was.

  2 jaar geleden
  • MissEL

   Nou, hier is hij

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen