De week is al bijna voorbij en we hebben goed getraind. Aiden en Alex doen altijd samen trainen terwijl William en Lizzy het liever alleen doen. Ik ben vooral bezig geweest van het opzoeken van informatie in de bibliotheek in het huis. Helaas heb ik nog niks gevonden en ik heb nog maar één dag! Gelukkig heeft Lizzy me beloofd me te gaan helpen met het zoeken. Het is namelijk al dichterbij aan het komen en ik heb geen idee wat ik ervan moet denken. Moet ik zelfverzekerd zijn? Of toch bang?
'Hey, zussie!' roept Lizzy zodra ze de bieb entert. 'Wat moet je weten?'
Ik haal mijn schouders op. 'Alles wat kan helpen. Misschien iets over de doden. Of over de manier hoe we ze weg kunnen sturen naar hun eigen wereld.'
Lizzy krabt op haar achterhoofd. 'Weet je, het is mogelijk dat ik weet waar we moeten zoeken.'
Ik kijk haar aan met grote ogen. 'Echt?!'
Ze knikt.
'Volg mij maar.'
Ik knik, wetend dat ze zal doen wat ze kan. Lizzy is er al voor me geweest sinds ik haar ontmoette, dus ze zal weten wat ze doet. Toch? Ze loopt naar het achterste deel van de bieb en pakt een boek. Maar in plaats van het mee te nemen, drukt ze het weer terug waarnaar er iets gebeurd. Iets wat ik al had moeten kunnen verwachten. De boekenkast gaat opzij waardoor er een ander deel zichtbaar wordt. Het is hoger en gevuld met duizenden boeken!
'Hoe wist je dat dit er zat?' vraag ik verbaasd.
Ze haalt haar schouders op. 'Het was een ongelukje. Ik wilde het boek eigenlijk voor de grap pakken om foto's te zoeken van mensen en er snorretjes bij te tekenen toen ik erachter kwam.'
Ik grinnik en zie het al zo voor me. Ik loop naar binnen en de deur sluit. Op de tafel in het midden ligt al een boek en het lijkt alsof dat ene zonnestraaltje dat door het dak komt op het boek valt. Met grote letters staat er op de voorkant:
Het Zonnemeisje

Reacties (1)

  • AmeranthaGaia

    Oh! Ik ben echt benieuwd! Snel verder!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen