Dunya P.O.V.
Even wil ik in de lach schieten. Ja hoor, een beroemdheid dat nog nooit een pilletje of 2 heeft genomen. Maar bij het zien van Bill's bloed serieuze gezicht schrik ik toch even. No way!

De Oxy's werken snel, mijn ribbenkast doet geen pijn meer, het gebonk in mijn hoofd is naar de achtergrond verdwenen. De stemmen die mijn leven zuur maken, zijn afgeleid door Bil. "Je maakt een grap toch?" Bill zijn wenkbrauw schiet omhoog. Wantrouwend kijkt hij van mij naar het pilletje. "Ben je wel eens high geweest dan?" Bill zijn mond valt open. "No way! Dit krijg je gewoon bij de apotheek! Dunya, ben je niet goed!" Ik spring op, draai een rondje om mijn as. "And it feels so good!" Ik struikel over mijn eigen voeten. De watjes komen terug, mijn lichaam zweeft. Ik voel me voor heel even geweldig. Even voel ik me niet somber, slecht of ongewild. Mijn lichaam wil bewegen, ik wil dansen.

Bill P.O.V.
In mijn broekzak voel ik mijn telefoon af gaan. Ik ben te verbijsterd om op te kunnen nemen. Die ga ik nooit mee krijgen naar huis. Zonder kick springt Dunya op. Ze draait een rondje, valt bijna over haar eigen voeten maar draait nog steeds rondjes over het dak. Weer kijk ik naar de strip die ik in mijn hand heb. Mijn oog valt op de verpakking. Waarschuwing, kan het reactie vermogen verminderen. Bevat verslavende bestanddelen. Ik wil de strip terug stoppen in het doosje, wat niet lukt. De voorschriften zitten in de weg. Ik haal deze er uit, doe de strip er terug in. Even twijfelen mijn handen met het terug doen van de aanwijzingen. Niet gebruiken bij verslaving, niet gebruiken met alcohol. Fuck... Op het doosje staat een dosering van 9 mg aangegeven. Even tel ik de pillen. Er zijn er 3 uit. dat is 27mg. Damn.... "Probeer er 1, het geeft een heerlijk gevoel" De woorden hebben even nodig om tot mij door te dringen. Wat zegt ze allemaal. "En dat weet jij door?" vraag ik met mijn wenkbrauw in de lucht.

Even is het stil. Dunya komt naast me zitten. "Je bent nog nooit stoned of high geweest. Of heb ik het mis?" Ze trekt haar wenkbrauw op, geen antwoord geven is geen optie. Fuck... hoe kan het dat ze dit zo snel door heeft gehad? Hoe weet ze dit in godsnaam? Hoe dan! "Nee Dunya, ik moet heel eerlijk zijn dat ik het ook niet van plan ben" "Laf!" Roept ze. Ze pakt het doosje over, stopt de bijsluiter er terug in. het doosje en de fles met water belanden in haar tas. "Breng je me nog terug of wat?" Ongeduldig, staat ze met haar voet te tikken. Are you kidding me! Wat heeft die chick! Is dit normaal is Amsterdam of zo? Iedereen kan stoned of high rondlopen? Niemand die er een probleem mee heeft? Het duurt even voor ik in actie kom. Ik weet niet hoe lang we op het dak hebben gezeten. Ergens kan ik wel lachen om hoe ze doet. De lift stopt op de 2de verdieping en langzaam aan zie ik de crash voor mijn ogen plaats vinden. Dunya pakt haar capuchon en trekt deze ver over haar hoofd. Ze ademt zwaar, haar hoofd rust tegen de muur aan. Ze krabt met haar hand aan de binnenkant van haar ellenboog. Wat is dat nu precies voor tic. Gister middag deed ze dat ook. Ik snap er echt helemaal niks van.

Dunya P.O.V.
Heel even voel ik me goed, de euforie slaat toe. Bij de 3e verdieping slaat de crash in. De gedachten komen weer boven. De flashbacks maken het lastig om in het hier en nu te blijven. Ik krijg voor mijn gevoel geen lucht. Kan de stomme lift niet sneller. Ik ram met mijn vuist op de begane grond knop. Bill schrikt er van. Ik schrik van de reactie van Bill. Hij loopt voor mij uit naar de auto toe. Geïrriteerd kijkt hij op zijn telefoon en neemt kortaf op. "Ja!" Ik kan niet horen wie hij aan de andere kant heeft. Even balt hij zijn hand tot een vuist. "Ja, doe mijn best. Relax! Gast!" Mijn oog valt op de kroeg waar we langs lopen. "Zin in een slaapmutje voor we naar huis gaan?" Bill begint te lachen. "Je bent gek! Maar ik kan wel een biertje gebruiken" Hij knipoogt mijn kant uit.

De kroeg staat stamp vol, een hardstyle versie van Zombie schalt door de boxen. De muziek brengt de gedachten naar de achtergrond. Het euforische gevoel komt weer naar boven en voor nu ben ik gelukkig. voor nu is er enkel rozen geur en manen schijn. Bill komt terug met 2 bier. We tikken de glazen tegen elkaar aan en vertrekken de dansvloer op. De muziek is te hard om mijn hoofd te horen bonken. Met iedere slok die ik neem wordt alles wat ik doe een grotere waas. Een ding weet ik wel, Bill heeft moves!

Bill P.O.V.
Samen met Dunya sta ik op de dansvloer. Moves heeft ze wel. ze doet wel lang met 1 biertje. Wel lekker goedkoop. Tom heeft in de tussentijd dat ik heb opgenomen en nu al 6x gebeld. "Wat!" "Waar de Hell zijn jullie! Iedereen staat nog net niet op zijn kop." fluistert Tom in de telefoon. "Kom ook biertje doen. Zeg dat je mij helpt zoeken" Tom mompelt iets van adres en snel stuur ik hem een SMS. Ben ik blij dat we in deze kroeg zijn tegen gekomen! Snel bestel ik mijn 3e biertje, zoek Dunya terug op de dansvloer en laat bijna mijn biertje vallen. Midden op de dansvloer staat Dunya met Georg! Die twee staan zo dicht op elkaar dat het bijna eng is. Nog even en die twee staan de zoenen. Hoe ga ik voorkomen dat Tom flipt. Gustav tikt me op mijn schouder aan. "Dus, met een sisser afgelopen?" Ik wil antwoorden, op dat moment loopt Tom naar binnen. Georg heeft op dat moment 2 glazen in zijn handen en is onderweg naar de bar. Crisis afgewend. "Waar is ze?" Tom zijn gezicht staat op onweer. Fuck... trouble

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen