Ik sjokte ietwat suf de psychologie les binnen. Het was de eerste les van de dag en ik kon niet zeggen dat ik me nog erg wakker voelde momenteel. Het lag deze keer niet aan het gebrek aan eten. Ik had zelfs nog ontbeten. Ik was gewoon geen ochtendmens.
Ik nam plaats op de plek waar Liam en ik altijd zaten; achter in het klaslokaal. Net voordat de les begon kwam Chrissy nog binnen lopen op een vluchtig tempo. Ze nam naast me plaats.
Ik keek haar fronsend aan. "Uh, hier zit Liam" mompelde ik ietwat hees. Ik had nog niet zo veel gepraat vandaag en mijn stem moest ook even opstarten.
"Liam komt niet vandaag" zei ze gelijk.
"Wat? Waarom? Hoe weet jij dat?" vroeg ik haar verward.
"Hij is ziek gemeld. Dat is hij niet daadwerkelijk, maar ik weet wat er wel aan de hand is" zei ze mysterieus.
Ik rolde mijn ogen en besloot Liam maar zelf te sms'en. De les was zojuist begonnen en de leraar begon een uitgebreid verhaal over de essays die we ingeleverd hadden en hoe hij ze allemaal even kort bekeken had.
Blijkbaar vielen de onderwerpen bij hem in de smaak. Ik was al lang dankbaar daarvoor. Dat betekende dus dat het hoogst waarschijnlijk wel een voldoende ging worden. Of er moest natuurlijk niets van de inhoud kloppen. Dat kon ook nog.
Liam had me terug ge-sms't. Volgens het sms'je was Liam ziek... Maar Chrissy zei dat dat een leugen was?
Ik kon Liam lastig vragen of hij loog of niet. Ik kon echter wel luisteren naar wat Chrissy te zeggen had. Ze zat hier immers toch al.
"Liam zegt dat hij ziek is" mompelde ik dus maar.
"En dat geloof je?"
"Wat is er aan de hand?" drong ik ietwat aan.
Chrissy's lippen vormde zich tot een grijns "hij heeft een blauw oog".
Ik fronste. Dat kon niet kloppen. Liam was niet het type om ruzie te zoeken met mensen. Hij was daar veel te lief en zorgzaam voor.
"Geloof je me niet?" vroeg Chrissy nu ze mijn blik zag.
"Ik zou niet weten waarom iemand met Liam zou willen vechten?" vroeg ik verward.
"Zayn hoorde dat hij beschuldigd werd van drugs. Hij denkt dat Liam informatie doorgespeeld heeft" vertelde Chrissy nonchalant.
"Drugs?"
"Oh doe niet alsof je dom bent. Ik weet donders goed dat je mij verdenkt van een of andere drogering bij jou" zei Chrissy nu.
Ik keek haar aan "is het jouw schuld?"
"Natuurlijk niet" zei ze gelijk. Ik geloofde er maar weinig van. Het was niet alsof er een andere logische persoon zou zijn. Het vreemde was echter wel dat Dave de meid niet herkende. Chrissy had hij wel herkend.
Ik besloot maar gewoon bij Liam langs te gaan na de les. Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig naar wat zich afgespeeld had nu. Chrissy kon nooit degene zijn met de volledige informatie. Tenzij ze nu ineens wel heel goed bevriend was geraakt met Zayn. Die gedachte vond ik nogal verontrustend. Wat nu als Zayn zich tegen ons gekeerd had en zich aansloot bij Chrissy en Hanna? Ik moest er nog niet aan denken. Ik moest zo snel mogelijk aan antwoorden komen en die kon ik alleen bij Liam gaan halen. Of bij Jamie. Wellicht was dat nog een optie.
Ik besloot om me te concentreren op de les, zodat de tijd sneller voorbij zou gaan. Chrissy bleef nog wat dingen vertellen, maar ik reageerde eigenlijk nogal weinig op haar. Ik vertrouwde haar niet. Ik was eigenlijk ook wel kwaad op haar want ik was er vrij zeker van dat zij ervoor gezorgd had dat ik gedrogeerd was. Ik had alleen geen bewijs en zonder bewijs ging ik nergens komen. Wellicht kon Liam me meer vertellen zometeen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen