Dunya P.O.V.
Langzaam zie ik schimmen vele lichten en kleuren, alles om mij heen draait. Mijn hoofd voelt zwaar en zit vol watjes. Mijn lichaam zit vol watjes. Ik heb amper de kracht om te verliggen. Alles doet zeer. Ik wordt bij mijn keel gegrepen, zo wordt ik recht op gezet. Vervolgens wordt ik maar de deur gesleept die er staat. “Ik hoop dat je dood gaat” uit alle macht probeer ik te blijven staan. Mijn telefoon heeft geen bereik. Bellen gaat dus niet. Zo ver als het gaat zet ik de ene voet voor de andere. Langzaam aan wordt dit steeds moeilijker.

Het winkel centrum komt steeds dichter bij, nog even. Je redt het. Ik ben er bijna, ik voel een steek in mijn rug, ik hoor een klap en daarna is alles zwart.

Dominique P.O.V.
Tom heeft net het fotoboek dicht geslagen. Bill is net uit zijn bed komen rollen en ik blader nu wat door het fotoboek heen. Binnen in mij voel ik dat er iets niet klopt, maar wat, weet ik niet.

Dunya is nog steeds niet uit bed, wat voor haar doen vreemd is. Dat kind is altijd op tijd wakker, slaapt nooit uit. Op het moment dat ik wil opstaan om naar haar kamer te lopen gaat mijn telefoon. Dunya. “Waar zit je verdomme!” Zeg ik door de telefoon. Boos dat ik ben dat ze nu iets van zich laat horen. De voordeur wordt geopend en dicht gedaan. “Goede middag, spreek ik met Dominique van Hoogh?” De stem aan de andere kant van de lijn ken ik niet. “Ja, daar spreekt u mee...” de rest van mijn zin wordt onderbroken. “Fijn, is er een ouder of voogd in de buurt van Dunya?” Simone steekt net haar hoofd om de hoek. Ik geef haar de telefoon. Ze praat wat met de vrouw aan de andere kant van de lijn. Waarna ze wit weg trekt. De drukt het gesprek weg. “Tanden poetsen, jassen aan. We moeten naar het ziekenhuis” zegt ze vervolgens streng.

Zo snel als het gaat staan we met zijn 3en onze tanden te poetsen in het kleine badkamertje. Op de achtergrond hoor ik Simone af en toe snikken.

In het ziekenhuis worden wij apart genomen door de politie. Ze hebben van allerlei vragen, over wat voor kind Dunya is geweest, of ze foute vrienden had, wat voor werk ze deed. “Dus, als ik het goed begrijp willen jullie weten wie Dunya is en wat haar bezig houdt?” Zeg ik na de zoveelste vraag waar Simone geen antwoord op kan geven. De politie agent knikt en richt zich dan weer op Simone. “Dunya is iemand die veel op zichzelf is, als kind was het niet veel anders. Met de opvoeding die ik en mijn “zusje” hebben gehad kan je beter vragen of we wel vrienden kunnen hebben die niet fout zijn. Wat voor werk ze deed, geen idee. Ze bracht geld in het laatje, wat we met zijn tweeën hard nodig hadden.” De agent kijkt verbaasd mijn kant op. “Je vroeg toch om haar ouder of voogd. Die heb je aan de lijn gekregen. Je hebt niet gevraagd naar de gene die haar opgevoed heeft. Want dat ben ik voor zo ver mogelijk geweest” De vrouw lijkt met stomheid geslagen. “Dus jij hebt haar zo goed en kwaad mogelijk opgevoed?” Ik knik. Nu richt de agent zich op mij. “Was ze bekend met middelen gebruik? Vrienden die dit verkochten, of was ze ergens toe gedwongen?” Vragend kijk ik de vrouw aan. “Weet ik veel hoe ze der geld verdiende. Er kwam geld binnen en waar ze dat dan wel niet vandaan heeft geplukt kon me op dat moment niet heel veel schelen. Ik was net 18 dat ik de verantwoording voor haar kreeg. Ik was meer bezig met het zorgen dat er geld binnen kwam dan waar het überhaupt vandaan kwam” “Ik begrijp hier uit dat jullie een moeilijke jeugd hebben gehad?” Ik knik. “Dunya is dus nog al op zichzelf. Had ze vaak ruzie met anderen?” Ik zicht. Wat moet ik daar nu op antwoorden. Ze had altijd ruzie, met mij, met Dave, af en toe zelfs met Babs. Daar moet je flink je best voor doen trouwens. Ze duwt iedereen die van haar houdt weg, op de slechte manier. “Kan beter vragen wanneer niet” met een zucht laat ik mij in een stoel zakken. De agente knikt. “Het zit namelijk zo, ga even zitten. Dunya is op straat gevonden door een voorbijganger. In een pals bloed. Na onderzoek is daar uit gekomen dat ze een steek wond heeft, daarnaast heeft een een intoxicatie gehalte wat door het dak gaat. Zo hoog hebben wij hem niet eerder gezien. Ook staan er dreig sms’jes op haar telefoon. Deze sms’jes zijn afkomstig van een verdachte in een drugs bande zaak. Zou jij iemand kunnen bedenken die zij kent die hiermee te maken zou kunnen hebben?” Zonder dat ik er verder over hoef na te denken noem ik de naam al op. “Dave Langenberg”

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen