Een aantal weken later was het dan bijna zo ver: kerst. Het diner voor acht mensen werd geregeld. Gemma, Lottie, Liam, Jamie, Dave en zelfs Zayn waren uitgenodigd. Morgen zou het kerstavond zijn en moest alles klaar staan. Vandaag kwam Gemma alvast koekjes bakken. Sinds dat de kerstvakantie aangebroken was, hadden we alles nogal rustig aangepakt. Het was heerlijk om eens even geen verplichtingen voor school te hebben. Even geen rare stalkers waar we voor uit moesten kijken. Violet was een aantal keren langs gekomen om een kopje koffie te drinken en bij te praten. Ze kon het ook prima vinden met Louis inmiddels. Het was altijd wel gezellig wanneer ze er was en ik was dan ook dankbaar dat ik haar had leren kennen.
Ik moest er ook aan denken dat Louis morgen jarig zou zijn. Voor zijn verjaardag wou ik hem graag iets geven dat hij niet zo snel ging vergeten. Ik wou hem geen fysiek cadeau geven maar een herinnering meegeven. En dus had ik tickets geboekt voor een midweek in Europa.
Ik keek naast me en glimlachte. Louis lag ingerold in de dekens in mijn richting, op zijn eigen kussen. Hij had zijn gezicht ietwat in het kussen gegraven en liet zacht gesnurk horen. Ik keek tevreden toe.
Vandaag was het eigenlijk wel te rechtvaardigen dat we warme chocolademelk zouden drinken in bed, toch?
Ik kwam langzaam overeind terwijl ik naar Louis keek. Het deed hem gelukkig niks. Het scheelde dan ook behoorlijk dat hij niet tegen me aan lag.
Ik streek nog een keer glimlachend over zijn lichaam over de dekens, voordat ik naar de keuken liep.
Ik keek naar de kerstboom die in de woonkamer stond en glimlachte tevreden. Her en der stonden nog een aantal kerstversieringen. Ik hield wel van het kerstseizoen. Het enige wat nog ontbrak was een lekker warme trui en de geur van vers gebakken koekjes. Gemma kwam vanmiddag gelukkig zorgen voor dat tweede.
Ik nam het pak chocolademelk er bij en warmde twee mokken chocolademelk op. Toen ik de welbekende piep hoorde nam ik de mokken rustig mee naar de slaapkamer. Hier was niets veranderd. Ik kon horen aan Louis’ regelmatige gesnurk dat hij nog sliep. Heel langzaamaan liet ik de mokken zakken op het nachtkastje, waarna ik achter hem op het bed kroop en een been over zijn lichaam sloeg. Ik ging boven hem hangen en drukte kusjes in zijn nek.
Louis’ ademhaling veranderde langzaam, terwijl hij wakker leek te worden door zijn langzame beweging.
“ ‘arry?” Mompelde hij hees, zijn stem slaperig.
“Goedemorgen Lou” fluisterde ik tegen zijn nek, waarna ik nog een kusje drukte.
"Hey" fluisterde hij, waarna hij zijn ogen opende om me aan te kijken. Ik glimlachte terwijl ik mijn vingers over zijn wang liet gaan.
"Waarom maak je me wakker?" vroeg hij zachtjes, ietwat verward.
Ik wees naar de koppen chocolademelk die op het nachtkastje stonden.
Louis keek er naar en glimlachte "Cute. Iemand heeft het kerstgevoel te pakken".
Ik glimlachte naar hem en ging weer aan mijn eigen kant van het bed zitten, in plaats van op zijn middel. Ik had enorm veel zin om gewoon te knuffelen en warme chocolademelk met Louis te drinken.
Zodra Louis ook met zijn rug tegen het hoofdbord van het bed zat en me mijn chocomelk aangegeven had, kroop ik tegen hem aan.
Louis begon te grinniken "daar was je op aan het wachten?"
Ik maakte een bevestigend geluid en ging nog wat dichter tegen hem aan liggen. Zo dicht mogelijk, eigenlijk.
"Ik heb gewoon echt zin in kerst" gaf ik toe terwijl ik met zijn vingers speelde.
"Ja, je hebt zin in morgen?"
"Natuurlijk! Ik heb zin in je verjaardag. Ik heb zin in het diner. Ik heb zin in de geur van koekjes. Ik ga je echt de hele tijd knuffelen terwijl ik een lelijke kersttrui draag" ratelde ik.
"Jij hebt een lelijke kersttrui?"
"Je moest eens weten" zei ik lachend.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen