Ik schrok me daadwerkelijk een ongeluk van de kerstmuziek die mijn oren bereikte. Abrupt opende ik mijn ogen en keek ik naar Gemma, die onheilspellend grijnzend bij de bankleuning stond.
"Lezen doe je met je ogen open" zei ze lachend. Ik kwam overeind van Louis' schouder en verontschuldigde me geeuwend. Ze had overduidelijk in de neus van het rendier geknepen en het had me echt enorm laten schrikken. Louis grinnikte, terwijl zijn vingers nog steeds over mijn bovenarm streelden zoals ze deden toen ik weg gedoezeld was.
Ik legde mijn boek, dat op mijn schoot lag, nu op de tafel.
"Pestkoppen" mompelde ik terwijl ik me uitrekte. Louis glimlachte naar me toen ik hem aan keek.
Ik liet me weer tegen hem aan zakken en knuffelde hem terwijl ik mijn gezicht in zijn sweater verborg. Ik was suffer dan ik verwacht had. Louis en ik hadden vanmiddag een flinke wandeling gemaakt buiten de stad en het was toch wel een tijdje geleden dat ik zo ver gelopen had en zo veel natuurlucht binnen had gekregen.
"Oh Lottie is er" deelde Gemma mede terwijl ze op stond en naar de voordeur liep. Verderop klonk de deur en twee stemmen die mekaar begroette. De deur werd weer gesloten en voetstappen klonken in de richting van de bank. Ik keek half op van mijn omhelzing met Louis en glimlachte "hey Lottie".
Lottie grinnikte "hey".
Lottie en Louis begroette elkaar uitgebreid, met een omhelzing die Louis ietwat onhandig zittend voor mekaar kreeg.
Zodra ze elkaar weer los lieten keek Lottie mij aan "wat in godsnaam heb jij op je trui staan?"
Ik kwam met tegenzin overeind en liet mijn trui zien. Louis voelde de behoefte om gelijk in de neus te knijpen, wat Lottie alleen maar meer liet lachen.
"We hadden zo'n ugly Christmas sweater party moeten geven" zuchtte Gemma.
"Daar is het nu een beetje laat voor helaas" merkte ik grinnikend op, terwijl ik weer tegen Louis aan kroop.
"Zullen we dan maar een kerstfilm op zetten?" vroeg Gemma nu.
Lottie was gelijk enthousiast. Louis stelde gelijk Love Actually voor.
"Nee joh, laten we gewoon voor de nostalgie een animatiefilm zoals The Polar Express kijken" zei Gemma. Dat leek iedereen ook wel best te vinden. Ik ging niet eens de moeite voor doen om hier voor op te letten.

"Meneer Styles?' klonk een stem. Ik kreunde, maar hield mijn ogen gesloten. "Meneer Styles?" herhaalde de stem. Ik kreunde en kneep met mijn ogen. "Stop met die naam" mompelde ik terwijl ik me dichter in het stof van de hoodie verborg.
"Meneer Styles, het is tijd om de rest gedag te zeggen en naar bed te gaan" zei Louis' stem nu.
Ik kwam langzaam ietwat overeind en opende mijn ogen. Gemma en Lottie stonden voor de bank, klaar om te gaan.
"Ik vond dat in die neus knijpen toch een leuker plan" gaf Gemma grinnikend toe.
"Dat bewaar je maar voor een andere keer" zei Louis grinnikend, waarna hij aan me duidelijk maakte dat hij even op wou staan. Dat had hij per slot van rekening al de hele avond niet gekund doordat hij mijn kussen moest spelen.
Ik kwam ook langzaam overeind en volgde het drietal richting de voordeur.
"Tot morgen dan" zei Gemma. Lottie zei ook gedag en knuffelde Louis uitgebreid, waarna ze plotseling mij ook in een omhelzing trok. Ik zag het niet aan komen, maar sloeg alsnog mijn armen om haar heen.
Toen ze me uiteindelijk los liet glimlachte ik even naar haar. Louis sloeg een arm om mijn middel "kom op, jij moet overduidelijk naar bed".
Ik glimlachte dankbaar en volgde Louis maar richting de slaapkamer zodra de voordeur gesloten was.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen