Foto bij Een | Aoife

P.O.V. - Aoife McLaughlin

Negen maanden geleden. Zo lang was het geleden dat ik mijn beste vriend had uitgezwaaid. In de eerste paar maanden hadden we nog iedere dag contact, maar dit werd al snel minder. Hij stopte steeds meer tijd in zijn boyband. Ik nam het hem niet kwalijk, sinds ze gezamenlijk meededen aan X-Factor was hun populariteit enorm gestegen.
Een paar dagen geleden was de zomervakantie ingegaan en in de hoop dat ik mijn beste vriend weer eens zou zien, had ik besloten om deze bij mijn tante in Londen door te brengen. Dus hier zat ik dan, in het vliegtuig naar Heathrow airport waar ik opgehaald zou worden door Layla, mijn tante.

‘Aoife!’ riep mijn tante, die al in de grote aankomsthal stond. Ik rende naar haar toe en gaf haar een knuffel.
‘Kom, leg je koffers maar op de kar, dan gaan we naar de auto. We hebben zat om over bij te kletsen.’ Ik legde mijn paarse koffer op de kar, en zette mijn bruine tas erop. Nadat we bij de auto waren aangekomen laadde ik mijn koffer en tas in en ging ik op de bijrijderstoel zitten.
‘Heb je nog wat van hem gehoord?’ vroeg Layla toen het een tijdje stil was. Mijn adem stokte in mijn keel en ik draaide mijn hoofd richting de autoruit zodat ze mijn gezicht niet kon zien.
Dit was voor mijn tante genoeg informatie om te weten dat er nog steeds een radiostilte was tussen mij en mijn beste vriend. Gelukkig ging ze er niet verder op in en reden we in stilte verder.

Na een tijdje reden we de oprit van Layla’s huis op. Ik stapte uit om mijn bagage te pakken.
‘Laat je bagage maar even liggen, ik wil je eerst iets anders laten zien.’ Layla wenkte naar de garage. ‘Wat dan?’ vroeg ik verbaasd.
‘Oh, een vervroegd verjaardagscadeautje van je ouders en mij,’ zei ze zo nonchalant mogelijk, en ze deed de garagedeur van het slot en schoof de deur omhoog.
Daar, midden in de garage, stond een knalrode Volkswagen Kever.
‘Wat? Nee!’ riep ik. ‘Echt wel!’ riep Layla terug. ‘Maar... Hoe?’ wist ik uit te brengen.
‘Zoals ik al zei, een cadeau van zowel je ouders als mij. De sleutels zitten in het contact,’ voegde ze eraan toe, en ze gaf me een knipoog.
Ik liep naar de bestuurderskant en stapte in, draaide de sleutel om en reed de Kever langzaam naar buiten, daar parkeerde ik hem in het zonlicht.
‘Je moet ook even in de achterbak kijken,’ zei Layla nadat ik uit was gestapt.
‘Waarom dat?’ vroeg ik, ik kon niet geloven dat er waarschijnlijk nog meer zou zijn.
‘Kijk nou maar gewoon,’ drong Layla aan, en ik maakte de kofferbak open.

Ik liep naar de achterkant van de auto en deed de kofferbak open. Daar, midden op de zwarte bekleding, lagen drie pasjes.
‘VIP tickets?!’ riep ik verbaasd uit.
‘Ja, hoe dacht je anders dat je die jongen ooit nog eens zou zien,’ zei Layla, ze liep naar me toe en deed de ketting met de pasjes om mijn nek.
‘Maar, wanneer?’ vroeg ik.
‘Vanavond,’ zei Layla.
‘Jij, dame, hebt de kans om naar het appartement van One Direction af te reizen en ze persoonlijk te ontmoeten.’ er verscheen een stralende lach op haar gezicht.
‘Niet!’ riep ik uit.
‘Wel!’ riep Layla en ik vloog haar in haar armen.

Even later zaten we aan de thee met koekjes en vertelde ik Layla alles over hoe het er thuis aan toe ging. Van het drukke werk van mijn ouders tot het autobedrijf van mijn broer Josh. Maar met dat ik uiteindelijk uitgebreid begon over het afscheid van een paar maanden geleden sprongen de tranen alweer in mijn ogen.
‘Je mist hem echt hè,’ mompelde Layla, ik knikte zachtjes.
‘Alles is zo... Zo...’ begon ik, maar ik kon mijn zin niet afmaken aangezien ik onderbroken werd door de SMS toon van mijn eigen telefoon. Ik pakte hem uit mijn zak en mijn gezicht lichtte op toen ik zag wie mij ge-sms’t had. ‘Het is hèm!’ riep ik en ik opende het bericht wat is zojuist binnen gekregen had.

Hoi, ik SMS even om te laten weten dat we een single gaan opnemen met onze nieuwe platenmaatschappij. Hoop dat alles goed gaat daar. Groetjes. X


Was dit alles? Geen ik mis je of spreek je gauw? Gewoon groetjes? Dit had ik zeker niet verwacht. Maar goed dat ik hem vanavond weer sprak.

‘Lays, heb jij mijn autopapieren?’ vroeg ik nadat ik me had omgekleed en klaar was om te gaan.
‘Doe je voorzichtig met het Kevertje?’ vroeg ze terwijl ze mij de papieren overhandigde. Ik knikte.
‘Ik ga,’ zei ik en ik draaide me om om naar de voordeur te lopen.
‘Aoife.’ hoorde ik achter me, ik draaide me om ‘Succes,’ zei Layla serieus.
‘Dankje,’ fluisterde ik terug, ik slikte en draaide me weer om om naar de deur te lopen.
Ik nam plaats achter het stuur van mijn nieuwe autootje en checkte alle spiegels. Ik stelde het adres dat op de pasjes stond in op de navigatie van mijn telefoon en legde hem op de bijrijderstoel, startte de motor en reed de straat uit, op naar het appartement van de jongens van One Direction.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen