Als het uiterlijk belangrijker is dan het innerlijk, waarom gaat de ziel dan naar boven en wordt het lichaam begraven onder de grond?

Na een lange wandeling door de bergen zien we een paar kleine hutjes die op de hellingen zijn gebouwd. Het zijn er zo'n tien, dus dan zullen er ook nog zes anderen zijn.
'Het Liefdes Duo zorgt voor, zoals de naam al zegt, de liefde. Zo heb je Amor die ook de god van de jacht en de oogst is en Agape als de godin van de schoonheid. Het Weerpaar is de oorzaak van het weer en de seizoenen. Sol zorgt voor de onbewolkte dagen en de lente en de zomer terwijl Cheimona altijd neerslag veroorzaakt en de winter en de herfst. Fauna wordt Flora's partner. Zoals zij voor de natuur verantwoordelijk wordt, is hij de oorzaak van de dieren. De Krachtjongen zal altijd solo blijven werken, net zoals het Zonnemeisje. Hij is de god van de oorlogen, niet zo een die zo groot was als degene, maar toch zullen deze er zijn. Ook zorgt hij voor de moed en kracht van mensen, mutanten en dieren. Maar let maar niet al te veel op hem, hij heeft niet geleerd met het goede been uit bed te stappen.'
Ik grinnik en loop het kleine dorpje in. De eerste die naar buiten stapt, is een jongen. Hij draagt kleding van vacht en heeft bruine haren. Hij glimlacht naar Flora en zij glimlacht terug, daarna kijkt ze me aan met een verliefde blik in mijn ogen. Ze hoeft niks te zeggen, ik weet het al. Na hem lopen twee anderen naar buiten. Een jongen met een donkere huid, donkere haren en donkere ogen. Hij draagt een wit shirt en een broek en heeft een boog in zijn hand. Hij zal net wel geschoten hebben met zijn liefdespijlen. De ander is een meisje met blonde haren en bruine ogen. Ze draagt een lange, witte jurk en in haar zakken zag ik een gouden spiegel. Geen idee waar ze het voor gebruikte, of was ze verslaaf aan haar eigen spiegelbeeld? Ook zij knikken even voordat een ander stel tevoorschijn komt. Weer een donkere jongen en een meisje met lange, witte haren en blauwe ogen. Zijn zij dan het Weerpaar? Ze zwaaien even vriendelijk en dan komt de laatste uit zijn hutje. Het is een jongen met warrige, bruine haren en donkere ogen. Hij ziet er niet bepaald vrolijk uit. Ik hoef niet lang na te denken over wie dat is.
'En wie heb je nou weer meegenomen?' snauwt hij.
De Krachtjongen.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen