Foto bij 67 Hungary – Tuesday 1

It's Raceweek! Home GP van Japan! Ik heb er zin in!
Ik ben ook begonnen met een nieuwe story van de Formule 1. Dit ik met Lando Norris. Klik Klik

Dankjulliewel voor de lieve en leuke reacties elke keer en de kudo's!

Ja.. Ik was vergeten dat het gisteren woensdag was... Deze staat al klaar sinds vrijdag hahaha.

Luna's point of view

De zogenoemde “in season” test in dagen zijn bezig. Vandaag is Daniel aan de beurt. Max hoeft niet en kan al van zijn vakantie genieten. Nou ja, bijna dan. Hij heeft vandaag nog een meeting in de fabriek en daarna gaat hij samen met Jade op vakantie. Jade.... Die staat nu tegen mij te mopperen dat ik afwezig ben de laatste weken, dat er iets met mij is en dat ik het gewoon moet vertellen. Het probleem is alleen, ik mag het niet. Ik zou haar met alle liefde in vertrouwen nemen en zeggen dat ik in de knoop zit, omdat Daniel aanbiedingen heeft lopen bij andere teams en dat de kans bestaat dat hij weg gaat bij Red Bull Racing. Maar niemand weet er ook maar iets van. In Oostenrijk heeft hij zelfs al een filmpje gemaakt om de aankondiging te bevestigen voor de aankomende twee jaar. Ze moeten het bij Red Bull Racing alleen nog eens worden met de voorstellen van Daniel en zijn management. Zover is het alleen nog niet gekomen. Ik weet dat Daniel meerdere gesprekken geeft gehad met Renault en een aantal andere teams. Ook Mclaren bijvoorbeeld. Maar McLaren en de andere teams zijn afgevallen. Renault maakt echt nog een goede kans om Daniel in het 2019 en 2020 seizoen te hebben. En ik kan niet eens uit leggen hoe ik mij erbij voel. Laat staan dat ik het Jade normaal kan vertellen.
Als Daniel niet lekker op zijn plek zit bij Red Bull Racing en een nieuwe uitdaging wil, moet hij dat zeker doen en dan zal ik hem voor de volle 400 procent steunen. Alleen een race fan zijnde kan ik er gewoon niet bij met mijn hoofd. Het hele seizoen heeft hij problemen met de auto en dan met name het Renault motor gedeelte. Max die wordt er helemaal gek van en is blij met de komst van Honda, maar Daniel heeft daar geen goed gevoel bij en weet niet wat hij moet verwachten.
Max is al bij Honda in de fabriek geweest in Japan, Daniel niet. Daniel wordt niet alles verteld en Max wel. Ik denk dat dit niets persoonlijks is en er gewoon mee te maken heeft dat het nog niet zeker is dat Daniel blijft. Of dat Daniel überhaupt blijft. Ik zucht en onderbreek Jade door mijn hand op te steken.
‘Ik weet dat je boos bent en ik weet ook dat je wilt weten wat er aan de hand is, maar ik kan het je gewoon niet vertellen oké. Ik maak een hele hoop mensen boos als ik ga vertellen wat ik nu weet. En daar zit ook een financieel risico aan die ik allesbehalve kan betalen. Dus alsjeblieft accepteer dat ik op sommige race dingen niet inga zoals ik eerst wel deed. Ik kan niet speculeren als ik het antwoord weet, maar niet kan vertellen door middel van beroepsgeheim. Ik beloof je dat het na de zomerstop allemaal duidelijk wordt.’
Jade humt ontevreden en ploft met gekruiste armen naar mij op de bank. Jade en ik vliegen vanavond samen naar Monaco. Daniel gaat meteen door naar LA. Ik mag helaas nog niet zo lang vliegen en wil zijn vakantieplannen met zijn vrienden niet ontzeggen. Dus ik ga lekker een weekje helemaal niets doen. Jade vliegt van de week namelijk met Max naar hun vakantiebestemming.
Ik draai mij naar haar toe.
‘Ik hou heel veel van je Jade, maar dit is ook mijn werk. En ik weet dat we uren konden discussiëren over de auto’s en de motoren en de teams en dat kunnen we nog steeds. Misschien explodeert de Honda wel vaker. Misschien gaat Hamilton wel weg. Ik weet het niet. Maar daar kunnen we wel over discussiëren en veel te ingewikkelde complottheorieën over bedenken. Ik kan alleen niets over Red Bull Racing nu zeggen.’
Jade begint te lachen en haalt haar armen uit elkaar.
‘Ja oké dat is ook wel zo. Ik maak van een mug een olifant.’
‘Zou je denken?’ Een duw tegen mijn arm van Jade is het gevolg van mijn sarcastische reactie.

Samen met Jade zit ik in het vliegtuig naar Nice. Twee uur geleden heb ik afscheid genomen van Daniel. In de hotelkamer hebben we het nog gehad over zijn keuze stress. Zuchtend denk ik terug aan het gesprek en aan de knoop die zich in mijn maag spande.
‘You don’t want me to go to Renault right?’ Vraagt Daniel en kijkt mij onderzoekend aan.
‘I want you to do what feels best for you. Not for me, for Red Bull or anybody.’
‘I can see you don’t like Renault.’ Ik zucht. Serieus, wil hij ruzie gaan maken over iets wat eigenlijk helemaal niet relevant is aan zijn keuze?
‘I don’t like Renault as a renstal, yes. But that is what I think as a formula 1 fan. Not as your girlfriend. As your girlfriend I want you to choose a team that lives up to your expectations. A team that makes you feel great. And as I already told you, you have to choose what you want. No what I want nor the media.’
Ik haal mijn schouders even op.
‘Maybe I’ll even start to like Renault when the hottest driver of the grid will be driving there.’ Daniel probeert zijn glimlach te verbergen en trekt mij in een knuffel.
‘I love you.’ Fluistert hij.
‘I love you to.’ Beantwoord ik hem en zijn knuffel. Als het maar goed gaat als we straks bij andere teams zitten.

Vampiremouse®

Reacties (2)

 • Luckey

  Word wekker zetten van het weekend!! Als door gaat 🤞🏻

  Ik vind Luna goede vriendin voor beide kanten.
  Goede vriendin omdat ze gewoon eerlijk is naar jade toe,

  5 maanden geleden
 • Winterdawn

  WIEEEEEEHHHHH <3<3<3<3
  Ik vind dat ze Daniel goed advies heeft gegeven om zijn hart te volgen. Alleen die opmerking van 'Maybe I’ll even start to like Renault when the hottest driver of the grid will be driving there.' moest ik even hard gniffelen.

  Waarom schrijf je altijd met van die cliffhangers dat als je er net lekker in zit het alweer voorbij is... *houd de vliegenmepper klaar* Vind ik niet kunnen hoor!

  5 maanden geleden
  • VampireMouse

   Wahahahahaha de vliegenmepper! I love itl🤗

   5 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen