Ondanks dat Kip wist dat hij het heus wel zou horen als er een berichtje of een oproep binnenkwam, drukte hij steeds opnieuw op de schermvergrendeling om te kijken of zijn geluid aan stond en hij niets gemist had.
      De zenuwen vraten aan hem en hij haatte zichzelf omdat hij zijn vriendin had toegestaan om in haar eentje naar haar gestoorde ex te gaan. Een ex die zijn vorige geliefde vermoord had en zijn huidige vriendin ernstig toegetakeld had. Alleen haar zwangerschap had voorkomen dat ze er nog slechter aan toe was geweest.
      Hij probeerde zichzelf ervan te overtuigen dat Juice van Dana hield en dat hij geen reden had om haar iets aan te doen, maar het lukte hem niet. Juice had al vaker een stadium bereikt waarop hij de controle verloor en geen flauw idee had wat hij deed.
Moest hij haar dan zelf bellen? Ook dat voelde niet goed. En wat moest hij zeggen? Dat hij bang was dat zijn broeder haar het ziekenhuis in zou slaan? Het gebrek aan vertrouwen zou ze hem niet in dank afnemen.
      Kip keek over zijn schouder toen hij iemand op blote voeten hoorde binnenkomen. Fye was een tijdje geleden op bed gaan liggen omdat ze pijn had. Het was ook iets wat de dokter haar had aangeraden. Ze had een hersenschudding, haar neus was gebroken en er was een rib gekneusd. Al met al viel het mee en was de baby in orde. Het had zoveel slechter kunnen aflopen…
      ‘Kun je niet slapen?’ vroeg hij zacht.
      Ze ging naast hem op de bank zitten en vouwde haar handen tussen haar knieën. ‘Ik blijf het steeds maar voor me zien. Die hatelijke blik in zijn ogen.’
      Kip slikte toen haar ogen zich met tranen vulden. Voorzichtig, bang een blauwe plek te raken, sloeg hij een arm om haar heen. Ze kroop direct tegen hem aan, waardoor hij haar ietsje steviger vasthield.
      ‘Weet dat je hier zo lang kan blijven als je wilt,’ zei hij.
      ‘Dank je,’ zei ze zachtjes. Ze gaf hem een kusje op zijn wang.
      Hoewel er best opdringerige Croweaters in het clubhuis waren en hij wel wat ongevraagde kussen in zijn hals en op zijn gezicht gewend was, gaven Fye’s lippen hem een vreemd gevoel in zijn maag. Zij deed het niet omdat ze hoopte met hem te kunnen slapen – het was een oprechte uiting van dankbaarheid.
      Hij draaide zijn gezicht ietsje opzij om haar aan te kijken. ‘Heb je nog nieuwe pijnstillers nodig? Of iets anders?’
      Langzaam schudde ze haar hoofd. Hun blikken leken te versmelten en zijn ademhaling ging ietsje sneller. Opeens leek de atmosfeer in de kamer te veranderen. Het meisje tilde haar hand op en legde die tegen zijn wang.
      ‘Je bent zo’n lieve man, Kip. Dana is gek dat ze je voor iemand als Juice wil inruilen.’
      Haar woorden waren als een dolkstoot in zijn maag. Hij liet zijn arm van haar schouders afglijden en staarde naar beneden. Ze haalde haar hand niet weg. Integendeel, met haar duim streek ze lichtjes langs zijn baardhaartjes. Haar plotseling tedere aanraking verwarde hem en toch kon hij zich er niet van losscheuren.
      Het waren Fye’s woorden die een leegte in hem openrukte en die hem lieten hunkeren naar liefde in plaats van afwijzing. Ze tilde zijn gezicht ietsje op totdat hij gedwongen was om haar aan te kijken.
      ‘Vind je niet dat we beter verdienen? Wij allebei?’
      Hij wist niet wat hij moest antwoorden. Daar leek ze ook niet op te wachten, in plaats daarvan drukte ze haar lippen zachtjes tegen die van hem. Een jammerkreetje schoot tussen haar lippen door; haar gezicht was beurs en haar lippen hadden niet aan Juice’ woede kunnen ontkomen.
      Kip draaide zijn hoofd weg. ‘Fye…’ zuchtte hij zacht. ‘Je weet dat ik een vriendin heb.’
      Ze trok zich terug en klemde haar kiezen op elkaar. ‘Je vriendin houdt van iemand anders.’
      ‘Ze houdt ook van mij.’
      ‘Niet zo veel als van hem. Wat denk je dat ze nu aan het doen zijn, Kip? Cherry was de enige reden waarom Juice afstand van haar hield. Dat is nu weg. Ze is onderweg om hem te troosten of te kalmeren – denk je nou echt dat er niets gaat gebeuren tussen hen? Ze verlangen al maanden – al jááren naar elkaar.’
      ‘Ik vertrouw Dana,’ antwoordde hij stellig. ‘Zelfs als ze toch liever bij hem wil zijn, geloof ik dat ze niet zomaar vreemd zou gaan. Zo is ze niet. Ze zijn vast gewoon aan het praten.’
      Fye snoof zachtjes.
      Er viel een lange, ongemakkelijke stilte.
      ‘Sorry,’ zei ze toen. ‘Het is gewoon… het voelt alsof wij hier de slachtoffers zijn. Zij zoeken troost bij elkaar… waarom zouden wij dat dan niet ook doen?’
      ‘Ik wil je troost bieden,’ zuchtte hij. ‘Maar niet op zo’n manier. Ik – ik hou van Dana.’
      ‘Natuurlijk.’ Fyes stem klonk verbitterd. ‘Iedereen houdt van Dana.’
      Hij kon het niet helpen dat hij zich aan haar toon ergerde. Het was de pijn die haar in zijn greep hield, vertelde hij zichzelf, samen met de angst voor een onzekere toekomst. Ze was mishandeld door iemand van wie ze hield, en ondanks haar woede geloofde hij dat een deel van haar nog steeds van Juice hield. Waar ze zich voor schaamde, wat ze niet wilde. Haar liefde op iemand anders projecteren was een logisch gevolg.
      Kip kon niet ontkennen dat hij haar altijd al een aantrekkelijk meisje had gevonden. Als ze destijds naar hem toe was gekomen in plaats van naar Juice, was hij best geïnteresseerd in haar geweest. Maar nu was hij samen met Dana, nu was hij een vader. Hij moest zijn gezin beschermen, ze hadden genoeg doorstaan. En zelfs al voelde hij zich gekwetst omdat Dana niets van zich liet horen, het zou hem niets brengen als hij nu op Fye’s avances inging.
      ‘Ik begrijp dat je jaloers op haar bent,’ zei hij zacht. ‘Maar Dana is er altijd voor je geweest. Ze verdient je boosheid niet.’
      ‘Ze heeft Juice over mij verkozen,’ antwoordde ze grimmig. ‘Ze heeft Juice over jou verkozen. Zelfs over haar zoon. Jij hebt hem moeten uitleggen waar zijn mama was – en je kon hem niet eens zeggen wanneer ze terugkwam. Zeg wat je wilt over mijn liefde voor Juice – maar hun liefde is ook niet gezond. Het is egocentrisch, het strijkt alles glad. Welke gruweldaad Juice ook begaat, Dana ziet het gewoon niet. Ze is blind. Net zo blind als toen ze op die psychopaat verliefd werd.’ Ze keek hem fel aan. ‘Ik ging bij Juice weg op het moment dat hij zijn ware aard liet zien. Maar zij – zij stevent erop af alsof ze op gestoorde klootzakken geilt. Misschien moet je mij ook wurgen Kip. Misschien dat je daarmee haar hart kan winnen. Blijkbaar valt ze alleen op mannen die anderen pijn willen doen.’
      Hij stond op het punt om een sneer terug te geven, maar na die woorden brak ze en begon ze weer te huilen. En dus zei hij niets en sloeg hij weer troostend zijn armen om haar heen.
      Haar hart was gebroken, hij kon haar haar boosheid niet kwalijk nemen.
      Toch beten haar woorden zich in zijn brein vast, begonnen te woekeren en te etteren.
      Misschien was hij inderdaad te zachtaardig. Misschien was het een gebrek aan spanning dat haar steeds naar Juice dreef, hoe erg hij ook zijn best deed om haar te bewijzen dat hij een goede vader en een partner kon zijn.
      Misschien vond ze hem maar saai, en zou ze nu inderdaad met Juice liggen te…
      Hij kneep zijn ogen dicht. Nee, zo was ze niet. Hij moest haar vertrouwen – hij had geen reden om haar níét te vertrouwen.

Reacties (1)

  • AmeranthaGaia

    Ik moet toegeven dat ik het wel eens ben met wat Fye over Juice en Dana zegt, ook al brengt ze het niet zo aardig...

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen