I was always the Queen, It was you who added Evil to my name.


      Het is heel erg duidelijk dat Draco Malfoy me hier niet wil hebben en hij uit dit door hardnekkig te ontkennen dat ik überhaupt besta. Wanneer Lucius na het ontbijt die eerste maandag verdwijnt naar het Ministerie en Narcissa zich verontschuldigd en eveneens verdwijnt, ga ik er van uit dat zij er van uit gaan dat Draco me zal vermaken. Misschien verwachten ze dat hij me een rondleiding zal geven of me mee zal nemen naar waar het dan ook is waar hij normaliter zijn dagen doorbrengt. Niets is echter minder waar en zodra zijn ouders de eetkamer hebben verlaten is de Prophet neergegooid, ongelezen als je het mij vraagt, en is hij zonder me een blik waardig te keuren de ruimte uit gebeend. Even heb ik als versteend aan de ontbijttafel gezeten niet heel goed wetend wat te doen en toen heb ik besloten dat hij zich belachelijk gedraagt en dat ik hem daar mee moet confronteren. Tegen de tijd dat ik de gang echter had bereikt was hij weg geweest en ik had hem de rest van de dag niet weer gezien. Ik heb die dag niet veel anders gedaan dan door het huis dolen, het echter niet aandurvend om andere deuren te openen dan degene toebehorend aan mijn eigen kamer. Ook deze tweede avond slaat hij het diner over en als Lucius en Narcissa al verbaasd zijn dat ik niet met hem mee ben of hij niet hier is gebleven voor mij, dan laten ze het niet merken. Die avond komt hij net als de eerste avond met zijn bezem over de schouder terug van tussen de bomen.
      Dinsdag verloopt niet veel anders, al wenst Draco me stijfjes goedemorgen tussen opeengeklemde kaken, wat vast niet zijn eigen idee is, en leer ik in ieder geval waar Narcissa overdag heen gaat. Het schijnt dat ze de renovaties van hun huis in Frankrijk overziet en dat ze daar een dagtaak aan heeft. Niet een hele prettige, denk ik te lezen uit haar plotseling omslaande emoties. Ik laat doorschemeren nieuwsgierig te zijn naar hun tweede woning en dat ik haar best wil bijstaan, mocht ze dat nodig hebben. Ze belooft me eens mee te nemen, maar lijkt er niet happig op en kijkt me de rest van het ontbijt nauwelijks meer recht aan. Ik begrijp niet waarom, maar schuif het van me af terwijl zij en haar man de kamer verlaten en ik dus weer alleen achter blijf met Draco, wat al snel echt alleen is. Ik loop een stukje door de tuinen, zet mezelf er toe aan wat spreukwerk te verrichten om niet achter te raken in mijn studie en knoop niet voor het eerst mijn hersenen over het waarom van Draco zijn immuniteit. De avond loopt exact hetzelfde als voorgaande en hoewel ze voor hun doen vriendelijk zijn en me op mijn gemak proberen te stellen, heb ik Lucius en Narcissa ook niet al te veel te vertellen. Zodra de mogelijkheid er is trek ik me terug in mijn kamer, blij met het feit dat de Silencing Charm is opgeheven. Het is niet alsof ik er speciaal voor wakker blijf, maar Draco komt rond half een terug bij de Manor.
      Zo verstrijken er nog drie dagen en mijn verveling begint het beste van me te krijgen. Als dit zo door gaat, dan kan ik net zo goed meteen weer naar huis. Nott en Flint hadden zich er een heel stuk makkelijker tegenover opgesteld, de een te beleefd om me aan mijn lot over te laten en de ander daadwerkelijk in de hoop dat dit iets zou kunnen worden. In Draco zijn geval mag het toch erg duidelijk zijn dat het helemaal nergens toe gaat leiden. De jongen wil niet eens tegen me praten en de enige hele zin die ik tot nu toe van hem heb gehad was de vrij duidelijke 'blijf bij me uit de buurt'. Het maakt mij te koppig om de eerste te zijn die de mond opent en al mijn gesprekken zijn dan ook tot zijn ouders gericht.
      Ik red het welgeteld tot Zaterdag om niet naar die boomlijn te gaan, mijn nieuwsgierigheid te zwak om mijn trots te overheersen. Het is echter een mooiere dag dan voorgaande, waarbij de zon eindelijk door het wolkendek heen weet te breken. Het deel van de tuinen het dichtst bij het huis heb ik ondertussen wel gezien en zelfs de onnatuurlijk witte pauwen kunnen mijn fascinatie niet langer vasthouden. Ik ben benieuwd wat er binnen of achter de strook bos ligt en neem me nogal stellig voor dat Draco Malfoy niet de reden gaat zijn waarom ik er niet achter zal komen. Wie weet is hij niet eens meer op het terrein en loopt hij gewoon graag richting waar het dan ook is dat hij heen gaat.
      En dus vind ik mijn weg over het grindpad, tot de schaduwen van de bomen me opslokken en ik blij ben met de lange broek welke ik aan heb getrokken zodra Lucius en Narcissa weg waren. De zon komt nauwelijks door het dichte bladerdak van de honderden bomen. Het pad is een duidelijke en ook goed bewandelde en ik ben blij dat hier geen grind ligt, het scherpe geluid ervan niet missend. Vogels fluiten hun hoogste lied zonder dat ik ze kan zien en in een grote eikenboom rechts van het pad slaat een Bowtruckle me met behoedzame ogen gade terwijl ik passeer. Wanneer ik een tweedsplitsing bereik is mijn keuze vrij snel gemaakt, aangezien rechts een zwerm Doxies bezig is met het opjagen van een mestkever. Dat is een confrontatie welke ik niet aan wil gaan en daarbij lijkt rechts verder het bos in te leiden, terwijl links lichter wordt ten teken van een opklaring.
      Wanneer ik tussen de bomen weg stap betreed ik een grote open plek met in het midden een meertje, te groot om het een plas te noemen, maar klein genoeg om met een krachtinspanning een steen naar de andere oever te kunnen gooien. Er staat een enorme treurwilg aan de rechterkant en daarnaast loopt een kleine steiger het water in. Voor het eerst vind ik iets op het Malfoy terrein oprecht warm ogen, alsof deze plek is gemaakt voor gezellige onderonsjes en samenkomsten met vrienden, en hoewel ik hier echter niemand kan ontdekken, draagt het zachte briesje wel degelijk stemmen met zich mee. Voor een moment sta ik stil, overwegend wat verstandig is en maar een optie vindend; omdraaien en zien of de Doxies weg zijn. Niemand heeft daarentegen ooit gezegd dat ik verstandig ben.


Reacties (2)

  • Slughorn

    Ben benieuwd! (:

    1 jaar geleden
  • Sunnyrainbow

    Ben benieuwd waar het heen gaat!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen