Note: hoofdstuk 67 was in Luna’s point of view geschreven…. Foutje! Maar niemand is het opgevallen dat Jade tegen Jade zei dat…. Wahahaha. Dit hoofdstuk is wel echt Jade.

Sorry voor de spelfouten. Ik heb hem even snel getypt. Mijn hoofd wilde niet meewerken deze week. En ik wilde dit helemaal niet schrijven. Want dit brak vorig jaar echt mijn hart.. en nog steeds als ik er aan terug denk:(

Jade’s point of view
Het begint langzaam af te koelen in ons appartement op Ibiza. Ik sla mijn omslagdoek beter om mij heen en zucht. Sinds dinsdag heb ik niets meer vernomen van Luna.
‘Je bent de hele dag al zo rusteloos. Jij moet nodig ontspannend.’ Natuurlijk is Max op de hoogte van het feit dat Luna zich voor mij afsluit.
‘Kom.’ Hij staat op van de bank, pakt mijn pols en neemt mij mee naar de badkamer. Verbaasd kijk ik hem aan als we hier staan.
‘Jij moet ontspannen. Pak een van je boeken en ga lekker lang in bad.’ Zegt hij waarnaar hij een kus op mijn haren drukt en zich omdraait om het bad te vullen.
Ik vind het een goed idee en besluit een boek uit mijn koffer te pakken en mij te ontdoen van mijn kleding.
Als ik terug in de badkamer stap zie ik dat Max de kaarsen heeft aangestoken en dat het bad lekker aan het schuimen is door de zeep.
Ik kijk glimlachend naar Max.
‘Dankjewel lieverd.’ Hij drukt nog een kus op mijn lippen voor hij de badkamer verlaat. Ik zet het bel en app geluid van mijn telefoon uit, maar laat wel rustige achtergrondmuziek uit de speaker komen.
Vlak voor dat ik in bad stap besluit ik nog een kopje thee te halen in de keuken. Ik vis mijn badjas van het haakje aan de deur en loop de woonkamer in. Tot mijn verbazing zit Max met een koptelefoon op en zijn playstation koffer open. Meteen begin ik te lachen. Mij vertroetelen heeft blijkbaar een dubbele reden. Namelijk ongestoord FIFA kunnen spelen, omdat hij weet dat ik minstens een uur in bad lig.
Na mijn kop thee te hebben gezet loop ik terug naar de badkamer. Als ik langs Max loop moet ik toch echt een opmerking maken.
‘Laat je Lando wel een keertje winnen?’ Geschrokken kijkt hij op van zijn spel.
‘Hoe weet je dat het Lando is?’ Ik trek mijn wenkbrauw op terwijl ik “Super Max” uit zijn koptelefoon hoor komen, speciaal gezongen door Lando.
‘Daar stopt hij dus niet mee. Dus nee ik ga hem niet laten winnen.’
‘Prima schat.’ Breng ik al gniffelend uit en loop terug de badkamer in. Er wacht mij een 300 bladzijde durende date met een knappe man uit een heel goed boek.

Als ik na drie keer het warm water bij te hebben gevuld genoeg heb van het water, besluit ik er uit te gaan. Na het afdrogen controleer ik mijn telefoon op gemiste berichten. Ik zie dat Luna mij één keer heeft geprobeerd te bellen. Ik ga naar haar Whatsapp en zie een kort berichtje. “Laat maar, komt morgen wel. Je weet wanneer je mij moet bellen. Ik ga nu slapen. Love you” Er volgt nog een hartjes afbeelding. Ik frons mijn wenkbrauwen en bijt op mijn lip, terwijl ik er probeer achter te komen wat ze precies bedoelt. Na een minuut haal ik mijn schouders op. Het zal wel. Ik ben super ontspannen en weiger mij hier druk om te maken, zeker als ik het toch morgen “wel weet”.
Ik trek mijn pyjama broekje en hempje aan en loop de woonkamer in. Ik schenk voor mijzelf een wijntje in en verwissel Max zijn lege bierflesje voor een volle, waarnaar ik Max aanmoedig om zijn potjes FIFA te winnen.

De volgende ochtend word ik rond een uur of negen wakker van het licht dat door de gordijnen naar binnen komt. Ik kijk over mijn schouder en zie dat Max nog slaapt. Ik weet dat ik nu niet meer kan slapen, maar ik wil mijn bed nog niet uit. Om de tijd te doden pak ik mijn telefoon er bij. Ik zie hoe er allemaal belangrijke pop-up meldingen uit de racewereld op mijn scherm staan weergegeven.
“RICCIARDO verlaat Red Bull” Ik sper mijn ogen open en voel het bloed door mijn lichaam razen. Mijn hardslag schiet omhoog en vol shock kijk ik naar mijn telefoon. Nee dit kan niet. Dit moet een grapje zijn. Dit mag niet gebeuren. Ze mogen niet het allerleukste duo van de grid gaan splitsen. Mijn handen trillen terwijl ik het eerste artikel aanklik. Ik voel mijn hart in stukjes breken. Dit mogen ze niet doen! Ik bijt op mijn lip en probeer mijn tranen in te houden. Waarom heeft Daniel niets gezegd, waarom moeten we dit in de pers lezen. Wat is dit voor onzin! Woedend gooi ik de lakens van mij af, mij niet druk makend om Max. Ik stamp de woonkamer in terwijl ik verwoed zoek naar het nummer van Luna. “Je weet wanneer je mij moet bellen”. Ze had het verdomme zelf moeten vertellen.

Vampiremouse®

Reacties (5)

 • LokiofAsgard

  Oh dear.. Snap Jade wel! Vrienden horen het wel eerst te vertellen voordat de pers het uitbrengt.. (:

  5 maanden geleden
  • VampireMouse

   Dankjewel voor je reactie! <3 ik ben nu bezig het vervolg te schrijven.

   5 maanden geleden
 • Luckey

  IK snap dat je dit niet wilde schrijven!

  Jade reactie is over de top!
  Ze snap toch wel dat er regels zijn ! Dat moet ze nu toch wel een keertje weten lijk mij!

  Maar benieuwd naar hoe dit afloopt en Max gaat dien om jade nu rustiger te maken 😂

  5 maanden geleden
 • 33girlx96

  ..........

  Nou heel eerlijk ik snap Jade wel...

  Wat een liefde tussen max en jade!! Zo leuk!!!!

  5 maanden geleden
 • Winterdawn

  Ik ging stuk om het stukje met Lando, Max en Super Max! Maar bedankt tho! Nu ga ik m’n tentamen in met Lando’s versie van “Super Max” in m’n hoofd die er vandaag ook niet meer uit gaat. 👍🏼 Love you!

  Anyways, ze moet ook begrijpen dat sommige dingen niet altijd als eerste aan haar gezegd kunnen worden 🥺🥺
  Maar ze heeft gelijk dat het duo niet uit elkaar had moeten gaan. IK MIS MAXIEL OOK NOG ELKE DAG 😭😭😭😭😭😭😭😭

  5 maanden geleden
  • VampireMouse

   whyahahahahaha Tentamen... Jij zegt ook niets! Succes lieverd!1 Ik denk aan je!

   Komt vast wel goed met Jade:)

   5 maanden geleden
 • Sunnyrainbow

  Awh Jade.. maar je moet ook begrijpen dat het niet aan Luna was om dat te vertellen natuurlijk..

  5 maanden geleden
  • VampireMouse

   Hopelijk komt ze daar snel genoeg achter 😶

   Dankjewel voor je reactie ❤️

   5 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen