Geen lang hoofdstuk, maar een stil staan moment.
Vandaag is het vier jaar geleden dat het ongeluk is gebeurd. Gek om te bedenken dat ik vier jaar geleden de hele dag in het ziekenhuis zat, het gevoel had sterk te zijn om anderen op te vangen. Mijzelf weg cijferend vol verborgen pijn en verdriet.

Ook is het gek om te bedenken dat ik al meer dan drie jaar in therapie bezig ben en pas nu een beetje een licht in mijn tunnel kan vinden als eindpunt. Nooit verwacht en gehoopt iets als dit mee te moeten maken. Dit overkwam altijd anderen en niet mijzelf. Nooit verwacht dat het zoveel impact zou hebben en zo binnen zou komen.

Met gemengde gevoelens kijk ik vandaag terug. Op een dag vol verdriet, pijn en angst. Maar ergens ook opgelucht dat ik door deze gebeurtenis een stuk sterker ben en mijzelf stukken beter ken.

Gisteren ben ik een bloem gaan leggen bij het graf omdat ik moest werken vandaag. Mijn broer is vandaag geweest en het is mooi dat vrienden en familie nog altijd bijeen komen. Dat het graf, ongeacht wanneer je komt, het er mooi bij ligt met altijd een bloemetje of iets moois.

Té jong van ons heen gegaan, zoveel mensen geraakt met zijn vertrek.
Maar ik weet dat hij ergens is op een hele fijne plek!
Lieve Thijs, ik mis je nog altijd elke dag, ik denk altijd aan je en je hebt een speciaal plekje in mijn hart. Ik hoop dat je nog altijd de hart gegunde rust gevonden hebt.

Terwijl wij weer morgen gewoon verder gaan met ons leven, er op momenten vaker en soms minder aan denken zal het mij altijd bij blijven. Maar jij kan niet meer verder leven of verder groeien. Daarom doe ik dit voor jou. Maak ik mooie plannen, ontwikkel mij als persoon en geniet van het leven. Omdat jij dit niet meer kan, omdat het jou niet gegund is, leef ik dubbel en dwars. Voor jou en voor mij!

Reacties (1)

 • Necessity

  Ik lees dit zoveel later dan je dit geplaatst hebt, maar ik wil je alsnog sterkte wensen. Opdat jij ook een stukje acceptatie zal vinden, en hoewel het niet makkelijk is en nooit zal zijn, dat je toch verder kan. Niet omdat je vergeet, maar zoals je zelf al schrijft, omdat jij er bent.
  En ik wil je toch even iets meegeven wat je misschien al wel gerealiseerd hebt, maar wat je best nog een keer mag horen. Als ik je verhaal zo lees, ben je al zo ver gekomen. In die vier jaar tijd heb je al zo hard gevochten. Je bent een bikkel en je mag trots zijn op wat je al bereikt hebt <3

  2 jaar geleden
  • Nagaa

   Ook ik lees dit vele malen later dan dat je het hebt geplaatst, en dat jij hebt gereageerd Necessity. Maar ik wil toch zeggen dat je dit heel mooi hebt verwoordt Necessity, en ik me er helemaal bij aan sluit!
   IrishNialler, je bent een bikkel!

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen