. . .

Juice kon zich de laatste keer dat hij in iemands armen wakker werd niet herinneren. Een beetje verbluft keek hij dan ook naar de gespierde, getatoeëerde arm die dwars over zijn buik lag. De knokkels rustten op het matras. Achter zich hoorde hij een zachte ademhaling die lichtjes langs zijn nek streek en kippenvel veroorzaakte.
      Flarden van afgelopen nacht kwamen langzaam zijn versufte geest binnen. Hij herinnerde zich hoe ze elkaar hadden gekust, niet alleen hun lippen, maar ook elkaars bovenlichaam. Zijn lippen hadden zelfs Raines boxer afgetast; er was slechts een heel dun stofje tussen zijn mond en het geslachtsdeel van zijn vriend geweest. Daarna kwamen er andere herinneringen. Zijn vingers om Raine heen; die van de man om hem. Hun gehijg, hun gekreun. De passie in Raines ogen toen ze elkaar aftrokken.
      De herinnering zorgde ervoor dat hij het zo heet kreeg dat hij het deken van zich af wilde slaan. Hij voelde hoe Raines lichaam zich naar dat van hem gevormd had, hoe zijn middel tegen zijn achterwerk lag en zijn ochtenderectie tegen hem aan drukte. Zijn ademhaling versnelde toen hij heel even fantaseerde hoe het zou zijn als ze nu helemaal naakt waren geweest, en hoe het zou voelen om binnengedrongen te worden. Direct schaamde hij zich voor de gedachte. Hij kon het niet helpen dat er een soort negatieve associatie aan hing, het voelde alsof fantasieën als die hem minder man maakten. Alsof hij alleen zou mogen wensen dat hij degene was die Raine nam – en ook die gedachte vond hij niet fijn, alsof hij zijn vriend daarmee vernederde.
      Juice probeerde de gedachte van zich af te schudden.
      Het zou nooit gebeuren. Dat wat ze vannacht hadden gedaan was eenmalig geweest, vandaag en alle dagen erna zouden ze weer gewoon vrienden zijn. Zonder benefits.
      Hij sloot zijn ogen weer, stond zich toe om nog even van Raines omhelzing te genieten; van zijn hand op zijn middenrif, de warm geworden ringen tegen zijn vlees. Hij dommelde weer een beetje weg, al viel hij niet echt in slaap. Pas toen hij lippen op zijn schouder voelde, deed hij zijn ogen weer open.
      ‘Je bent al wakker hè?’ klonk Raine’s stem, schor van de slaap.
      ‘Half,’ mompelde Juice. Hij draaide zich om, al kreeg hij daar spijt van toen zijn vriend zijn arm bij hem weghaalde.
      Was het nu voorbij? Er was een knagende leegte in zijn buik. Toen hij zich naar Raine had omgedraaid, wist hij niet waar hij zijn arm moest laten en liet die maar op zijn eigen zij rusten.
      ‘Hoe voel je je?’ vroeg Juice zacht.
      Hij glimlachte een beetje triest. ‘Heel even voelde ik me op een bizarre manier gelukkig toen ik merkte dat ik hier met jou lag. Daarna herinnerde ik me gisteren.’ Hij zuchtte. ‘De begrafenis… het voelt zo surreëel.’ Hij hief zijn hand en streek lichtjes met zijn duim over de stoppels op Juice’ kaak. ‘Hoe voel jij je? Over vannacht?’
      Hij voelde zijn wangen vuurrood worden en sloeg zijn ogen neer. ‘Ik weet het niet zo goed,’ zei hij zacht. ‘Ik vond het lekker,’ dwong hij zichzelf te zeggen. ‘Dat wel. Vond – vond jij het ook lekker?’
      ‘Het was een van de heetste dingen die ik ooit heb gedaan,’ zei Raine, waardoor Juice het nog warmer kreeg en moeizaam slikte. ‘Je maakt me zo fucking gay.’ Hij grinnikte, al klonk hij een beetje gespannen. ‘Hadden we het niet moeten doen?’ vroeg hij toen zacht. ‘Kijk me eens aan schat.’
      Schat… Hij vond het niet fijn om het uit de mond van een man te horen. Schichtig keek hij op.
      ‘Heb je spijt?’
      ‘Ik weet het niet.’ Er zat een naar, knauwend gevoel in zijn buik. Hij ging rechtop zitten. Opeens was zijn hoofd een chaos. ‘Ik voel me een hoer,’ flapte hij er toen uit.
      De woorden echoden door de kamer. Hij wist niet waar die gedachte opeens vandaan gekomen was en al helemaal niet waarom hij het hardop had uitgesproken, maar het verklaarde wel waarom hij zich misselijk voelde en er een soort diepe schaamte in hem lag.
      Raine zei niets, daar waar hij eigenlijk woorden verwacht had die die stomme gedachte uit zijn hoofd zouden verjagen. In plaats daarvan was hij ook rechtop gaan zitten en staarde naar beneden.
      Ik heb hem gekwetst.
      Juice kon zichzelf wel slaan. Wat was er toch mís met hem? Waarom zei hij zoiets? Fuck – hij was alles aan het verpesten! Die man had gisteren zijn zusje begraven en hij maakte zich druk omdat hij zich niet meer zo mannelijk voelde? Terwijl hij dat de vorige nacht zelf had gewild, terwijl hij dat diep vanbinnen nog steeds wilde?
      Hij wilde zich verontschuldigen, maar het was alsof alle woorden in zijn keel bleven steken.
      Raine keek opzij, zijn kaak strak en een blik in zijn ogen die Juice bijna fysiek pijn deed.
      ‘Dan voelde ik gisteren blijkbaar iets anders dan jij, want voor mij betekende het wel wat,’ bromde hij, waarna hij opstond en zijn tas vastgreep. ‘Ik ga douchen.’
      Juice’ lippen bewogen – weer probeerde hij iets te zeggen. Dat hij het niet zo bedoeld had, dat hij niet wist waarom hij dat gezegd had. Dat het voor hem ook wat betekend had. Maar toen Raine de deur achter zich sloot, was er nog steeds geen woord over zijn lippen gekomen.
      Nu voelde Raine zich vast ook een hoer en wilde hij Juice’ aanrakingen van zich afspoelen. Hij wreef over zijn gezicht. Het liefst kroop hij weer onder de dekens en vergat hij dat dit gesprek ooit had plaatsgevonden, maar dat kon niet. Stilletjes begon hij zich aan te kleden. Iedere handeling voelde zwaar. Hij dacht aan Raine, die nu onder de douche stond. Staarde hij met een boze frons voor zich uit, leunde hij verslagen met zijn hoofd tegen de douchedeur? Wenste hij dat hij hier nooit naartoe was gekomen?
      Juice haalde een paar keer diep adem en probeerde de misselijkheid te onderdrukken. Hij moest zichzelf weer onder controle hebben voordat Raine klaar was met douchen. Hopelijk kon hij hem ervan overtuigen nog niet meteen naar huis te gaan. Hij moest er niet aan denken dat dit hun laatste woorden waren geweest – hij was bang dat het hen alleen maar uit elkaar zou gaan drijven.
      Hij sloot zijn slaapkamerdeur achter zich en liep naar de keuken, waar Skye al bezig was koffie te zetten.
      ‘Hé lieverd,’ zei ze met een grote glimlach. ‘Dat waren nog eens hete geluiden zeg, vannacht.’ Ze giechelde.
      Juice voelde zijn wangen gloeien. Gauw pakte hij een mok uit de kast. ‘Het is niet wat je denkt,’ mompelde hij.
      ‘Hoe weet jij nou wat ik denk?’
      ‘We hebben… het niet gedaan ofzo.’ Haar blik nog steeds vermijdend, schonk hij voor zichzelf voor een kop koffie in. De geur verergerde zijn misselijkheid, hij wist niet of hij het ook zou gaan opdrinken.
      Zijn hand trilde toen hij de koffiepot terug op de plaat zette.
      Skye zag het en pakte zijn hand. ‘Was het niet zoals je gedacht had? Je bent zo nerveus en… je ogen glimmen niet.’
      ‘Ik zei wat stoms tegen hem,’ zei hij zachtjes. ‘En nu heb ik hem gekwetst. Hij gaat straks vast meteen weg en ik weet niet of we dan nog –’
      ‘Ssh, niet in paniek raken. Kom.’ Aan de hand leidde ze hem naar de bank toe, waar ze overdwars op ging zitten. Ze trok hem naast zich. ‘Vertel me wat er gebeurd is.’
      Hij haalde diep adem. Haar duim streelde over zijn hand en zorgde ervoor dat hij zich ietsje rustiger voelde. ‘We hadden afgesproken dat het voor één nacht zou zijn… dat we minnaars voor één nacht zouden zijn. We wilden geen seks – maar wel ietsje meer intimiteit dan tussen twee gewone vrienden. En het was fijn, zelfs al raakte ik een paar keer in paniek. Maar toen ik vanochtend wakker werd toen…’ Hij kneep zijn ogen dicht, het lukte hem niet om te zeggen dat hij zich ontmand voelde door bepaalde fantasieën die hij had. ‘De gedachte dat het voor een nacht was… het maakt me misselijk. En toen hij vroeg hoe ik me voelde zei ik – zei ik dat ik me een hoer voelde. Het flapte er zo uit. Het was helemaal geen gedachte die al eerder in me was opgekomen, al voelde ik me wel smerig.’
      ‘Heb je het gevoel dat hij je gebruikt heeft?’
      Vlug schudde hij zijn hoofd. ‘Nee, hij had meer oog voor mijn behoeftes dan voor die van hemzelf. Maar ik heb gewoon… het gevoel alsof het verkeerd is wat we doen.’ Met bevende vingers wreef hij in zijn gezicht. ‘Ik weet het niet Muis,’ fluisterde hij. ‘Er zijn te veel schreeuwende gedachten in mijn hoofd. Dat ik mijn broeders verraad, dat mijn verlangens onnatuurlijk zijn, dat we nooit meer dan een speeltje van elkaar zullen zijn. En nu ben ik bang dat ik hem weggejaagd heb, dat hij geen vrienden meer met me wil zijn en… en ik wil gewoon zo graag bij hem zijn.’
      ‘Raine gaat heus niet zo maar weg. Hij kent jou, hij weet hoe luid je gedachten kunnen zijn. Maak een lekker ontbijt voor hem, zeg dat je niet meende wat je zei, maar dat je nog steeds worstelt met je seksualiteit, met je verlangens. Je hebt bijna alleen maar met hoeren geslapen, Juice. De associatie is heus niet zo vreemd, als je gelooft dat dit eenmalig is. Dat wat jullie hebben is iets nieuws, daar moeten jullie je weg in vinden.’
      Juice veegde langs zijn ogen, die vochtig waren geworden. Hij haalde diep adem, knikte toen, blij dat ze hem vertelde wat hij nu moest doen.
      ‘Oké,’ fluisterde hij. ‘Oké, ik ga ontbijt voor hem maken.’

. . .


Raine nam het vooral zichzelf kwalijk dat hij Juice het gevoel had gegeven dat hij een gebruiksvoorwerp was. Hij had juist heel hard zijn best gedaan om de emoties van zijn vriend te monitoren en nu bleek hij daar toch schromelijk in gefaald te hebben. Had zijn lust hem verblind? Had Juice zelf alsof gedaan? Was het zijn bedoeling geweest om hem van zijn verdriet af te leiden, ook wanneer hij daarmee zijn eigen grenzen overschreed? Hij had gisteren gezien dat Juice niet goed wist waar zijn grenzen lagen, al merkte Raine het heel gemakkelijk aan zijn houding. Iedere keer dat zijn ademhaling zwaarder was geworden op een manier die anders was dan wanneer het door zijn opwinding kwam, had hij gemerkt dat Juice twijfelde aan wat hij deed. Hij had echter geen moment het gevoel gehad dat Juice hem alleen had willen pleasen, het was eerder alsof bepaalde seksuele verlangens meer tijd nodig hadden om te rijpen.
      Hij draaide zich om, liet het douchewater in zijn gezicht spatten. Met zijn handen wreef hij over zijn gezicht. Juice’ woorden hadden hem gekwetst en hij had een douche willen nemen om zijn gedachten een beetje op orde te krijgen. Toch ging de teleurstelling niet met het water mee het doucheputje in, al wist hij niet of die teleurstelling voor Juice of voor hemzelf bedoeld was. Misschien was het een inschattingsfout van hem geweest, denken dat dit niets aan hun vriendschap zou veranderen. Mogelijk had hij te hoog in gezet, had hij gedacht dat hun vriendschap meer aankon. Zelfs op afstand was Juice zo’n ongelofelijke steun geweest, hij had gedacht dat iets meer intimiteit hen alleen maar nader naar elkaar zou brengen.
      Niet dat Juice zich gebruikt zou voelen.
      Met een zucht zette hij de kraan uit. Wat hij nu moest doen wist hij niet zo goed. Een confrontatie wilde hij niet uit de weg gaan, hij moest hier met Juice over praten, dingen rechtzetten. Hopelijk was Juice’ hoofd kalm genoeg om dat aan te kunnen.
      Hij droogde zich af en trok zijn kleren aan, daarna verliet hij de badkamer. Zijn tas zette hij tegen de muur. Snelle voetstappen kwamen op hem af en Juice stapte uit de keuken vandaan.
      ‘Ik ehm – ik heb ontbijt voor je gemaakt.’
      Raine hoorde het berouw in zijn stem en wist dat zijn vriend hiermee iets goed probeerde te maken. Het was een lief gebaar, iets wat ervoor zorgde dat hij hem in een omhelzing wilde trekken waarna alles weer goed zou zijn tussen hen.
      Maar zo simpel was het niet.
      ‘Thanks.’
      Nu pas keek Juice hem schichtig aan. Het bleef hem verbazen hoe makkelijk zijn zelfvertrouwen een deuk kon oplopen. Gisteren hadden ze elkaar nog bemind, nu was hij bang dat Raine naar huis wilde gaan.
      ‘Ik heb broodjes in de oven gedaan. En een omelet gebakken.’
      ‘Lekker.’ Hij schonk Juice een glimlach en liep naar de tafel toe. Hoewel hij Skye net in de keuken had gezien, had ze zich nu weer op haar kamer teruggetrokken.
      Juice zette behalve een kom vruchtenyoghurt ook een schaal broodjes neer en leek toen te aarzelen of hij tegenover of naast hem moest gaan zitten. Uiteindelijk deed hij het laatste, alsof hij zo makkelijker Raines blik kon ontwijken.
      ‘Sorry voor wat ik zei.’ Juice zat nauwelijks op zijn stoel of de verontschuldiging rolde over zijn lippen.
      ‘Als dat is hoe je je voelde, dan had je het recht om dat te zeggen,’ antwoordde Raine. ‘Ik had alleen helemaal niet het gevoel dat je het zo beleefde. Ik wilde inderdaad even iets anders voelen dan de pijn en het verdriet, maar het was zoveel meer voor mij. Voor één nacht wilde ik gewoon… wat we samen niet kunnen hebben maar zo graag willen.’
      Juice staarde naar het tafelblad. ‘Ik vond het fijn,’ zei hij zacht. ‘Maar toen ik wakker werd… Toen was er heel even dat bijzondere gevoel, dat je alleen met een partner deelt. En toen besefte ik dat het eenmalig was, en het voelde als alle andere one-night-stands die ik heb gehad… Ik weet niet waarom ik het zei. De realisatie dat het eenmalig was, was gewoon zo’n schril contrast met wat ik zou willen.’
      Raine aarzelde. Als hij wat verder in zijn rouwproces gevorderd was, wilde hij een echte relatie met zijn vriend serieus in overweging nemen. Maar moest hij hem dat vertellen? Hij wilde hem geen valse hoop geven, het leek hem beter als hij eerst zelf zeker wist wat hij wilde voordat hij zich over Juice’ behoeften zou gaan buigen.
      ‘Je bent niet de enige die daarmee worstelt,’ zei hij toen eerlijk. ‘Het duurde vannacht uren voordat ik slaap viel, omdat de gedachte dat het eenmalig was me ontzettend dwarszat. Ik ben verliefd op je, Juice. Ik wil niets liever dan met je samen zijn. Dat dat niet kan, verandert niets aan mijn gevoelens voor je.’
      Juice blikte opzij. Zijn wangen bloosden. Raine voelde het verlangen om zijn hand vast te grijpen, maar hij deed het niet. Het was beter om afstand te scheppen.
      In ieder geval voor nu.

Reacties (3)

 • EvaSalvatore

  zo jammer dat ik maar een kudo per keer kan geven zeg...

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Oww zo mooi! Eindelijk een relatie waar in wel gepraat wordt hehe!!! ❤ ❤ ❤ ❤

  1 jaar geleden
 • Poppy

  Ze zijn zo schattig samen(blush)

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen