Foto bij 69 Ibiza – Friday

Wie gaan er nog meer naar het Ziggo Dome zondag?

Jade’s point of view

Na één keer overgaan wordt de telefoon aan de andere kant al opgenomen.
‘Je hebt het gelezen.’ Zijn de woorden waarmee Luna haar telefoon op neemt. Haar stem is rauw alsof ze heeft lopen schreeuwen, of niet heeft geslapen vannacht.
‘Ja, dat klopt. Belde je daarom gisteren?’ Ik probeer rustig te blijven terwijl ik door de woonkamer ijsbeer.
‘Ja, het is zo een puinhoop. Daniel is dinsdag na zijn training naar Los Angeles gevlogen met een nachtvlucht. Heeft tijdens die vlucht besloten dat hij voor Renault wil gaan rijden. Heeft een vlucht terug naar Frankrijk genomen, heeft donderdaglaat het contract getekend en Christian en Marko via een telefoontje op de hoogte gesteld op donderdagochtend. Is met mij wezen lunchen en is daarna weer op het vliegtuig gestapt naar Los Angeles.’ De stort vloed aan woorden komen mijn gehoord gang binnen. Ik hoor hoe Luna diep zucht en zich waarschijnlijk achterover op haar bed laat vallen.
‘Ik ben zo trot op hem, maar ergens voelt het alsof mijn hart gebroken is. Ik voel me net een puber met liefdes verdriet, maar ik ga Daniel en Max samen zoo missen. En wat een loser is het dat hij Max niet eens heeft gebeld, of jou!’
Ik moet stiekem lachen om haar frustratie, vooral omdat ik precies weet hoe ze zich voelt.
‘Lach niet! Jij belt mij ook alleen maar boos op, omdat ik het je niet eerder heb verteld. Nou ik mocht het niet. En ik heb het geprobeerd gisteravond, omdat ik vond dat jullie het moesten weten voor het in de pers zou komen, maar dat is helaas niet gelukt.’
‘Ik snap het. Er is ook geen spoortje irritatie mee. Ik vind het jammer dat ik het niet eerder heb gehoord, maar het was niet aan jou om het ons te vertellen. Ik zal het zo wel tegen Max zeggen. Hopelijk vormt dit privé geen problemen.’
Ik zucht en laat mijzelf, achterover vallen op de bank.
‘Ik heb het idee alsof mijn hart zojuist gebroken is. Ik voel me gewoon sip en heb zin om te huilen.’ Vertrouw ik mijn beste vriendin toe.
‘Als ik nu ook in Ibiza had geweest hadden we samen chocolade ijs gegeten en jankfilms gekeken.’ Ik moet lachen om haar reactie.
‘Ik hoor gestommel in de slaapkamer, ik ga daar is een kijkje nemen.’
‘Zet je mij dan wel even uit. Ik hoef jullie niet te horen.’ Als ik bij haar had geweest had ze een duw gehad.
‘Shut up jij. Jij en Daniel zijn nog veel erger.’
‘Weet ik heus wel! Zorg jij nou maar dat Max, Daniel niet aanvliegt als we elkaar volgende week weer zien.’
‘Oja shit.’ Weet ik uit te brengen waarnaar we het gesprek afronden en ik mijn telefoon weg leg voor ik de slaapkamer in stap.

‘Hi lieverd, waarom stormde jij net het bed zo snel uit?’ Oké, ik kan nu twee dingen doen. Of ik ga voor de subtiele benadering, iets waar Max helemaal niet van is. Of ik gooi het er zonder aankondiging uit.
‘Daniel gaat Red Bull Racing verlaten.’ Gooi ik er maar meteen uit.
‘Weet ik.’ Max haalt zijn schouders op en ik krijg weer het gevoel alsof mijn hart breekt. Doet het hem echt niets. ‘Zag het op internet.’
Ik wil mijn handen in de lucht gooien om vervolgens een scene te schoppen, maar ik weet dat we daar beide niets mee opschieten.
‘Doet het je niets?’
‘Natuurlijk wel. Maar Daniel zal er wel een reden voor hebben om het mij niet te vertellen en om weg te gaan. Dat horen we dan wel als we hem zien. En buiten dat. Hij gaat gewoon wat verder in de grid staan.’ De sarcastische grijns van mijn vriend is niet te missen. De pestkop. Maar wel eentje waar ik heel veel van hou.

Vampiremouse®

Nog één of twee delen voor het einde van seizoen 2019.. Wie wil 2020?

Reacties (3)

 • Luckey

  Ik ga niet
  Lijkt me wel gaaf maar ben bang dat niet goed de race kan volgen als thuis.

  Die meiden hun gesprek is geniaal. Soms zijn die gesprekken meer goud. Ook al is het onderwerp minder.

  Hahaha Max zijn droge sarcastische opmerking.
  Hij staat paar plaatsten achter op de grid. Hahahaha 😂
  Lekker droge ik hou der wel van

  Ben wel benieuwd hoe nu verder gaat gaan in je verhaal!!
  Nu het “hoge woord” er uit is zoals in het echt.

  In het echt stond ik te vloeken dat daniel is weggegaan! Maar als je zoet dat de band tussen die twee niet verbroken is maakt bet wel deel goed

  Nieuw seizoen!!! Ik ga zeker lezen!

  5 maanden geleden
 • Winterdawn

  '...En buiten dat. Hij gaat gewoon wat verder in de grid staan.’ De sarcastische grijns van mijn vriend is niet te missen. De pestkop.

  HAHAHAHAHAHA *gaat stuk van het lachen* omg XD

  Maar, maar, maar, *puppyoogjes en inserts spoiler*

  5 maanden geleden
 • 33girlx96

  Die reactie van max, GOUD WAARD!!

  Luna en Jade zijn zo goed bevriend dat ze elkaar alles kunnen laten zeggen dat is het mooie aan die vriendschap! Tuurlijk zijn ze even boos maar ze delen veel gevoelens!!

  Mooi stuk, il blijf het maar lezen het hele verhaal!!

  5 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen