1862, St. James Park, London, England

Iedereen wist dat het niet mogelijk was om een Demon te martelen. Dat kwam omdat niks kon vergelijken met de pijn die zij voelden toen ze vielen. Als er iets pijnlijker was dan dat, dan kon je je leven erom verwedden dat de Demons dat allang gevonden hadden. Zeker aan het begin der tijden, toen er nog zo weinig mensen waren en zoveel Demons die zich rot aan het vervelen waren in Hel.
      Mensen martelen was echter heel anders. Over het algemeen hadden Demons niet echt veel voorstellingsvermogen, of verbeelding, behalve als het ging om folteren en kwellen. Er waren zelfs boeken geschreven, degene met weinig tekst en veel plaatjes omdat Demons niet van lezen houden. Nieuwe methodes werden nog elke dag uitgevonden, oude methodes verbeterd door de innovatieve Demon. De oudere Demons hielden zich graag aan de originele lichamelijke martelingen. Onthoofding, verdrinking, levend verbranden. Een van de meest pijnlijke en niet lichamelijke manier om iemand te martelen was het laten zien van hun geliefden die pijn leden.
      Dit werkte uiteraard niet op Demons omdat zij geen liefde konden voelen. Op één na.
      Crowley was niet echt bang voor Hel, maar hij was nog steeds een Demon. Hij wist hoe andere Demons waren en dachten en als iemand daar uitvond hoe close hij was met Aziraphale, there was hell to pay, voor de Engel.
      De oplossing daarvoor was simpel, hij hoefde er niet eens over na te denken. Als hij dood was, dan zouden ze niks meer aan de Engel hebben en hem met rust laten. Crowley zou nog liever duizend keer opnieuw vallen dan dat weten dat Aziraphale in gevaar was. De gedachte maakte hem misselijk. Hij had de engel groot en deels op armlengte gehouden de afgelopen tijd. Als Aziraphale lichamelijk te dichtbij kwam, deinsde hij achteruit. De Engel had het vast gemerkt, want hij was nog minder fysiek dan normaal.
      Aziraphale, die momenteel naar hem toe liep, met een zachte glimlach op zijn gezicht. Crowley keek expres van hem weg, zijn ogen gefixeerd op het meertje voor hen, het papiertje in zijn zak leek een ton te wegen. De Engel kwam naast de Demon staan.
      “Ik kreeg je brief, is alles goed dear?” klonk het bezorgd.
      Aziraphale stak zijn hand naar hem uit en zijn vingers krulden om de pols van Crowley, die zijn arm wegtrok. Hij raakte hem net lang genoeg aan dat zijn pols ervan prikkelde toen de aanraking weg was. Het zou zo anders geweest zijn als ze alleen seks hadden. Als iemand hen dan verdacht, kon Crowley de Engel gewoon Hel in slepen en verklaren dat hij hem verleid had. Niemand zou daar iets van gedacht hebben, want Crowley was nou eenmaal de Demon van de eerste verleiding.
      Maar ze hadden niet gewoon seks. Ze ontmoetten elkaar stiekem in het park, ze aten samen, praatten urenlang over van alles en niks. Ze werden samen dronken en soms, midden in de nacht, kusten ze elkaar en Crowley viel elke keer een beetje verder.
      Het zou anders zijn als de Demon geen liefde kon voelen, zeker niet voor de Engel. Dan zou hij misschien niet elke keer de pijnscheut voelen als Aziraphale naar hem uit reikte, zijn blauwe ogen open en vertrouwd, alsof hij het ook wilde. Alsof hij dat kon. Oh, hij wist dat Engelen empatisch waren, gemaakt om alles en iedereen lief te hebben. Vooral Aziraphale. Crowley snoof in zichzelf, die arme idioot kon hem vast voelen smachten vanaf kilometers afstand en omdat hij zo verdomd en door en door [/i]goed[/i] was, dacht hij vast dat het het beste zou zijn om de Demon gewoon te geven wat hij zo verlangde.
      Crowley kon toegeven dat hij geneigd was om alles te nemen wat Aziraphale hem zo gewillig wilde geven. Het zou niet op de manier zijn die hij zo graag wilde, maar hij was een Demon, hij verdiende het niet om het perfect te krijgen. Zijn duistere kant schreeuwde zo hard als het kon om gewoon te nemen wat hij kon en hij herinnerde zichzelf eraan dat het nou eenmaal zijn baan was om dat te doen. Voordat hij dat kon doen, had hij een verzekering nodig, een plan.
      “Ik heb een gunst nodig…”

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen