Foto bij 30.

Woehoe, twintig abonnees! Zo leuk:)

Even een wat korter hoofdstuk vandaag, ben net terug van een weekendje weg maar wilde wel iets online zetten.
Fijne week allemaal!Die middag negeert Lana de rest van de wereld even. Ze ligt opgekruld op de bank te huilen, terwijl haar moeder haar vruchteloos probeert te troosten.
"Wil je thee? Chocola?" probeert ze wanhopig.
Maar Lana schudt alleen haar hoofd. Ze wil niks, helemaal niks, alleen dat dat ongeluk nooit was gebeurd en dat ze nu gewoon de les Moderne Dans volgde met Anna en Lilian. Haar telefoon gaat een paar keer over (het scherm laat zien dat het oproepen zijn van Anna en Julian), maar ze zet hem op stil en negeert alle binnenkomende app'jes. Ze kalmeert pas wat als haar moeder naast haar komt zitten en haar stevig vasthoudt.
"Ssst, meisje, het komt wel goed," sust haar moeder, terwijl ze haar heen en weer wiegt. "Al lijkt het nu nog even niet zo, het komt wel goed. En in het ergste geval ga je toch van school en vind je een andere weg in de danswereld? Misschien als choreografe?"
Als haar moeder dat zegt, houdt Lana langzaam op met huilen. Opgelucht gaat haar moeder verder: "Er zijn zoveel mogelijkheden! Of iets met kostuums? Dan ben je toch met dans bezig, alleen op een andere manier. Dan sta je niet zelf op het podium, maar help je toch een mooie show neer te zetten."
Lana gaat er niet op in, maar stopt wel met huilen. Even is ze stil en dan zegt ze met schorre stem: "Het gaat wel weer, geloof ik." Langzaam komt ze overeind zitten en blaast in de thee die haar moeder heeft neergezet. Terwijl haar moeder haar verder moed inpraat door op te sommen wat ze allemaal wel niet zou kunnen doen, drinkt ze haar kopje leeg.
"Ik wil even alleen zijn," zegt ze dan. "Ik ben boven, goed?" Vastberaden hinkt ze op haar krukken richting de trap.
Ze heeft een plan.

Boven belt ze eerst Anna, die heel benieuwd is naar hoe het gesprek was.
"Wel okee," antwoordt ze vlak.
"Wat zeiden ze? Heb je iets afgesproken voor als je terugkomt?"
"Ik doe gewoon examen mee met jullie."
"Oh echt? Ik dacht dat ze wel een uitzondering zouden maken. Maar ze zullen dan wel wat soepeler zijn, toch?"
"Ze wilden eerst het resultaat afwachten."
"Ah, okee. Ook wel logisch. Ben je moe trouwens? Je klinkt een beetje vermoeid!"
"Ja, het kostte denk ik toch meer moeite om naar school te gaan dan ik had gedacht," antwoordt Lana.
"Ga maar snel slapen dan! Ik breng Lilian ook wel op de hoogte, dan hoef jij dat niet meer te doen."
"Thanks An. Tot snel!"
"Slaap lekker lieverd. Ik zie je gauw weer!"
Dan hangt Lana op. Ze voelt een klein steekje vanbinnen uit schuldgevoel, omdat ze lang niet alles heeft verteld over vanmiddag. Ze kan het echter niet opbrengen om ook bij Anna haar hart uit te storten.

Snel belt ze Julian ook, zodat ze er niet te lang over na kan denken. Als de telefoon pas één keer is overgegaan, neemt hij al op.
"Hee knapperd! Hoe is het?"
"Wel okee, beetje moe. En met jou?"
"Ook goed, ik ben net klaar met werken. Hoe was je gesprek? Ik probeerde je in m'n pauze even te bellen, maar je nam niet op."
"Nee klopt, ik was met mama thee aan het drinken. Het gesprek was wel okee."
"Zeiden ze nog iets bijzonders?"
"Hmm nee, niet echt. Alleen dat ik gewoon in juli examen doe."
"Oh echt? Had je dat verwacht?"
"Ik weet niet echt. Maarja, het is nou eenmaal zo. Hoe was je dienst trouwens? Is er nog iets bijzonders gebeurd?" verandert ze snel van onderwerp.
"Ja, het was best heftig! Er werd vanochtend iemand binnengebracht die op zijn werk een ongeluk had gekregen." Julian vertelt verder over de man en de operatie die hij heeft gedaan. Het is duidelijk dat hij zijn verhaal even kwijt moet, en Lana is blij dat ze naar hem kan luisteren. Ze spreken af dat Julian 's avonds na het eten nog bij haar langskomt en Lana's hart maakt een klein sprongetje als ze daaraan denkt. Op dit moment voelt haar relatie met Julian als het enige lichtpuntje in haar leven. Ze kan zich niet voorstellen wat ze nu gedaan zou hebben als ze hem niet zou kennen...

Reacties (1)

 • Luckey

  Ik vind die moeder wel een topper!
  Ze doet zo veel op allerlei manieren!
  Denken in opties
  Julian trots der wel!

  1 jaar geleden
  • Snowrose

   Lief dat je altijd een reactie achterlaat, dankjewel! <3

   1 jaar geleden
  • Luckey

   😉😉

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen