We hadden een tijdje in het warme bad geknuffeld, omringd door kaarsen. Vervolgens hadden we onze kerstoutfits aangetrokken zodat we klaar waren om mensen te ontvangen. Louis had nog steeds geen idee wie hij moest verwachten, maar mijn gok was dat hij wel blij ging zijn toen hij er achter kwam wie het was.
Ik had voor de brunch pancakes met fruit voorbereid in de keuken, terwijl Louis een boek las op de bank.
De deurbel ging net op het moment dat de pancakes wel klaar waren en ik de tafel gedekt had. Louis keek me verwachtingsvol aan.
Ik knikte naar de deur "het is jouw bezoek".
Louis glimlachte tevreden en legde het boek naast hem neer, waarna hij enthousiast richting de deur liep. Ik keek hem glimlachend na.
Louis opende deur en leek aangenaam verrast te zijn. Ik hoorde de lach van Lottie en de ietwat diepere stem van zijn vader. Hij had zijn vader al een tijdje niet meer gezien omdat zijn vader in Engeland woont.
Ik liep van de keuken naar de woonkamer en dus ook tevens waar de voordeur zich bevond. Louis was in het midden van een omhelzing met zijn vader. Lottie zwaaide even begroetend naar me. Ik zwaaide glimlachend terug.
Louis liet uiteindelijk zijn vader weer los en draaide zijn gezicht toen naar mij toe, zodra hij opmerkte dat zowel Lottie als zijn vader naar mij keken.
Louis glimlachte bedankend naar me "thanks Harry". Hij draaide zich volledig om en nam mij vervolgens in een omhelzing.
Ik drukte een kusje op zijn kruin "geen probleem Lou".
Lottie liet een kuch horen. Louis draaide zich grinnikend om en nam haar vervolgens in zijn armen.
Ze sloeg haar armen ook om zijn lichaam heen en groef haar gezicht in zijn trui "gefeliciteerd Louis".
Louis' vader stond midden in de ruimte te kijken naar alle decoratie. "Je hebt goed je best gedaan" merkte hij op tegen mij.
Ik knikte "alles voor Louis. Hij mag zich nog specialer voelen op zijn verjaardag".
Louis keek naar me "ik denk dat goed gaat lukken met al deze decoratie, ik kan er niet omheen".
Ik glimlachte "de pancakes zijn klaar, zullen we gaan eten?"
Iedereen knikte tevreden en begaf zich naar de eettafel. Louis nam naast me plaats en kneep even zachtjes in mijn bovenbeen terwijl hij er over streek. Ik nam zijn hand vast en kneep er ook even in.
"Dankjewel voor alles'" zei hij zachtjes.
Ik glimlachte en stond op om de pancakes te halen. Ik liet tussendoor mijn hand even over zijn schouder glijden. Ik was enorm handtastelijk vandaag. Ook niet heel vreemd. Mijn schatje was jarig.
"Jullie zijn echt voor mekaar gemaakt" zei Lottie lachend. Hun vader bevestigde het. Ik voelde vlinders in mijn buik. Dit was toch wel een heel speciale persoon om een bevestiging van te krijgen.
"Ik serveerde iedereen een aantal pancakes en zette het fruit op tafel, samen met de siroop. De kan met verse sinaasappelsap stond tevens op tafel en werd enorm gewaardeerd.
"De rest komt vanmiddag pas rond een uur of vier. Tot aan die tijd heb je dit gezelschap" vertelde ik Louis.
Louis knikte bevestigend "klinkt goed".
Ik knikte ook "dan kunnen we eerst met de rest een kopje koffie drinken en om half zeven beginnen aan het kerstdiner".
"Dave is wat later, overigens" vermeldde ik ook nog even tussendoor.
Louis maakte een bevestigend geluid terwijl hij geconcentreerd zijn pancakes voorzag van siroop.
"Hoeveel mensen zijn er vanavond?" vroeg Lottie me nu.
"Gemma, jij, Louis, Liam, Jamie, Dave, Zayn, Niall, Violet en ik. We zijn met tien mensen" wist ik vrij gemakkelijk op te noemen.
"Dat is een flinke groep" gaf Lottie toe.
Ik knikte en haalde mijn schouders op.
"Waarom is Zayn trouwens uitgenodigd? Is dat weer allemaal bijgelegd?"
Louis keek ietwat ongemakkelijk naar haar en naar zijn vader. Hij voelde overduidelijk niet de behoefte om dat nu uit te leggen. Dat begreep ik wel, dus besloot ik er om heen te draaien en een ander onderwerp aan te snijden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen