2x10 About Time Songs

Geowulf – Won't Look Back
Oh The Larceny – Can't Stop Me Now
Willyecho – Welcome To The Fire
Overview
Title: About Time
Release Date: 11 November 2019
Episode: 10 / 23
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note:

Het is een tijdje geleden dat episode 9 uit is gekomen, maar ik had het erg druk met school:O
Ik heb voor de komende twee episodes de titels al bekend gemaakt, hoop dat de andere helft van het seizoen ook leuk is.
Anyways, enjoy the episode ookal ben ik er zelf nog niet helemaal tevreden mee somehow.

WinterDawn

Met trillende handen staat hij voor de deur bij het appartement van Max. Er zit niets anders op, dan met hem te gaan praten. De crash van de vorige race was een enorme deuk in zijn ego en de uitbarsting van Nola enkele dagen later raakt hem dan ook diep in zijn hart. ”WAAR WAS JE IN VREDESNAAM MEE BEZIG JAX!”, schreeuwt ze de vergaderzaal door, terwijl haar blik op onweer staat. Heel zacht en voorzichtig haalt hij zijn schouders eens op, wetende dat als hij nu iets zal zeggen er toch geen geluid uit komt. Zijn ogen staan gericht op de textuur van het hout dat als tafelblad dient. Nola is het er duidelijk niet mee eens hoe haar vraag beantwoord wordt. “DENK JE NOU ECHT DAT DIT JE HELPT!” Maar het klinkt eerder alsof ze hopeloos en in lichte paniek reageert dan dat ze kwaad probeert te zijn. “Het spijt me.”, fluistert de blonde coureur zacht. De Nederlandse komt op hem afgelopen en schuift hem in zijn stoel een stuk naar achter waardoor ze op de tafel voor hem kan gaan zitten. Als het haar te lang duurt voor hij haar aan gaat kijken, zet ze haar duim tegen zijn kin en haar wijsvinger er onder, waarna ze die vervolgens omhoogduwt. “Please Jax, wat is er toch met je aan de hand.” Haar blik geeft hem een duidelijk beeld dat ze ontzettend bezorgd is. “Ik heb het gezien.”, flapt hij eruit voor hij er erg in heeft.

“Wat gezien?” Vragend kijkt ze hem aan en houdt zijn hoofd door middel van haar wijsvinger en duim nog steeds op zijn plaats als hij weg wil kijken. “Ik heb jou en Max gezien.” Fluistert hij als hij zijn ogen heeft gesloten. Plots begint Nola hard te lachen, terwijl ze op staat en naar haar buik grijpt. De ogen van Jax schieten open als hij boos op springt uit zijn stoel. “WAT STA JIJ TE LACHEN!” Vol ongeloof kijkt hij haar aan, terwijl zijn bloeddruk inmiddels tot boven de 200 is gestegen. “Ga zitten en luister.” Hikt ze nog eens na. Jax doet wat ze vraagt, maar leuk vindt hij het op dit moment niet. “Oké, ik was dus op onderzoek gegaan om te kijken wat er nou met hem aan de hand is dat hij zo tegen je doet. Ik wilde het zeker weten in plaats van te speculeren.” Nola drukt haar wijsvinger tegen de lippen van de blonde coureur aan om hem te laten merken dat hij stil moet blijven. Jax laat haar maar geworden, veel zin om ertegenin te gaan heeft het toch niet. “Dus nadat ik met hem heb gesproken, vroeg hij mij of jij door had dat hij een crush op jou had. Het enige wat ik hem heb verteld, is dat de signalen obvious waren dus waarschijnlijk wel. Omdat hij zeker wilde zijn van zijn zaak, kwam de vraag of hij mij mocht zoenen zodat hij zeker wist. Je weet dat hij sinds zijn coming out en die persconferentie van toen nog nooit een relatie weer heeft gehad. Waarschijnlijk trof je ons net op dat moment, maar ik kan je vertellen Jax, he’s head over heels for you!”, knipoogt ze als ze haar verhaal eindigt.

“Dus ik heb mezelf voor niets kwaad gemaakt en mijn race verknald?!” Nola knikt eens als bevestiging. “EN JE KON HET MIJ VAN TE VOREN NIET MELDEN DAT JE DIT VAN PLAN WAS!” “Rustig nou maar! Ik zou as ik jou was dit als moment gebruiken om hem te bedanken dat ‘ie je van de baan heeft geduwd! Het spijt me voor je race uitslag en dat je in het medical centre hebt gelegen, maar we konden je niet meer stoppen. Max heeft uiteindelijk aangegeven zijn podium plaats ervoor op te offeren om je van een erger ongeluk te behoeden! Dus wees blij dat het goed afgelopen is!” Beduusd kijkt hij naar zijn handen. “Het spijt mij Nola.”, fluistert hij nog eens voor ze hem in haar armen neemt. “Ik denk dat je Max je excuses moet aanbieden! Hij is zelfs in het medical centre geweest toen je nog niet bij was, de pijn en bezorgdheid in zijn ogen... die had je niet willen zien.”, eindigt ze haar laatste zin bijna zo zacht dat je het haast niet meer hoort.
Plots hoort Jax voetstappen achter de deur zijn kant op komen. Zijn hart begint sneller te slaan. De de bel heeft hij niet ingedrukt. Als de voetstappen steeds dichterbij komen, breekt de paniek uit en zet hij het op een rennen naar zijn eigen appartement. Net als hij naar binnen schiet, hoort hij hoe de deur bij Max opengaat.

Met zijn rug tegen de muur en zijn ogen gesloten, probeert hij zijn hartslag weer onder controle te krijgen. In de verte hoort hij hoe de voetstappen steeds dichterbij beginnen te komen. Bang dat hij gehoord wordt, houdt hij zijn adem in. Jax is zo enorm bezig met zichzelf, dat hij niet door heeft dat de persoon die langs liep is gestopt. Jax haalt nog eens een aantal keer diep adem voor hij zijn hartslag eindelijk onder controle heeft weten te krijgen.
De intentie van zijn wandeling was het leegmaken van zijn hoofd voor de komende race week. Als Max net de veters van zijn schoenen dicht heeft gestrikt, denkt hij aan het moment terug aan de Mad Jax race zoals hij de boeken in is gegaan. Max reed de rookie coureur bijna op een ronde, maar het plotselinge en agressieve rijgedrag van zijn voorganger begon hem te hinderen. Bij navraag onder zijn engineers, kreeg hij te horen dat het de rookie coureur van Toro Rosso bleek te zijn en dat ze daar problemen hadden hem te bereiken. “How in the world do they want to stop him if he keeps driving like this? It’s gonna cause more danger to everyone.”, merkt hij op. “They don’t know.” In de stem van zijn engineer is te horen hoe erg ze er mee zitten en niemand de oplossing ervoor weet. “How many seconds am I gaining per lap on him?” “In about three laps you would be very close to him if you keep this pace, but it’s dangerous Max!” “Can you guys check with the team if it’s alright to push him off the track?”, begint hij voorzichtig als hij zijn engineers na zijn voorstel stil hoort zijn: “…I mean, it’s better to stop him instead of half the field ending up in a crash.” Drie rondes later zit de coureur vlak achter nummer 22. “You have permission from Tost and the FIA has agreed as well, but be careful with yourself and the car.”, klinkt het kort. “Ok. I’ll do it.” Op het rechte stuk duikt hij naast de Toro Rosso om er steeds dichter tegen aan te gaan rijden tot hij bij de bocht naar rechts de coureur weinig ruimte meer laat en hem regelrecht de muur in laat schieten. In zijn een split seconde ziet hij de enorme stofwolk en nog enkele onderdelen door de lucht vliegen. “I’m ok, can you guys check the data to see if I damaged the car?” Maar de hele race denkt hij aan zijn crush waar hij de rest van de race geen update meer van krijgt.

Aan het einde van de podiumpresentatie loopt hij naar Nola die nog in de pitboxen van Toro Rosso staat te overleggen. Als ze hem ziet, onderbreekt ze het gesprek. “Hoe is het met hem?”, maar alleen al haar blik spreekt boekdelen. “Ze hebben nog geen nieuws. Ik ga zo naar het medical centre, wil je mee?”
Eenmaal aangekomen bij de kamer waar Jax behandeld wordt, ligt er een lichaam in een beschadigd Toro Rosso overall. Zo te zien heeft hij enkele wonden opgelopen waarvan een paar gehecht zijn. “Het spijt me.”, fluistert hij zacht als hij de hand van Jax vastneemt. “Alleen dit kon je laten stoppen.” Het doet Max van binnen pijn dat hij zijn eigen crush zo heeft toegetakeld. Na een kwartier loopt hij terug naar Nola. “Het wordt tijd dat jullie gaan praten Max.”
Twijfelend staat hij bij de deur van Jax zijn appartement die op een kier staat. Normaal zit die altijd dicht. Voorzichtig doet hij de deur open waar hij de Amerikaan tegen de muur ziet leunen met zijn ogen gesloten. Hard bijt de Nederlander op zijn lip voor hij voorzichtig naar binnen gaat en vlak voor de coureur gaat staan. Zo stil als hij kan blijft hij hem aan staren. Plots gaan de ogen open waardoor hij recht en diep in diezelfde ogen kan kijken.

Reacties (3)

 • HorseDreamer_

  Ooh wat heb ik dit verhaal gemist!!

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  spannend!!

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Jaaaa jaaaaaa jaaaaaa
  Yes yes yes yes yes

  Waited 4 this part in like 4 ever!!!... *Instert Lando voice* you mean.... Like... Forever.


  Yesyesyes goooo on to MAXMONDAY next week!!!!!

  Love you, thank you, you are the best!!!!
  🏁 ❤️❤️

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihihihi, I love your reaction like, forever!? *chuckles*
   You motivate me enough to keep writing:)

   1 jaar geleden
  • VampireMouse

   ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen