Om vier uur klonk de deurbel wederom. Gemma nam me in een omhelzing en stapte vervolgens langs me af om Louis te feliciteren. Ik keek tevreden glimlachend toe. Het was geweldig om te zien hoe iedereen Louis zo liet stralen. Niet veel later kwamen Jamie en Liam binnen lopen. Ze waren behoorlijk aangetast door de kou en de sneeuw buiten. Louis had eerder die middag al vol bewondering en enthousiasme voor het raam staan staren naar de sneeuw. Hij beweerde dat hij daar vroeger altijd al voor wenste en het voor de perfecte kerstsfeer zorgde. Ik staarde gewoon glimlachend naar hem.
“Omg het is zó koud buiten” zei Liam ietwat hysterisch, waarna hij zijn arm van Jamie’s arm ontkoppelde.
Het was de eerste keer dat ik Liam echt enorm gay vond klinken. Ik grinnikte en gaf beide jongens ook even een begroetende handdruk, voordat ze naar Louis gingen om hem te feliciteren.
Gemma sprong op en keek me aan “Niall is er! Ik ga hem even halen”.
Ze liep enthousiast naar de voordeur in haar donkerrode glitterjurk en verdween weer uit het appartement. Ik keek toe hoe Louis uitgebreid liet weten aan Jamie en Liam dat hij blij was met de fles champagne. Om vanavond te vieren, beweerden Liam en Jamie.
Lottie glimlachte naar me “zal ik even helpen met koffie zetten en serveren?”
Ik wou wel weigeren maar ze stond al overeind voordat ik iets kon zeggen. Ze liep met me mee naar de keuken en hielp me waar nodig.
“Thanks, omdat je dit allemaal voor Louis en voor iedereen wil organiseren” fluisterde ze me tussendoor zachtjes toe.
Ik glimlachte “geen probleem hoor, ik maak Louis graag blij”.
Lottie grinnikte “hij straalt helemaal. Jullie zijn echt voor mekaar gemaakt, geen twijfel mogelijk”.
Ik grinnikte ook “had je het ooit verwacht? Dat Louis een relatie zou krijgen met een man en daar zo gelukkig mee zou zijn?”
“Ik had er nooit bij stilgestaan dat het mogelijk was. Toen het bekend werd gemaakt, vond ik het echter geen vreemd idee. Het past bij hem. Je ziet dat hij er gelukkig van wordt”.
De deurbel klonk wederom en Louis beweerde dat hij wel naar de deur kon lopen. Hij begroette Zayn en Violet, die er in de lift achter waren gekomen dat ze op hetzelfde adres moesten zijn. Louis raakte weer in een lang gesprek verzeild, inclusief cadeaus die uitgepakt werden.
Lottie en ik stonden nog steeds in de keuken toe te kijken. Lottie glimlachte naar me “kom, laten we maar koffie gaan schenken. Anders staan we hier dadelijk nog beide te janken door de onderwerpen die we bespreken en door zo naar Louis’ geluk te staren”.
Ik grinnikte “ik kan je geen ongelijk geven”.
Gemma leek zich deze keer wel te herinneren dat ze een sleutel had van de voordeur en kwam nu zelf binnen gelopen met Niall in haar schaduw.
Iedereen voegde zich samen op de grote bank en zette een paar stoelen bij de salontafel in de woonkamer. Lottie en ik voorzagen iedereen van koffie en zette de koekjes die Gemma gebakken had op de salontafel.
Iedereen leek zich met gemak in een gesprek te hebben gestort en gezelligheid ontbrak het dan ook echt niet aan.
Ik nam plaats naast Louis. Hij keek glimlachend op naar me en gaf me een kusje.
Ik liet mijn vingers over zijn bovenarm gaan terwijl mijn arm achter op de bankleuning om hem heen lag.
Louis leek ietwat richting mijn aanraking te leunen, overduidelijk genietende. Ik glimlachte tevreden terwijl ik besloot me te mengen in de discussie over eisen voor een goede kerst die Liam en Jamie aan het voeren waren. Het was allemaal onschuldig en ietwat lowkey, maar dat maakte het des te fijner om samen te zijn. Even geen zorgen, maar gewoon van het gezelschap genieten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen