Hey hallo trouwe lezers en wellicht nieuwe lezers. Bedankt voor jullie interesse in de story, ik hoop dat jullie net zo enthousiast zullen worden over deze story als ik werd in de loop van het schrijven van dit verhaal!

De deur van de gymzaal viel achter me in het slot. Ietwat gespannen liep ik door de lange gangen van NYU, onderweg naar mijn kamer op campus. Ik had zojuist mijn laatste toets gemaakt. Wellicht mijn laatste toets ooit voor NYU. Als ik voor al mijn toetsen een voldoende gehaald zou hebben, betekende dit dat ik deze zomer mijn diploma op mocht komen halen. Dat was een behoorlijke mijlpaal in mijn leven, moest ik zeggen. Dat zou echter wel betekenen dat ik New York zou verlaten. Permanent verlaten. Het was een gedachte die nogal onwerkelijk leek, gezien ik hier al bijna vier jaar woonde door mijn studie. Niet meer studeren in New York betekende voor mij dat ik terug zou gaan naar mijn geboorteland: Engeland. In Engeland woonde de rest van mijn familie: mijn vader en Lottie. Het ging wennen worden om ze vaker te kunnen zien nu ik weer in hetzelfde land zou gaan wonen. New York had me in zekere mate geïsoleerd van mijn familie, gezien de afstand vrij groot was. Het was een tijdje geleden dat ik Lottie gezien had. Kerstavond, om precies te zijn. Het was een avond waar ik liever niet aan terug dacht, ondanks dat het mijn eigen verjaardag was.
Ik schudde mijn hoofd om de gedachte van me af te zetten. Wellicht kon mijn kamergenoot Jamie mijn hoofd op andere gedachten brengen.
Ik kwam echter binnen in een verlaten kamer. Jamie's bed was rommelig, onopgemaakt. Zijn spullen lagen her en der door de kleine kamer die we deelden verspreid. Mijn eigen spullen hielpen mee aan deze rotzooi. Ik moest nog enorm veel spullen inpakken, maar voordat ik permanent kon vertrekken moest ik eerst te horen krijgen dat ik mijn toetsen allemaal gehaald had. Mijn vlucht naar Londen stond echter al ingecalculeerd voor vanavond om half acht. De toets uitslagen lieten immers nog wel even op zich wachten. Doordat ik vrij zeker was van mijn zaken door het harde studeren, had ik alvast met goede hoop en intenties een appartement in Londen geregeld. Het was geen gigantisch appartement, maar het voorzag in mijn behoeften. Ik had immers maar een appartement nodig met één slaapkamer, een simpele woonkamer annex keuken en en een badkamer. Dat was alles waar ik om vroeg. Ondanks dat mijn eisen niet gigantisch hoog waren, waren de prijzen in Londen natuurlijk belachelijk hoog. Het was echter alsnog mijn bedoeling om voor deze dure stad te kiezen, gezien ik mijn baangarantie simpelweg hoger schatte dan in Doncaster.
Don't get me wrong, ik hield echt wel van de plek waar ik opgegroeid was en ik wist dan ook zeker dat mijn vader er geen punt van gemaakt had om me weer in huis te nemen, maar ik moest nu voor mijn eigen ontwikkeling kiezen. Ik moest mijn eigen zelfstandigheid boosten, dat had ik gewoon nodig.
Ik schrok op uit mijn gedachten door de deur van de kleine studentenkamer die open vloog. Jamie keek me verbaasd aan en stak toen begroetend zijn hand op.
"Hoe ging je toets?" vroeg Jamie ietwat nieuwsgierig, terwijl hij zijn rugzak van zijn schouders af liet glijden.
"Wel goed, denk ik" zei ik terwijl ik wat kledingstukken in mijn geopende koffer begon te stoppen.
"Dat verbaast me dan ook weinig met hoe veel jij hebt zitten studeren de afgelopen paar weken. Ik zou je bijna een nerd willen noemen" merkte Jamie grinnikend op.
Ik rolde met mijn ogen "weer een zeer heftige belediging hoor". Jamie grinnikte "wil je liever dat ik je daadwerkelijk verrot scheld?"
Ik schudde mijn hoofd grinnikend. Ik ging Jamie nog missen. Na zoveel jaren samen op deze kamer te hebben gezeten, begon er een einde aan te komen. Wat dat voor onze toekomst in ging houden wisten we nog niet. Gingen we contact houden? Bleef Jamie zelf in New York? Zou ik hem ooit nog een keer zien?
De deur opende wederom en deze keer kwam Liam binnen lopen. Liam drukte een kusje op Jamie's wang en nam naast hem plaats.
"Hey Lou, hoe ging je tentamen?" vroeg Liam nu aan me met een sympathieke glimlach.
"Louis is een nerd" zei Jamie gelijk.
Ik liet een grinnik horen "het ging goed".
"Wanneer ga je naar Londen?" vroeg Liam nu.
"Vanavond" zuchtte ik. Ik wilde wel graag naar Londen gaan, maar het voelde ook nogal vreemd om weer weg te gaan. Ik had me al vaker opgehouden in Londen, tussen mijn toetsen door. Nu ik eenmaal echt klaar was met toetsen, was de kans groot dat ik langer in Londen zou blijven. Daarbij spraken we over een aantal maanden.
Zeker twee maanden; totdat de diploma uitreiking zou plaatsvinden. Daarvoor moest ik dan weer in New York zijn.
Jamie staarde naar de kartonnen dozen die ik naast mijn bed had opgestapeld en die inmiddels half gevuld waren met studieboeken en prullaria.
"Het voelt allemaal een beetje als een afscheid" gaf Jamie toe. Ik knikte "dat is het in zekere mate denk ik ook wel".
"Maar we houden wel contact, toch?" probeerde Liam nog. Liam was een nogal sympathieke jongen die altijd het beste in mensen zag. De jongen deed geen vlieg kwaad en al zeker niet zijn vriendje Jamie.
In eerste instantie beschouwde ik het geflikflooi tussen de twee jongens een beetje als kalverliefde, maar ze waren na een heel aantal maanden alsnog bij mekaar en leken stapelverliefd te zijn. Het was een soort liefde waar ik weer naar hunkerde na een lange tijd, maar waarvan ik bang was dat ik dat niet meer ging krijgen. Mijn eigen liefdesleven was een lang wachtproces met een onvoorspelbaar einde. Een einde dat ik wellicht helemaal niet voor ogen wou zien.

Reacties (1)

 • EvaSalvatore

  Me is deciding if she is gonna find you and strangle you with cristmas decoration....

  Maar alle jokes apart, wat spannend weer!

  1 jaar geleden
  • Qualantinos

   Haha ja het had even wat nieuwe spanning en een frisse start nodig

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen