Foto bij 71 Happy New year!

Laatste deel van het seizoen 2018 <3

Australië - Luna’s point of view

Ik zit buiten op de veranda samen met de moeder van Daniel. Daniel zit binnen aan de keukenbar met zijn peet kind op zijn schoot. Ze hebben samen de grootste lol. Ik kan er niets aan doen, maar het beeld vertedert mij en even vraag ik mijzelf hoe het zou zijn of wij kinderen zouden hebben. Hoe vaak zouden ze hun pappa zien, kan ik dan nog wel werken voor Red Bull, kan ik mijn financieel advies bedrijf nog houden. Even schiet het beeld door mijn hoofd dat ik huisvrouw ben, van Daniel zijn geld leef en mij alleen bezig houd met de opvoeding van onze kinderen. Precies dat idee jaagt de rillingen over mijn lijf en dat terwijl het hier bloedheet is. Nee, Daniel zou dat nooit doen.
‘Everything okay Love?’ Vraagt de moeder van Daniel bij terwijl ze haar hand op mijn arm legt. ‘Your face went from happy to horror in just a few seconds.’ Wauw, dat was blijkbaar erg duidelijk.
‘Well, I know we are not dating that long, but I would love to have children with Dan. But the idea of me being a housewife without my own live freaks me out.’
‘I don’t think Daniel would let that ever happen. Yes, it will be though both flying around the world for the F1. But I don’t think it is impossible. Just speak with him.’ Grace knijpt nog even in mijn arm voor ze een bemoedigend knikje richting de keuken geeft.
Ga ik dit echt nu doen? We wonen pas net een maand officieel samen in Monaco. Niet dat we daar veel geweest zijn sinds het einde van het seizoen, maar toch. We zijn veel samen geweest en we hebben het ook wel eens over kinderen gehad. Ik zucht. Nee, als het gesprek komt, komt het gesprek.
‘No, I’ll be fine. We will talk about it when it comes. Not now, they are playing so sweet.’
‘Well, I would love to be a grandmother someday.’ We moeten allebei lachen door haar antwoord.

Ik sta stilletjes in de deuropening te kijken hoe Daniel de kleine op bed legt. Ik weet niet of Daniel heeft gezien dat ik er bij ben gaan staan. Ik hang tegen de deuropening met mijn hoofd en kijk vertederend toe. De verhaaltjes die ze elkaar vertellen zijn te schattig. Daniel dekt hem nog een laatste keer toe, drukt een kus op zijn voorhoofd en loop dan langzaam naar achteren. Hij draait zich glimlachend om. Hij wist al dat ik daar stond.
‘When will we be doing this with our child?’ De vraag verlaat mijn mond sneller dan dat ik hem in mijn hoofd kon bedenken.
‘If it was up to me, we would start a family right away. I know you are the love of my live and the mother of my children.’ Ik voel hoe mijn ogen nat worden door zijn lieve woorden. Hij drukt een zachte kus tegen mijn lippen.
‘IEW! Uncle Dan!’ We schrikken door de stem en zien dat de kleine man alweer rechtop in zijn bed staat, met zijn handen voor zijn ogen.
‘Daddy duty is calling.’ Fluister ik hem toe als hij mij nog een kus geeft en zich weer omdraait voor poging twee van het slaapritueel.

Nederland Jade’s point of view

Mag ik mijzelf even knijpen. Ik vier gewoon oud en nieuw met de familie Verstappen. Ondanks dat ik mij compleet op mijn gemak voel bij mijn schoonfamilie, ik weet dat Max Verstappen mijn vriend is en ik ongelofelijk van hem hou, moet ik zeggen dat ik nu wel even een momentje van fan girl heb.
Max, Jos en Victoria proberen elkaar af te maken in een racespelletje op TV. Sandy, de vriendin van Jos, is samen met Blue Jaye en mij koekjes aan het bakken. Ik hoor gescheld en tegelijkertijd gejuich uit de woonkamer komen. Niet snel daarna voel ik twee armen om mij heen en een kin op mijn schouder.
‘Je bent een slechte verliezer.’ Fluister ik naar Max. Max lacht sarcastisch.
‘Hoezo denk je dat ik verloren heb?’
‘Omdat je anders juichend de keuken in was komen rennen.’
‘Nee, Max afblijven die zijn nog niet klaar.’ Max wordt door zijn kleine zusje op zijn vingers getikt als hij een koekje wil pakken.
‘Je kent mij te goed.’ Ik draai mijn hoofd en druk een kus op zijn lippen en knipoog als antwoord naar hem.

‘Vind je het niet raar om oud en nieuw zonder je vrienden te vieren?’ Max heeft zijn armen net als vanmiddag om mij geen geslagen, alleen deze keer kijk ik naar hem om. Kleine rookwolkjes verlaten zijn lippen door de kou waar we in staan. Ik haal even mijn schouders op.
‘Misschien een klein beetje. Maar mijn leven is zoveel veranderd is zoveel positieve dingen dat ik dit alleen maar geweldig vind. Ik ben blij dat ik dit met jou kan vieren.’
Op de achtergrond hoor ik hoe de vrienden en familie van Max beginnen met af te tellen. Ik had wel gevraagd of Alice wilde komen, maar die zou zich alleen maar ongemakkelijk voelen en viert het met haar eigen vrienden. Luna heeft 10 uur geleden al oud en nieuw gevierd in Australië.
En ondanks dat ik hier met allemaal mensen ben die ik vorig jaar nog nooit ontmoet had. Had ik mij geen betere plek kunnen wensen.
‘3,2,1, gelukkig nieuw jaar!’ Roepen Max en ik net zo hard mee als de rest voor hij zijn lippen op de mijne drukt.
‘Ik hou van jou.’

Vampiremouse®


Dankwoord komt hierna <3

Reacties (3)

 • Luckey

  Omg zo lief!!
  Zeg niet dat dit winde einde is!!
  Ik kom je zoeken met een race wagen mer hooitvorken!
  Ik ben te verliefd op dit verhaal ok het los te laten!!

  4 maanden geleden
 • 33girlx96

  Nu heb ik ook natte ogen .... Ik kan me geen einde van dit verhaal bedenken, dus dan inderdaad maar gauw door!!

  Ik kan zo genieten van hoe die 2 het hebben. De vriendschap de liefde, en ja ook de tegenslagen, maar daar hebben ze de ideale partner voor!

  4 maanden geleden
 • Winterdawn

  Aawwwwww Soooooooo cuuuuuteeee *smeltende puppy oogjes*

  BUT ASDFOJSAKIDFJAWGJAEWSGAKSGJEKA Last of 2018, that means it's not gonna take long before it's going to end D:
  Snel verder want damn it's just too good <3

  4 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen