"Oké, laten we even het schema door spreken voor deze week en gelijk even wat regels opstellen, goed?" stelde Violet voor na het middageten.
Ik knikte gehoorzaam en bleef op mijn plek zitten, wachtende totdat ze ook weer kwam zitten met haar twee koppen koffie.
Ze zette een kop koffie voor mijn neus neer en nam haar eigen koffie in haar handen.
"Ik wil beginnen met praten over vanmorgen. Je moet niet zomaar de deur uit gaan als ik geen manier heb om je te traceren of bereiken" vertelde ze me.
"Maar dan regelen we toch gewoon een simpele telefoon? Ik ben een volwassen man, ik weet wel wat ik wel en niet kan doen. Ja, ik heb geheugenverlies... Maar mijn kennis van Londen was al niet heel uitgebreid, dus ik denk niet dat mijn geheugen me hier überhaupt steun verleend had".
Ze knikte "ik maak me gewoon zorgen om je. De dokter heeft gezegd dat je een aantal dagen rustig aan moet doen en het is alsof het advies je helemaal niet boeit".
"Dat is onzin. Ik ben degene die voelt wanneer iets goed of slecht gaat en ik kan dus best beslissen wat ik wel en niet kan doen. Ik wil geen ruzie met je maken en ik wil je ook niet ongerust maken, maar ik ben ook geen klein kind meer" vertelde ik haar.
Ze was even stil, overduidelijk even sprakeloos door mijn koppigheid.
Ze slikte uiteindelijk "ik wil gewoon niet dat ik je kwijt raak". Haar stem trilde ietwat en ze wreef met haar vinger door haar oog, alsof ze haar tranen weg veegde.
Ik stond op en liep naar haar toe "hey.. Ik wil je echt niet overstuur maken" fluisterde ik.
Ze keek me met een strakke blik aan "please, loop niet weg".
Ik knikte "oké ik blijf hier, maak je geen zorgen meer. Ik wil je niet overstuur maken".
Ze knikte "sorry, ik maak me gewoon zorgen. Wellicht kan het in de loop der tijd wel, maar voor nu ben ik al blij dat je wakker bent en dan ben ik je ineens kwijt en dat zorgt voor kortsluiting bij mij".
Ik knikte en omhelsde haar "sorry".
Ze ontspande ietwat in mijn armen "sorry dat ik het zo heftig opvat".
"Het is oké" zei ik nu zachtjes.
Ik liet haar langzaam los en liep terug naar mijn eigen stoel aan de tafel.
"Nu, zullen we alsjeblieft even shoppen voor kleding? Ik weet niet hoe lang ik het nog trek om in dit setje rond te lopen" vroeg ik haar.
Ze grinnikte "Natuurlijk. Ik neem mijn laptop er even bij en dan starten we ASOS wel even op".
Ik keek toe hoe ze op stond en de ruimte verliet, om richting de slaapkamer te lopen. Het duurde belachelijk lang voordat ze terug kwam met de laptop, alsof ze hem aan het eind van de straat had moeten gaan halen. Alsof ze hem eerst gereed moest maken. Dat was absurd want dat was natuurlijk nergens voor nodig. Ik schudde de gedachte van me af.
We zochten samen een aantal kledingstukken uit die niet al te duur waren. Eigenlijk gewoon een paar basisstukken. Ik wist niet precies of mijn kledingsmaak veranderd was in de afgelopen tijd, maar ik ging maar gewoon af op het gevoel dat ik nu had bij de stukken.
Droeg ik veel zwart? Droeg ik veel kleur? Hield ik van strakke kleding? Droeg ik dure kleding? Het zou me weinig verbazen wanneer ik dure kleding had, gezien mijn bankrekening cijfers. Sinds de dood van mijn vader was ik behoorlijk rijk en dat scheen bijvoorbeeld door in mijn keuze voor mijn grote appartement in New York.
"Kunnen we een keer terug gaan naar mijn appartement wanneer we naar New York gaan?" vroeg ik Violet nu.
Ze fronste "ik weet niet of dat kan, ik denk dat het verkocht is".
Dat was als een steek voor me. Pardon? Waarom was het verkocht?
Ze zag mijn gezichtsuitdrukking "Harry sorry maar het was belachelijk duur en ik wist niet eens of je wakker zou worden".
"I-ik heb even een momentje voor mezelf nodig" mompelde ik, waarna ik op stond en richting de slaapkamer liep. Ik sloot de deur achter me en zuchtte. Dit ging een stuk lastiger worden dan ik dacht.

Reacties (2)

  • Smexy

    Dat wijf maakt me agressief. Harry verdiend dit niet. Gemma vind hem en haal hem bij haar weg, please, i'm begging you!

    1 jaar geleden
  • EvaSalvatore

    Hggguuuunnnnn *zoekt naar plank om stom wijf mee te slaan*

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen