Ik was zo vermoeid geweest dat ik de hele nacht als een blok geslapen had. De volgende morgen werd ik rond half 9 wakker. Lottie was aan het kijken op haar telefoon toen ik naar haar op keek. Ze glimlachte naar me "hey schone slaper".
Ik rekte me langzaam uit “hey”.
Ik draaide me op mijn buik en kwam ietwat overeind zodat ik mee kon kijken op de display. “Heb je nog nieuws over Violet?”
“Eigenlijk.. ja! Ze heeft in haar instagram verhaal gezet dat ze op haar werk is en heeft de locatie getagd” vertelde Lottie.
Mijn gezicht lichtte op, maar al snel verdween mijn enthousiasme weer.
“Maar dat betekent toch niet dat Harry daar is?”
Lottie grinnikte “nee, het lijkt me niet dat ze hem mee naar haar werk neemt. Gemma kennende wil ze haar wel vast wel onder druk zetten. We kunnen haar ook volgen naar huis”.
“Dat is een goed idee!” zei ik enthousiast, waarna ik haar een high-five gaf.
“Wat is een goed idee?”
Gemma stond in de deuropening, Niall in haar schaduw.
Lottie glimlachte “we kunnen Violet stalken”.
Gemma trok een wenkbrauw op “interessant. Vertel meer”.
Ze liep de slaapkamer binnen en ging aan het uiteinde van het bed zitten. Lottie werd verwachtingsvol door iedereen aangestaard. Zelf glimlachte ik trots. Het was een goed plan. Zodra we de locatie van Harry wisten, konden we verder op onderzoek uit en nieuwe dingen proberen.
Lottie legde nogmaals uit was ze mij zojuist verteld had en zoals verwacht wou Gemma met alle plezier Violet onder druk zetten. Niall had haar daarin echter ietwat afgeremd.
“Als je haar nu gaat confronteren weet ze dat we haar op de hielen zitten. Ze gaat toch niks loslaten. We kunnen haar beter volgen”.
“Maar bespieden en achtervolgen kunnen we beter niet met een hele groep doen” merkte ik op.
“Louis is sowieso al geen optie, want die herkent ze uit duizenden. Ze zal inmiddels ook weten dat ik zijn zus ben. Lottie zou kunnen, maar ik weet niet tot in hoeverre ze de link met Louis legt. Niall zou de meest logische optie zijn. Ze heeft hem alleen op die kerstavond even gezien. De kans dat ze hem nog gemakkelijk herkent terwijl hij alleen een passant was in verhouding, is vrij klein” ratelde Gemma.
“Oké, dan spreken we af dat ik het gebouw in de gaten houd en dat jullie in een cafeetje in de buurt gaan zitten, zodat jullie gemakkelijk kunnen komen indien nodig” zei Niall.
Dat leek iedereen een goed plan van aanpak te vinden. Gemma en Niall gingen zich opfrissen. Zelf trok ik ook een nieuwe outfit uit de kast. Wellicht zag ik Harry vandaag weer. Eindelijk.
“Lou heb jij misschien een trui die ik kan lenen?” vroeg Lottie me. Ze had geen hele logeerkit meegenomen, wat ik ook niet verwacht had van haar. Er stond altijd een reserve tandenborstel klaar voor haar, gezien ze wel eens bleef slapen. Ze was er echter niet zó vaak dat er ook kleding van haar in de kast hing. Ik had twee nieuwe tandenborstels gekocht een tijdje geleden. Een voor Harry en een nieuwe voor mezelf. Dat was bij deze verleden tijd, nu Gemma en Niall er waren.
Ik gaf Lottie mijn turquoise hoodie en trok zelf een zwarte trui over mijn hoofd.
“Lottie, wat is de naam van het gebouw? Dan zoek ik even naar de verbindingen en omliggende cafés” vroeg Gemma vanuit de deuropening.
Lottie startte Instagram op en liet Gemma de geotag zien. Gemma knikte terwijl ze het in google maps invoerde.
“Het is bij Paddington. Park Grand London in Paddington. Ze werkt bij een hotel” ratelde Gemma.
“Er ligt een pub in de buurt. The Cleveland Arms. Daar kunnen we gaan zitten” opperde Lottie.
Ik knikte “Klinkt goed. Paddington is echt dichtbij, overigens. We kunnen er denk ik wel binnen tien minuutjes tot een kwartiertje zijn”.
“We vertrekken over vijf minuten!” vermeldde Gemma alsof ze een of andere schooljuf was. Er was dan ook weinig aan gelogen: we stonden buiten binnen vijf minuten.

Reacties (1)

  • EvaSalvatore

    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen daar stop je? grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    veel plezier op de je studietrip!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen