Foto bij 1 - I don't know what I'm looking for

[Maud POV]
Je wordt wakker van de wekker en draait je nog even om. Met een verliefde zucht kijk je naar Evander, je verloofde. Voor het eerst in weken, misschien zelfs wel maanden, voel je je compleet ontspannen en tevreden. Als de wekker nog een keer gaat, zet je hem uit en sta je op. Je loopt naar de keuken om koffie te zetten en terwijl het koffiezetapparaat opwarmt, loop je terug naar de slaapkamer om kleding uit te zoeken. De kleding leg je in de badkamer en je loopt terug naar de keuken om koffie en ontbijt te pakken.
Je gaat met je ontbijt aan de keukentafel zitten en opent de facebook-app op je telefoon. Terwijl je door de berichtjes op je newsfeed heen scrollt, eet je je bord leeg en drink je je koffie op. Daarna ga je naar de badkamer om snel een douche te pakken en je aan te kleden.
Voordat je de deur uitgaat, werp je nog een laatste blik in de spiegel. Je koperblonde haar valt licht krullend over je schouders, over het donkergroene shirtje heen dat je aan hebt. Het shirtje zit in een zwarte a-lijn rok, waaronder een zwarte panty vandaan komt. De outfit is compleet met zwarte enkellaarsjes en subtiele make up. Je pakt je tas op en loopt de deur uit om richting het treinstation te gaan. Gelukkig is dat slechts vijf minuten lopen van waar je woont. Je checkt in en stapt de trein in, zodra die stil staat bij het perron. Je gaat op dezelfde plek zitten als waar je altijd zit en weet een gaap te onderdrukken. Het is 8.15 's ochtends en je bent op weg naar de school waar je dit jaar stage loopt.
Je opent Whatsapp en typt een berichtje naar Evander.
Maud: Goedemorgen lief, lekker geslapen?
Je grabbelt in je jaszak totdat je je oordopjes hebt gevonden en sluit die aan, zodat je muziek kan luisteren. Het half uurtje in de trein gaat vandaag nog trager dan dat het normaal gesproken gaat, maar het lijkt alsof niets je goede humeur kan verpesten. Eenmaal op school aangekomen pak je snel een kopje koffie en je loopt richting het lokaal.
Om 3 uur ben je klaar en je loopt snel terug naar de lerarenkamer om je jas te pakken, zodat je naar huis kan, als je telefoon gaat. Je neemt zonder te kijken wie het is op.
"Hello?"
"Hey Maud! Wat doeeeee je?" hoor je aan de andere kant. Je glimlacht, dat is duidelijk je moeder.
"Ik ben net klaar op stage," antwoord je, terwijl je met één hand je jas van de kapstok probeert te trekken.
"Dat komt goed uit," zegt ze," want ik sta voor het gebouw."
Je kan een lach niet onderdrukken en zegt, "Tot zo, mam."
Je gooit je jas over je arm, je tas over je schouder en je haast je het gebouw uit. Je loopt richting de auto van je moeder en stapt in. Je geeft haar een kus en gooit je spullen op de achterbank.
"Zo, waar gaan we heen?" vraag je haar, als ze de straat uit draait. Ze glimlacht enkel en vraagt, "Hoe was het op stage?"
Je zucht en vertelt haar in het kort hoe je dag geweest is. Ondertussen kijk je op je telefoon.
Evan<3 : Hey lief. Sorry, beetje verslapen. Hoe laat ben je thuis?
Je fronst en kijkt naar de tijd. Hij heeft je dit om half 2 's middags gestuurd. Verslapen is een understatement. Je appt hem terug dat je door je moeder opgehaald bent uit stage en dat je nog wel laat weten hoe laat je thuis bent.
"Wat ben je allemaal druk?" vraagt je moeder, terwijl ze het erf op rijdt. Je stopt je telefoon terug in je zak. "Dat was Evan, hij is pas net wakker."
De irritatie is duidelijk te horen in je stem.
"Ik dacht dat het wat beter ging de laatste tijd..." Het klinkt als een vraag, maar je moeder en jij weten allebei dat hier geen antwoord op verwacht wordt. In plaats daarvan haal je je schouders op en stap je uit. Je haalt het pakje sigaretten uit je jaszak en steekt een sigaret op.
"Stop daar nou eens mee," grapt je moeder, maar je weet dat ze niets liever zou willen. Terwijl zij naar binnen loopt om koffie te zetten, laat jij je vallen op de tuinbank en diep in gedachten rook je de sigaret op.
Na wat gerommel in de keuken, komt je moeder naar buiten en ze gaat naast je zitten. Zwijgend zet ze je koffie op tafel en daarnaast legt ze een envelop neer, waar jouw naam op staat. Je kijkt haar vragend aan en ze gebaart enkel dat je de envelop open moet maken. Je schudt lachend je hoopt en opent de envelop. Daarin zitten 2 kaartjes voor het optreden van Tokio Hotel in Eindhoven...

Reacties (2)

  • Pineapple20

    Ik vind het nu al een leuk verhaal 🙈

    5 maanden geleden
  • Luckey

    Hihi klinkt leuk

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen