Foto bij 4 - Telling all your friends that this love is just made for bleeding

Je gedachten maken overuren. Hoe kan na 10 jaar de fangirl in jou weer ontwaken, die niets liever wil dan naar deze meet-and-greet gaan, terwijl je tegelijkertijd amper weet wat de band de afgelopen 10 jaar gedaan heeft, voor muziek geproduceerd heeft, of ze partners hebben -
"Maud?" verbreekt Sophia je gedachten. Je kijkt op. Ze zit klaar met haar sleutels in haar handen en kijkt je vragend aan.
"Ik wil zo gaan rijden," zegt ze. Je knikt en drinkt snel je koffie op. Je geeft je moeder nog een dikke knuffel en belooft haar dat je haar morgen nog even zal bellen. Ze drukt de envelop met concertkaartjes in je handen, zodat je die niet vergeet. Dan wordt je door Sophia meegetrokken richting de auto. Terwijl zij druk bezig is met de muziek uitzoeken voor de terugweg, besluit jij Evan een berichtje te sturen - je hebt al die tijd niks meer van hem gehoord.
Maud: Ik ga nu weg bij m'n ma. Soof kwam me halen. Ben jij nog bij Aaron?
Evan<3 : Ja
Kort maar krachtig.. Je zucht en stopt je telefoon weer weg.
"We kunnen bij mij thuis chillen zo," zeg je met een nep-glimlach op je gezicht. Sophia is te druk bezig met mee blèren met de muziek, dus ze steekt enkel haar duim op. Je grinnikt en draait de muziek iets harder, om vervolgens net zo hard en net zo vals mee te schreeuwen.
Eenmaal bij jou thuis aangekomen, trekken jullie een fles wijn open en gaan jullie op het balkon zitten. Het gaat heel lang over van alles en nog wat, zoals school, stage, werk en de gebruikelijke dingen, maar je weet dat Sophia niet kan wachten om te horen hoe het nu tussen jou en Evander gaat. De laatste tijd hebben jullie veel ruzies gehad en het had niet veel gescheeld, of jullie waren uit elkaar gegaan. Je draait afwezig aan de verlovingsring om je vinger.
"Oké, wat is er gebeurd?" valt Sophia met de deur in huis. Je zucht en pakt een sigaret uit het pakje op tafel. Je haalt je schouders op. "Same old."
Als ze je vragend aan blijft kijken, weet je dat je er niet onderuit komt. "Ik weet het niet, Soof. Ik weet ook niet waar ik moet beginnen."
"Bij het begin," zegt ze bloedserieus, "Je hebt me sowieso nooit verteld waar de ruzie over ging, alleen maar dat het na afloop uitgesproken was. Misschien moet je daar beginnen."
Je zucht en begint haar het hele verhaal te vertellen. Dat je al een tijdje botst met Evander, dat hij nóóit 'ik hou van je' uit zichzelf zegt, dat jullie vaak ruziën over niks, maar dat het de laatste keer echt uit de hand liep.
"Hij was met een ander meisje aan het appen. En als ik er naar vroeg, dan werd hij boos. Hij zegt dat het niks is, en ik wil hem heel graag geloven, maar af en toe vraag ik me af.. Ik vraag me af of dit is wat ik de rest van mijn leven wil. Wat ik de rest van mij leven kan." Het blijft lang stil en je ziet dat ze het aan het verwerken is. "En dat heb ik tegen hem gezegd," voeg je er zachtjes aan toe, "Ik heb tegen hem gezegd dat ik dit niet meer wil zo. Dat er iets moet veranderen en dat ik anders weg ben."
"Jezus, Maud," mompelt Sophia, "Je gaat toch niet dit alles zomaar weggooien alsof het niks geweest is?"
Je haalt je schouders op. "Ik weet het gewoon niet, babe. Het ging echt even goed daarna en vanochtend voelde ik me echt fijn en verliefd, maar als hij dan pas om half 2 wakker wordt en heel de avond naar Aaron verdwijnt, dan denk ik..."
Je hoort de voordeur dichtvallen en houdt snel je mond. Sophia begint nonchalant een gesprek over haar vriendin en hoe ze samen een weekendje weg willen gaan binnenkort, maar nog niet zo goed weten waarheen. Je kijkt haar dankbaar aan. Niet veel later staat Evan ook op het balkon.
"Hey," zegt hij en hij drukt een kus op je haar.
"Hey. Hoe was het bij Aaron?"
"Ja, was wel aardig. Ik ga nog ff wat doen op m'n laptop."
Evan verdwijnt weer naar binnen, pakt een biertje en loopt door naar de studeerkamer. Je zucht diep en schenkt nog wat wijn in.
"Maud, jullie zijn verloofd. Je moet hier gewoon voor werken, je kan niet zomaar opgeven omdat het even niet lekker gaat," spreekt Sophia je streng toe. Je wil heel graag tegen haar in gaan, maar je weet dat dat toch geen zin heeft.
"Misschien heb je wel gelijk," verzucht je. Als de wijn op is, verzamelt Sophia haar spullen en gaat ze richting huis. Je sluit de voordeur achter haar en roept naar Evan dat je richting bed gaat. Hij roept dat hij er zo aan komt. Je rolt met je ogen, die uitspraak ken je. Je kleedt je om en gaat alvast in bed liggen. Je scrollt een beetje door je Instagram feed en.. zou hij..? Je gaat naar de zoekbalk en typt 'Bill Kaulitz' in - bingo! Je klikt op zijn profiel en scrollt door de foto's. Als je een zwart-wit foto van hem tegenkomt, waarop hij een leren jasje aan heeft, zijn haar nonchalant door de war zit en er een sigaret tussen zijn lippen bungelt, begint het te kriebelen in je buik. Je grinnikt en klikt de foto weer weg.
Het lijkt haast wel alsof je moeder je 10 jaar terug de tijd in heeft gestuurd met haar cadeautje.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen