Foto bij 8 - It's been a while since I've seen your face

mama: Ik ben er over 10 min xx
Maud: Okidoki, tot zo! xx
Je werpt een laatste blik in de spiegel en trekt nerveus aan je rokje. Evan verschijnt achter je.
"Heb je er zin in?" vraagt hij. Je haalt je schouders op.
"I guess."
Hij glimlacht en slaat zijn armen om je heen. "Je ziet er mooi uit, hoor."
Je geeft hem een kus en duwt hem zachtjes van je af. "Ik moet mijn koffer pakken, mama is er over tien minuten."
Je loopt naar de slaapkamer, pakt je koffer en loopt terug naar de gang. Daar staat Evan al klaar met je spijkerjas en je tas. Je checkt nog één keer of je alles bij je hebt wat je nodig hebt.
"Tot zondag, lief," verzucht je. Evan drukt zijn lippen op de jouwe en gewillig open je je lippen. Jullie zoen wordt verstoord door je telefoon die afgaat.
"Hey babe," neem je op. 'Soof' zeg je zonder geluid tegen Evan, zodat hij weet wie je aan de telefoon hebt. Hij maakt een hartje met zijn handen en fluistert dat hij van je houdt. Je gebaart met één hand terug dat je ook van hem houdt, pakt dan je spullen en loopt de deur uit.
"Ben je er klaar voor?" vraagt Sophia.
"Ik denk het."
"Ik heb nog geen foto van je outfit gezien," klaagt ze. Je grinnikt.
"Ik ben nu onderweg naar beneden, mijn moeder is er ieder moment. Ik stuur je zo een foto."
"Deal. Groetjes aan Joyce!"
"Thanks, ik app je straks nog wel even!"
Je hangt op en trekt de deur van de flat open. Je kijkt op je telefoon en ziet dat je nog een minuut of vijf hebt voordat je moeder er is. Je maakt gebruik van de tijd door een sigaret op te steken en je stuurt snel een selfie in de groepsapp met Sophia, Roos en Evan.
Sophia: Go get them, girrrl!
Roos: Yaass queen!
Evan<3 : Beauty <3
Je glimlacht en stopt je telefoon in je tas. Ongeduldig tik je met je voet op de grond en je rookt je sigaret op. Getoeter laat je weten dat je moeder eraan komt. Je pakt je spullen op en loopt richting de auto.
"Hey mam," zeg je, nadat je de deur dichtgetrokken hebt.
"Hey Maud," zegt ze met een grote grijns, "Ready?"
"Ready!"

Als jullie in Eindhoven zijn aangekomen, checken jullie eerst in bij het hotel dat je moeder geboekt heeft. Jullie leggen de koffers op de kamer, pakken de spullen die jullie nodig hebben en lopen dan de stad in om wat tijd te doden en om wat te eten. Nadat jullie hebben gegeten is het tijd om richting de Effenaar te gaan. Als jullie daar aankomen, schrik je van de enorme massa fans die voor de venue staan te wachten. Je kijkt je moeder met grote ogen aan.
"Ik wist helemaal niet dat hier nog zo veel mensen op af kwamen," weet je uit te brengen. Je moeder lijkt net zo geschrokken, maar schiet dan in de lach.
"Nu voelt het al helemaal alsof we aan het tijd reizen zijn." Je kan niet anders dan met haar mee lachen. Je moeder trekt je om de massa heen en jullie sluiten netjes achterin de rij aan. Dan wordt er door iemand omgeroepen dat mensen met een VIP-upgrade in een aparte rij mogen gaan staan. Jullie wisselen van rij en je ziet dat sommige fans je met een dodelijk blik aankijken. Je rolt met je ogen - als zij graag VIP hadden gewild, hadden ze maar een upgrade moeten kopen. De rij schuift langzaam naar voren en je beseft dat de rij met 'gewone' tickets moet wachten totdat jullie binnen zijn, voordat zij ook naar binnen mogen. Je grinnikt in jezelf. Eenmaal in de venue lopen jullie door naar de zaal. Omdat jullie eerder binnen waren dan de rest, moeten jullie best lang wachten voordat er iets op het podium gebeurt. Dan klinken de eerste noten van When it rains, it pours en je kijkt je moeder met een glimlach aan. Eén voor één komen de bandleden het podium op. Jullie staan niet ver van het podium vandaan, maar je hebt zeker niet zo staan dringen als de rest van de VIPs om vooraan te staan. Het verbaast je dat je nog zoveel lyrics kent, maar je geniet van ieder moment van de show. Voor je het weet, roept Bill: "That was it for tonight, Eindhoven! Vielen, vielen Dank!"

Je wordt met de mensenmassa mee gedrukt en belandt in de ruimte waar de Q&A plaats vindt. Je stuurt je moeder snel een berichtje, want die mocht niet mee, omdat ze geen upgrade had.
Maud: Ik bel je straks als ik klaar ben. Waar spreken we af? xx
mama: Ik ga terug naar het hotel. Zie je daar vanzelf wel. Je hebt een pasje toch?
Maud: Ja, heb ik. Tot straks xx
Aan het gegil om je heen te merken is de band gearriveerd en snel stop je je telefoon weg. Het lijkt wel alsof iedereen een vraag te stellen heeft, maar je houdt je zelf op de achtergrond en geniet vooral van de vragen die sommige fans hebben bedacht en de antwoorden die de jongens daarop geven. Na de Q&A is het tijd voor de foto's en je schuifelt achter de fans aan, waardoor je achterin de rij komt te staan. Het lijkt eeuwen te duren voordat je aan de beurt bent. Je loopt op de jongens af en kijkt de fotograaf vragend aan.
"Which picture should we take first? The selfie or the professional one?"
"Professional," bromt hij terug. Je rolt met je ogen en gaat tussen de band in staan. De jongens lachen om je reactie. Nadat de foto gemaakt is, haal je je telefoon uit je tas.
"I'll take it," zegt Tom met een knipoog. Je knikt. Je staat zelf schuin achter Tom en gaat een beetje door je knieën zodat de camera boven jou gehouden wordt - zo sta je veel beter op foto's. Je ziet dat Bill, die gelijk naast je staat, hetzelfde doet. Gustav en Georg staan wat meer op de achtergrond, maar laten ook een grote glimlach zien als de foto gemaakt wordt. Je bedankt Tom voor het maken van de foto en voegt je weer bij de rest van de fans, die niet uitgepraat raken over de ontmoeting met de band. Jullie schuifelen door naar de volgende ruimte, waar de opnames voor TH-TV gedaan worden. Iedereen wil graag vooraan staan en zelf houd je je nog steeds liever op de achtergrond. De band loopt nog even rond om met iedereen een praatje te maken en je kijkt vanaf een afstandje naar het tafereel. Je ziet meiden cadeautjes en kaarten in de handen van de jongens duwen. Je hoort zelfs een aantal meiden zeggen dat ze hun telefoon nummer of andere contactgegevens erbij hebben gestopt. Je grinnikt zachtjes.
"What's so funny?" hoor je naast je. Je kijkt verschrikt op en kijkt recht in de ogen van Bill Kaulitz.

Reacties (1)

  • Luckey

    Dit hoofdstukje is geniaal!

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen