Foto bij 9 - There's something in your eyes

In mijn hoofd is het realistischer en dus ook makkelijker als er Engels gesproken wordt met de bandleden, gezien die geen Nederlands spreken en ik zeer beperkt Duits. (:

Je bent even zo met stomheid geslagen, dat je op slag niet meer weet wat hij aan je vroeg.
"Sorry, what?"
"I asked you, what's so funny," herhaalt Bill met een speelse glimlach.
"Oh, those fans," mompel je. Jij vindt het heel grappig, maar voor hem is het waarschijnlijk de normaalste zaak ter wereld. Tot je verbazing, grinnikt Bill ook.
"Yeah, you'd think I would have gotten used to that by now," zegt hij. Hij kijkt je indringend aan. "But to be honest, I'm actually more surprised by you tonight."
Je fronst. "Why?"
"You don't seem really impressed by being here," legt hij uit. "Most fans, they'll try to get to us as fast as possible and won't let go, but you've been standing here quietly all this time."
"Well, I'd rather not make a fool of myself." De woorden verlaten je mond voordat je erover na kan denken. Bill lacht enkel en steekt dan zijn hand uit.
"I'm Bill," zegt hij zacht. Je grinnikt. "Maud."
Het duurt even en het is zeker even puzzelen, maar uiteindelijk krijgt hij het voor elkaar om je naam juist uit te spreken. Ondertussen worden de andere fans langzaam door de beveiliging naar buiten gewerkt.
"Do you wanna go for a drink later?" vraagt Bill, als jij je tas en gesigneerde poster pakt.
"I didn't spend thát much money on an upgrade," flap je eruit. Hij schiet opnieuw in de lach. "I mean, I don't know. My mom is waiting for me at the hotel and.."
"Please?" Hij kijkt je aan met smekende ogen en je hebt het gevoel dat je er niet onderuit gaat komen. Uiteindelijk knik je. Hij drukt je een papiertje toe.
"My contacts," fluistert hij. Je kan je lach niet inhouden.
"Now, who's making a fool of himself," schater je. Hij kijkt even beteuterd, maar lacht uiteindelijk met je mee.
"Text me!" roept hij je nog na, als je de ruimte uitloopt.

Eenmaal buiten staar je verdwaasd naar het briefje in je handen. "Het lijkt wel alsof ik in één van mijn fanfics beland ben," mompel je, terwijl je het briefje open vouwt. Er staat een telefoonnummer opgeschreven in een sierlijk handschrift en daaronder de naam van een hotel, waarschijnlijk het hotel waar de band verblijft. Je haalt je telefoon uit je zak en twijfelt.
Maud: Bbe, ben je nog wakker?
Terwijl je op reactie van Sophia wacht, besluit je een sigaret op te steken en je moeder even te bellen. De telefoon gaat amper over of je moeder heeft al opgenomen.
"En?! Hoe was het?!"
"Ja, was wel leuk," zeg je en je neemt een hijs van je sigaret. "Ik bedoel, het was erg druk. Iedereen wilde als eerste bij de band staan en iedereen wilde aandacht, dus ik heb mezelf maar een beetje op de achtergrond gehouden. Ik ben wel met ze op de foto geweest en ik heb een gesigneerde poster gekregen, en..."
Je twijfelt even of je wel aan je moeder wil vertellen dat je Bill zijn telefoon nummer nu in je handen houdt.
"En?! En wat?"
"En toen kwam Bill naar me toe aan het einde en hebben we even staan praten over hoe de fans zichzelf voor schut zetten."
Het is even stil aan de andere kant van de lijn, maar dan schiet je moeder in de lach. "Dus in plaats van dat hij aandacht schenkt aan iemand die haarzelf voor zijn voeten werpt, kiest hij ervoor om met jou te praten?"
"Ja, en het ergste is nog dat hij daarna vroeg of ik wat met hem wilde gaan drinken als hij straks klaar is."
"Wat heb je gezegd?"
"Dat ik niet díe upgrade heb," schater je. Je moeder schiet opnieuw hard in de lach. Als jullie uitgelachen zijn, vraagt ze of je er op in wil gaan.
"Weet ik niet, mam," zeg je eerlijk. "Ik bedoel, ik heb Evan thuis. Het is niet alsof dit voor Bill veel betekent en alsof ik hier echt behoefte aan heb. Nogmaals, ik heb gewoon een verloofde thuis zitten."
"Het hoeft toch niks te betekenen?" zegt ze, "Jullie kunnen toch gewoon een drankje doen."
"I guess. Ik denk er nog wel even over na. Ga jij in ieder geval maar slapen mam, ik hou je op de hoogte van wat ik ga doen en ik zie je sowieso morgenochtend aan het ontbijt."
"Is goed, lieverd. Doe geen dingen die ik ook niet zou doen."
Met een glimlach hang je op. Je ziet dat je nog geen reactie van Sophia hebt en zucht. Dan zal je ook geen reactie meer krijgen waarschijnlijk. Je typt het telefoonnummer van Bill over in je telefoon en slaat het op.
Maud: Here's your text.
Bill: Took you long enough. We're still on for that drink?
Maud: Sure. Let's go somewhere we can dance.

Reacties (1)

  • Luckey

    Was het in het echt ook maar zo feest!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen