Foto bij 12 - But I couldn't give in

Ondanks dat het al laat is, duurt het lang voordat je in slaap valt. Je pakt je telefoon en begint te typen.
Maud: Hey, ik wilde je nog even welterusten wensen. xx
Onbewust blijf je wachten totdat je reactie krijgt. Buiten begint het inmiddels langzaam licht te worden en uiteindelijk vallen je ogen dicht, terwijl je je telefoon stevig vasthoudt. Niet heel veel later word je wakker gemaakt door je moeder.
"Nog vijf minuutjes," mompel je. Je moeder lacht en trekt de gordijnen open.
"Rise and shine!"
Je probeert tevergeefs om verder te slapen, maar uiteindelijk hijs je jezelf een stukje overeind en je gaat met je rug tegen de muur zitten. Je moeder is al gedoucht en aangekleed. Je blik valt op je telefoon, die gevaarlijk op de rand van het bed balanceert. Je pakt hem snel op en kijkt gelijk of je al een berichtje hebt.
Evan<3 : Je hebt het lekker laat gemaakt, zo te zien. Beetje laat om je welterusten terug te wensen, maar in ieder geval een goedemorgen, schoonheid<3
Je voelt een kleine steek als je ziet dat dat je enige berichtje is. Aan de andere kant kan je het Bill ook niet echt kwalijk nemen. Jij bent vannacht naar binnen gesprint en je hebt hem zelf ook niks meer gestuurd. Toch open je het gesprek van gister, gewoon om te checken of je niks gemist hebt.
Maud: Here's your text.
Bill: Took you long enough. We're still on for that drink?
Maud: Sure. Let's go somewhere we can dance.
Bill: Sounds like a plan. I will finish in about 10 min, grab a quick shower and then meet you outside. Where are you now?
Maud: In front of the venue. Where do we meet?
Bill: Go around the building on the right side. I'll meet you there.
Maud: See you in a bit.

Meer is er niet. Je zucht en legt je telefoon weg. Dan valt het je op dat je moeder je vol verwachting aankijkt.
"En, hoe was het?"
Je haalt je schouders op. "Niks boeiends, zoals ik al voorspelde. We zijn naar een club gegaan, hebben gedanst en wat gedronken. That's it."
"Meer niet?"
"Nee, mam. Hij heeft me netjes terug naar het hotel gebracht en dat was het. Hij is straks onderweg naar Duitsland voor het volgende concert en ik ga zondag weer terug naar Evan. Ik zei toch al dat het niks voor zou stellen." Je hoopt dat je moeder de teleurstelling in je stem niet kan horen. Je zou zelf ook graag de teleurstelling in je stem willen negeren. Sterker nog, je zou graag willen weten waar die teleurstelling vandaan komt, want het is nergens voor nodig. Je hebt een verloofde thuis, je hebt nooit iets van Bill verwacht gisteravond, je hebt geprobeerd om hem op een afstandje te houden zodat hij ook niks zou verwachten, jullie zijn allebei terug naar jullie eigen hotel gegaan - eind goed, al goed. Maar waarom voelt dat dan niet zo?
"Oh," zegt je moeder met een zucht. "Oké. En je weet zeker dat je daar oké mee bent?"
"Ja," lieg je. "Ik denk dat ik Evan gewoon mis."
Ze kijkt je even bezorgd aan, maar besluit er niet op in te gaan. In plaats daarvan vraagt ze of je voor of na het ontbijt wil douchen. Zonder douche ben je al helemaal niet aanspreekbaar, dus met tegenzin pak je je spullen en ga je douchen. Je kleedt je snel aan en jullie gaan samen richting het ontbijt.

De dagen in Eindhoven samen met je moeder vliegen voorbij en ondanks de nacht met Bill en het ontbreken aan contact daarna, weet je er toch nog een leuk weekend van te maken. Als je zondagochtend je spullen terug in je koffer duwt, begin je oprecht Evan te missen en kan je niet wachten om hem straks weer te zien. Als je de trui die je van Bill hebt gekregen tegenkomt, stop je die ver onderin je tas. <3 Bill? My ass!
Met hulp van je moeder krijg je de koffer dicht geritst en na een laatste check trekken jullie de deur van de hotelkamer achter jullie dicht. Jullie leggen de koffers achterin de auto en stappen in.
"Ik heb nog één laatste verrassing voor je," zegt je moeder met een glimlach. Ze geeft je een tasje aan. In het tasje zit de Dream Machine CD. Je laat een klein glimlachje zien en haalt de CD uit het hoesje. De realiteit van sommige nummers raakt je, maar je wil dat niet aan je moeder laten zien. Boy don't cry tovert een grote grijns op je gezicht en je kan het niet laten om mee te zingen.
"She said boy don't cry
She said boy don't cry
It's such a beautiful night
Lonely boy don't cry
She took me tanzen
All she wants to do is tanzen
She took me tanzen
All she wants to do is tanzen."
Je moeder kijkt je met een glimlach aan. "Je zou bijna denken dat dat nummer over jullie avond samen gaat."
"Dat kan niet, mam," zeg je bot. "Dit nummer was allang uit - je hebt deze CD gekocht voordat die avond plaats vond."
Je moeder haalt onverschillig haar schouders op. "Ik zei toch, bijna."

Reacties (1)

  • Luckey

    Hahaha
    Ze moeten weer gaan appe en snel

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen