Foto bij 13 - We lost a dream we never had

Als jullie de straat in rijden, zie je dat Evan, Sophia en Roos al op je staan te wachten. Je springt ongeduldig de auto uit en rent op ze af. Terwijl jij in één grote groepsknuffel belandt, parkeert je moeder de auto. Als ze je loslaten, geef je Evan nog snel een kus en dan loop je richting de auto om jouw spullen te pakken. Evan loopt achter je aan en pakt jouw koffer uit de auto. Je pakt zelf je tas en de tassen gevuld met aankopen van het winkelen de afgelopen dagen. Je geeft je moeder nog een dikke knuffel en bedankt haar nogmaals voor het weekend voordat ze wegrijdt. Jullie zwaaien haar samen uit en vliegen dan met zijn vieren naar boven. Sophia, Roos en jij lopen rechtstreeks door naar het balkon.
"Kijk eens wat ik heb meegenomen," zegt Sophia en ze tovert twee flessen wijn tevoorschijn. Je schiet in de lach. "Dat ga ik wel nodig hebben."
Evan verschijnt ook op het balkon en komt naast je zitten. "Vertel!"
Je vertelt ze over het concert en over de meet-and-greet. Je laat ze jouw selfie met de band zien en wat filmpjes van het concert. Toch blijven ze je allemaal afwachtend aankijken.
"Hoe was het stappen?" vraagt Roos dan. Je kijk Sophia even aan.
"Sorry!" zegt ze, terwijl ze onschuldig haar handen in de lucht steekt. "Ze zat naast me toen we aan het bellen waren."
"Het was gezellig," zeg je voorzichtig. "Uiteindelijk was ik met alleen die Bill samen." Je kijkt Sophia even veel betekenend aan en die houdt wijs haar mond.
"Oh, waar was de rest dan?" vraagt Evan.
"Oh, eh. Wij wilden gaan dansen en de rest wilde naar één of andere rare kroeg," verzin je snel. Als hij begripvol knikt, vertel je verder: "Nou ja, dus we zijn gaan dansen en dat was een beetje laat geworden. We zijn bijna letterlijk naar buiten gebezemd. Hij is toen terug naar zijn hotel gegaan en ik naar de mijne. Dat was het."
Aan Sophia's blik te zien, ben je nog niet klaar met vertellen en krijg je een kruisverhoor zodra Evan naar binnen verdwijnt. Daar heb je dus echt geen zin in.

Gelukkig is die avond de eerste van velen die jullie met zijn vieren doorbrengen op het balkon. Sophia heeft dus nog geen kans gehad voor haar kruisverhoor. Het lijkt Evan weinig te interesseren dat je een avond op stap bent geweest met Bill. Aan de ene kant vind je dat fijn, want hij heeft ook geen reden om jaloers te zijn, maar aan de andere kant zou een klein teken van jaloezie, al is het maar omdat je met een andere jongen uit was, wel fijn zijn. Het lijkt nu echt alsof het hem allemaal niks interesseert. Toch probeer je dit te negeren. Misschien dat Evan juist aan zijn jaloezie probeert te werken en er daarom niks van zegt. Dat maak je jezelf in ieder geval graag wijs.
Een aantal weken later zitten jullie weer met zijn vieren op het balkon. Sophia heeft een Truth or Dare-app op haar telefoon geïnstalleerd en jullie hebben er zelf een drankspel van gemaakt: wanneer je weigert, moet je drinken.
"Jouw beurt, Maud!"
"Hmm, doe maar dare," zeg je, terwijl je tegen Evan aanleunt.
"Laat de groep iets voor je verzinnen," leest Sophia voor en ze laat je haar telefoon zien, zodat je kan zien dat dat er inderdaad staat. Je zucht diep en knikt. "Kom maar op."
Na een hoop gesmoes en overleg, kijkt ze je aan. Iets in haar blik staat je niet aan, maar je kan het nog niet helemaal plaatsen.
"Je moet ons alles van die avond met Bill vertellen. Eerlijk," zegt ze dan. Je rolt met je ogen en vertelt het verhaal. Hoe hij je zijn nummer gaf, hoe je daarom met hem alleen in een club eindigde, hoe je hem wel netjes op afstand hebt gehouden, maar ook dat hij je terug heeft gebracht en daarna nooit meer wat van zich heeft laten horen.
"En terecht," zegt Evan zachtjes. Je kijkt hem verontwaardigd aan. "Hoe bedoel je terecht?"
"Nou, hij moet je met rust laten. Je bent toch met mij?"
"Ik ben je eigendom niet, Evander," sis je. "Er is toch niks gebeurd."
"Dat zeg jij," mompelt hij. Het lijkt wel alsof alle frustraties van de afgelopen maanden zich ineens opstapelen en je je tax bereikt hebt.
"Ik kan dit niet meer."
Drie paar ogen kijkt je vragend aan. Je negeert Roos en Sophia en richt je tot Evan.
"Ons. Ik kan dit niet meer, Evander. Ik ben er klaar mee. Ik doe niks anders dan aanpassen en ik heb alles voor je over, maar het lijkt wel alsof ik de enige ben die aan deze relatie werkt. Dit gesprek hebben we al honderd keer eerder gehad en deze keer ben ik er echt klaar mee. Ik wil dit niet meer. Ik heb je gewaarschuwd, ik heb je verteld dat ik me niet nog eens zo wilde voelen en je laat me geen keuze. Ik wil dat je vertrekt. Ik ben er klaar mee. Ik hou zielsveel van je, maar ik kan dit niet meer. Ik wil dit niet meer. Het is over."

Reacties (1)

  • Luckey

    Ik geeft der nog groot gelijk
    Als het even. Jet naar zijn is is die meteen achterdochtig en/of jaloers

    5 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen