Foto bij 15 - Caught in the spotlight

Bedankt voor de lieve reacties, kudo's en nieuwe abo's <3

Na lang nadenken, heb je een berichtje naar Bill teruggestuurd.
Maud: Took you long enough. I'm okay. You?
Bill: Sorry, busy with tour. Finished now though. Was thinking about you a lot.
Het feit dat Bill gelijk antwoordt en wat hij stuurt veroorzaakt een klein glimlachje.
Maud: Enjoy your well-deserved holiday!
Bill: Would you like to meet up?
Maud: It is not like that would be easy.
Bill: What if it was?
Maud: Sure.
Het blijft heel eventjes stil, maar dan krijg je een foto binnen. Op de foto staat Bill met een grote grijns en een vliegticket in zijn handen. DME - AMS. Na snel googlen kom je erachter dat het een vlucht van Moskou naar Amsterdam is, die vanavond om tien voor zeven aankomt bij Schiphol.
Maud: No way!
Bill: Pick me up at the airport around 7?
Maud: Deal. Is it okay if I bring a friend? Need a ride.
Bill: Sure. See you soon.
Maud: Have a safe flight!
Je blijft nog even vol ongeloof naar je telefoon staren. Al die tijd heb je geen woord van hem vernomen en nu komt hij naar Nederland. Om jou te zien. In zijn vakantie. Veel tijd om erover na te denken gun je jezelf niet, want je moet regelen dat iemand met jou naar Schiphol wil rijden vanavond. Je toetst het telefoonnummer van Sophia in.
"Hey babe!"
"Hey Soof. Hoe is het?"
"Ja, wel prima. Aan het werk nu."
"Oh, sorry. Zal ik straks terugbellen?"
"Wel nee, ik heb wel even tijd. Wat is er?" Aan het gerommel op de achtergrond kan je horen dat Sophia zichzelf excuseert om een sigaret te gaan roken. Je haalt zelf ook een sigaret uit je pakje en loopt het balkon op om die aan te steken.
"Ga je nog wat doen vanavond?" vraag je.
"Nee, heb je plannen?"
"Zou je met mij samen naar Schiphol kunnen rijden. Ik moet daar.. eh.. iemand ophalen om zeven uur."
Ze blijft nog even doordrammen om erachter te komen wie het is, maar zegt uiteindelijk dat dat goed is en dat ze rond vijf uur bij jou is. In ruil daarvoor beloof jij aan haar dat je haar zal vertellen wie het is als jullie onderweg zijn.

Je staat besluiteloos voor de kast. Het is inmiddels half vijf. Je hebt nog een douche gepakt om jezelf een beetje te kalmeren, maar dat heeft niet echt geholpen. Achterin de kast zie je iets wits uitsteken en dat trek je gelijk uit de stapel. Het is de <3 Bill trui die je toen van hem hebt gekregen. Je kijkt twijfelend naar buiten. Het is juni, maar het is een wat koudere dag. Daarbij komt dat je hem pas om zeven uur ophaalt en dat als jullie nog wat gaan doen vanavond, het wel fris zal zijn. Je besluit de trui te combineren met zwarte hotpants, zodat je voor zowel warmte als koelte gekleed bent. Omdat de trui een beetje oversized is, trek je er een zwart topje onderaan - zo kan je de trui ook altijd weer uitdoen als je het warm krijgt. Je loopt naar de badkamer om een dun lijntje oogpotlood aan te brengen en wat mascara. Je schudt je haar over je schouders en kijkt in de spiegel. Er is een kleine glimlach te zien op je gezicht.

"NO WAY!" brult Sophia, zodra je haar vertelt dat jullie Bill gaan ophalen.
"Kijk uit!" sis je, en je geeft een ruk aan het stuur. Ze verontschuldigt zich snel en kijkt weer naar de weg.
"We gaan Bill ophalen," herhaalt ze langzaam.
"Jup."
"Want die heeft nu vakantie."
"Jup."
"En die wilde jou zien."
"Jup," antwoordt je opnieuw. "Dus hij heeft een vlucht geboekt vanuit Moskou naar hier, omdat daar de laatste show van de tour was en laten we eerlijk zijn, het is een stuk makkelijker én goedkoper voor hem om vanuit Moskou langs te komen dan vanuit Los Angeles."
Ze knikt langzaam, maar iets vertelt je dat ze het pas gelooft als ze hem ziet. Als ze stil blijft, druk je de radio aan, zodat jullie luidkeels mee kunnen zingen met haar Spotify-playlist.

Eenmaal bij Schiphol aangekomen, beginnen de zenuwen toe te nemen. Wat nou als hij toch niet komt? Wat nou als hij toch verwachtingen heeft? Wat nou als -
"Wil je nog een sigaret roken?" onderbreekt Sophia jouw gedachten. Je knikt en pakt een sigaret van haar aan. Het is nu kwart voor zeven. Hij zal ieder moment landen. Als hij komt. Of hij is al geland. Als hij komt.
Je schudt je hoofd en pakt je telefoon om op te zoeken bij welke gate hij aankomt. Als je de sigaret opgerookt hebt, vraag je aan Sophia of ze mee naar binnen gaat. Ze schudt nee en gebaart naar haar auto. Ze staat op een 'Kiss and Drive' parkeerplaats en durft haar auto daar niet zo lang onbemand achter te laten. Je loopt zelf naar binnen en gaat op zoek naar de juiste gate. Als je daar aankomt, zie je al verschillende fotografen klaar staan. Je rolt je ogen en besluit Bill te waarschuwen.
Maud: Paparazzi all over the place. Be prepared.
Bill: Incognito. Hope you'll recognize me
Je grinnikt en houdt de deuren goed in de gaten. Als Bill uiteindelijk naar buiten komt, herken jij hem gelijk. De paparazzi helaas ook. Zodra hij jou ziet, komt hij op je afgerend, pakt je hand en samen rennen jullie naar buiten. Eenmaal buiten kom je niet meer bij van het lachen. Je kijkt hem aan en ziet dat hij ook een grijns van oor tot oor heeft. Hij geeft je een knuffel en het voelt gelijk een beetje ongemakkelijk.
"There's my friend," zeg je snel en je zwaait naar Sophia, die terug zwaait. Je ziet de ongeloof in haar ogen.
"Where's your luggage?" vraagt ze aan Bill, nadat je ze aan elkaar hebt voorgesteld. Hij haalt zijn schouders op en tikt op de schoudertas die hij om heeft. "Got everything I need in here."
Je kijkt hem vol ongeloof aan en hij schiet betrapt in de lach. "Tom is overnighting my suitcases as soon as I'll give him your address."
Je schudt lachend je hoofd. "It's tough, being a celebrity."

Reacties (1)

  • Luckey

    Hahaha
    Super leuke dit
    Ik zie hem al gaan

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen