Foto bij 16 - Pretending I'm okay

Eenmaal bij jou thuis aangekomen, besluit Bill zich even op te frissen. Sophia maakt gelijk gebruik van dit moment door je het balkon op te sleuren en je een kruisverhoor te geven.
"Wat doet hij niet?! Hoe lang blijft hij?! Vind je hem leuk?! Vindt hij jou leuk?!"
"Wow!" onderbreek je haar. "Waarom moeten we elkaar nou weer leuk vinden? Hij heeft vakantie en hij kwam hier heen. Ik weet niet hoe lang hij blijft, hij is er pas net. Calm down."
Ze kijkt je vol ongeloof aan. "Hij is hier zomaar, wilde je zeggen?"
Je haalt je schouders op en steekt een sigaret aan. Je biedt haar er ook één aan. Het is even stil, terwijl jullie de sigaretten roken, totdat je gezang uit de badkamer hoort komen. Het raampje van de badkamer staat kennelijk open. Je kijkt heel even geschrokken Sophia aan, maar ontspant dan gelijk weer: "Het is niet alsof hij Nederlands verstaat."
"Ssst," sust ze. "Ik wil horen wat hij zingt."
Jullie staan met jullie oren gespitst op het balkon.
".....strange so real .....
Think of the .... things that we were .....
Slow change ............... apart
When the light gets into your heart, baby
Don't you, forget about me
Don't, don't, don't, don't
Don't you, forget about me."
Jullie schieten allebei in de lach, zodra jullie het nummer herkennen als Don't you (forget about me) van Simple Minds. Je slaat snel een hand voor je mond en Sophia volgt je voorbeeld - Bill mag dan geen Nederlands verstaan, maar gelach is een universal language.

Na een tijdje komt Bill de badkamer uit, met slechts een handdoek om zijn middel. Je betrapt jezelf op staren en laat hem snel zien waar de logeerkamer is, waar je zijn tas alvast had neergezet. Hij laat je een ondeugende grijns zien, voordat hij de deur achter je sluit. Je schudt snel je hoofd - dat heb je vast verkeerd gezien.
"So, what's the plan tonight?" hoor je hem roepen. Je kijkt Sophie aan, die haar handen in de lucht gooit en zonder geluid te maken zegt 'ik weet het ook niet'.
"That's up to you," antwoord je en je kijk haar twijfelend aan. Ze steekt haar duim om. Bill's hoofd verschijnt om de hoek van de deur.
"Is it okay if we stay in tonight and party tomorrow?"
"Yeah, of course. Do you want me to order some food?"
"YES! I am absolutely starving."
Je loopt terug naar de woonkamer, met Sophia op je hielen. Je pakt je laptop en gaat naar thuisbezorgd. Wat zou je moeten bestellen? In de fanfics die je vroeger schreef, en las, aten de jongens veel pizza.. Zou het?
"Bill?"
"Yeah!"
"Do you like pizza?"
"YES!"
Je kan een glimlach niet verbergen. "Komt Roos ook?"
"Als je dat goed vindt," zegt Sophia. Je knikt en besluit om 3 pizza's te bestellen, met op iedere helft een andere topping. Dan zit er vast voor iedereen wel wat lekkers tussen. Je klapt je laptop weer dicht. Als Bill de woonkamer in komt, moet je je best doen om een grijns te verbergen - voor iemand die zo zijn best doet om er fashionable uit te zien, heeft hij wel een unieke smaak als het gaat om vrijetijdskleding. Hij ziet je reactie en steekt verontschuldigend zijn handen in de lucht.
"Seems like I did not have everything I thought I would need in my bag," geeft hij toe. Hij draagt een grijze sweater, met daaronder een rode pantalon en badslippers.
"Did you forget your pyjamas?' vraagt Sophia aan hem en hij knikt. Ze kijkt jou even inschattend aan en zegt dan dat jij waarschijnlijk wel ergens een pyjama voor hem hebt liggen. Hij kijkt je hoopvol aan.
"I'll have a look," zeg je en je loopt naar de slaapkamer. Een zucht verlaat je lippen - als je nog ergens een pyjama hebt liggen, is dat óf een pyjama van Evander die is blijven liggen, óf een pyjama die je zelf op de mannenafdeling hebt gekocht omdat die soms nu eenmaal lekkerder zitten. Beide niet echt een fantastische uitleg van waarom jij een mannenpyjama in huis hebt. Je trekt een aantal lades open en begint te zoeken. Uiteindelijk vind je een pyjamabroek die je ooit voor Evander hebt gekocht. Evander paste hem niet en de kaartjes zitten er zelfs nog aan. Goed genoeg.
Je loopt terug naar de woonkamer en geeft Bill de pyjamabroek. Hij houdt hem even omhoog.
"Cute," zegt hij met een glimlach, "I'll be right back."

Jullie hangen een beetje op de bank die avond met Roos en Sophia, totdat die naar huis gaan. Als je met alleen Bill overblijft, weet je jezelf geen houding meer te geven.
"You have a big house," zegt Bill dan. Je schiet in de lach.
"I know you're trying to be polite, but it's not big at all," antwoord je. Hij haalt zijn schouders op.
"Oké, maybe not thát big, but pretty big for someone who lives on her own.. Which you do, right?"
"Yeah, all by myself." In gedachten vul je aan dat dat pas sinds kort is, maar het lijkt je voor nu onnodige informatie om met hem te delen. Hij glimlacht lief en probeert een gaap te onderdrukken. Je grinnikt.
"That's it. Time for bed, mister."

Reacties (3)

 • Shakespeare_

  Leeeeuk! Kudo voor het beeld van Bill die zingt onder de douche (en er daarna in alleen een handdoek uit komt) :-)

  1 jaar geleden
 • Luckey

  Dit is zo leuk hihi

  1 jaar geleden
 • DreamMachine

  Ik vind dit zoooo leuk! Zo gaaf zijn als dit iemand dit in het echt overkomt! Hahah! Snel weer verder hoor!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen