Foto bij H70: Ontspannen avondgesprek ~ Nick

Ik pakte nog een appel uit de fruitmand en zette me toen bij Khana en James op het terras. Ze waren gezellig aan het praten terwijl de zon langzaam zakte. Het was heel rustig en soms hoorde ik het geluid van een olifant die trompetterde. Ik volgde het gesprek tussen Khana en James half mee, maar echt iets interessant werd er niet gezegd. Ze hadden het voornamelijk over de omgeving hier en over wat er goed en niet goed aan dit hotel was. Hotel was misschien een fout woord, het waren allemaal kleine huisjes naast elkaar tegen de kraterwand aan, waardoor we een mooi zicht op de krater hadden. De temperatuur begon te dalen en James rekte zich even uit. “Wat doe je eigenlijk voor werk nu?” vroeg James opeens aan Khana en ze haalde haar schouders op. “Niets eigenlijk, ik babysit vaak en soms kan ik even bijverdienen met deur-aan-deur verkoop, maar dat is het ook…”, zei Khana en James humde even. “Jammer, je hebt echt zo veel capaciteiten en met de kennis die je hebt opgedaan bij…”, begon James, maar Khana onderbrak hem ruw door te vragen: “Jij was gepromoveerd, toch?”

James fronste even, maar blikte toen heel kort naar mij en antwoordde toen: “Ja, ik mag nu zelfstandig draken gaan observeren en hun aantallen doorgeven. Hier zou er wyvern zitten, maar ik heb hem nog steeds niet gezien…” “Dat kunnen wij wel regelen, als je wilt… Nick en ik zijn hem al eens tegengekomen en hij heeft ons eens uitgenodigd om hem te komen bezoeken”, zei Khana terwijl ze even naar mij keek. Ik knikte en zei: “Ja, dat moet wel lukken… Hoe lang doe je dit werk al?” “Zo’n vijf jaar nu… Ik heb eerst tien jaar aan Cambridge gestudeerd, Zoölogie en Dierengeneeskunde, maar de laatste twee jaar heb ik gecombineerd met het werkveld. De drie jaren daarop heb ik bij het Britse ministerie een speciale opleiding gevolgd voor Drakologen en nu ben ik er een volwaardig lid van”, vertelde James trots en ik knikte even onder de indruk. “Klinkt… indrukwekkend… Hoe oud ben je dan?” vroeg ik en James grijnsde even bescheiden. “31, ik geloof dus dat ik de oudste van ons drie ben…”, zei hij toen en het was mijn beurt om te grijnzen. James keek me even vragend aan, maar vroeg toen: “Hoe oud ben jij? Niet ouder dan 25, schat ik…” Khana grinnikte even en ik antwoordde: “Doe daar nog maar zo’n 380 jaar bij.” James keek me geschokt aan en het was muisstil geworden.

“Oh mijn… Sorry, dat besefte ik echt totaal nog niet… Het bewijs dat ik dus nog veel moet bijleren”, zei James toen en krabde wat gegeneerd in zijn nek. “Maakt niet uit, draken en kitsunes lijken nu niet bepaald veel op elkaar”, antwoordde ik en hij lachte even, waarna hij zei: “Ja, dat is waar… En welk werk doe jij momenteel?” “Vanalles met computers, om het even simpel te houden. Ik heb onlangs nog een game ontwikkeld die vrij veel succes heeft…”, begon ik, maar James keek me met grote ogen aan en zei ontzet: “Nee, die game die nog geen half jaar op het internet staat en nu een megasucces is? Heb jij die gemaakt?” Ik haalde bescheiden mijn schouder op en antwoordde: “Het heeft wel wat succes ja…” “Ik wist niet dat je zoiets kon?” zei Khana toen verrast en ik keek haar met opgetrokken wenkbrauwen aan. “Ik mag dan wel 400+ zijn, maar dat wilt nog niet zeggen dat ik niet met technologie om kan gaan… Ik ben vrij adaptief hoor”, zei ik en ze hief haar handen verdedigend omhoog, maar glimlachte toen nog steeds verbaasd.

Toen James en Khana het toch wel koud begonnen te krijgen, gingen we naar binnen. “Morgen ga ik ’s ochtends weer op safari, komen jullie dan mee?” vroeg James en ik knikte. “Als dat kan, graag ja”, antwoordde ik en James knikte. “Oké, nu nog de bedden verdelen…”, zuchtte James en we keken alle drie naar de twee bedden voor ons. Er was een tweepersoonsbed en een éénpersoonsbed. “Ik slaap wel bij James”, zei Khana opeens en James keek haar verrast aan. “Ehm… is daar een bepaalde rede voor?” vroeg hij en zijn wangen werden wat rood. Ik had al een idee waarom Khana dat besliste, maar liet het haar zeggen. Khana glimlachte en zei: “Ja, Nick slaapt namelijk ’s nachts normaal niet en aangezien jij en ik lichte slapers zijn, zouden we de hele tijd wakker worden als Nick in en uit bed zou komen.” James werd nog wat roder en zei dan: “Oh o… oké, dan is dat inderdaad het beste…” Ik gniffelde even om James, maar werd gepord door Khana. “Ik ga even naar de badkamer”, zei James toen en liep de kamer uit.

Khana zuchtte even glimlachend en ik vroeg: “Wat was hij aan het denken, toen je zei dat jullie samen konden slapen?” Als reactie kreeg ik weer een por in mijn zij, waarna Khana antwoordde: “Hij kan er niet veel aan doen, hij werd door zijn streng katholieke grootouders opgevoed en hoewel hij zelf niet katholiek is, zijn er bepaalde ideeën blijven hangen… Zoals niet samen met een vrouw in eenzelfde bed slapen, bijvoorbeeld…” Even keek ik Khana onderzoekend aan en zei toen wat verrast: “Je hebt het echt niet door hé?” Ze keek me niet-begrijpend aan en vroeg: “Hoe bedoel je?” Kort grijnsde ik en zei toen: “Ik ga naar buiten, fijne nacht!” Ik veranderde naar mijn vossengedaante en sprong het terras op. “Nick! Wat bedoelde je?” riep Khana mij nog na, maar ik keek slechts even grijnzend om en liep toen de natuur in.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen