Foto bij 23 - I don't know what to do

"Wát heb je gedaan?!"
Het was je laatste werkdag vandaag en je had na werk met Sophia afgesproken. Die staat je nu vol verbazing aan te staren, omdat je haar net verteld hebt wat er op het balkon gebeurd is twee dagen geleden. Je stond op het punt om haar het verhaal te vertellen, toen je zag dat er een aantal mensen verderop stonden.
"Ssst, niet heel Nederland hoeft het te horen," sis je. Ze geeft je een por.
"Serieus?! Jij verwacht dat je me dít kan vertellen en dat ik stil blijf?! Wanneer? Hoe? Vertel!"
"Laten we alvast naar de bushalte lopen," mompel je. "Ik vertel het je zo."
Ze kijkt je verontwaardigd aan, maar loopt toch achter je aan.
"Waarom?" fluistert ze. Je gebaart dat je het straks allemaal uitlegt. Inmiddels begint de pers op de hoogte te raken van het feit dat Bill in Nederland verblijft en je wil het risico niet lopen dat er ook maar iemand is die dit hoort. Jullie lopen naar de bushalte en wachten tot de bus er is.
"Waar gaan we heen?" vraagt Sophia. Je haalt je schouders op. Jullie kunnen moeilijk bij jou thuis dit bespreken, want daar zit Bill. Jullie kunnen ook niet echt de stad in gaan, want daar loop je nog meer risico om gehoord te worden. Dan heb je een idee.
"Moet jij verder nog ergens heen vandaag?" vraag je haar. Als ze nee schudt, leg je uit: "Laten we dit afspreken. Ik ga met de bus naar huis en jij loopt terug naar huis om de auto te halen. Haal mij en Bill op over een half uurtje, dan rijden we naar mijn moeder. Die kan hem dan mooi bezig houden, terwijl ik je snel het verhaal vertel."
Ze knikt langzaam. "En dit moet allemaal zo omslachtig, omdat...?"
"Dat leg ik je dan ook uit."

Je bent vrij snel thuis met de bus en als je boven komt, zie je dat Bill opgeruimd heeft. Je glimlacht en zet je tas weg.
"Bill! I'm home," roep je.
"In the kitchen," roept hij terug. Je loopt naar de keuken toe en wordt daar ontvangen met een knuffel en een kop koffie.
"You're the best," zucht je en je loopt naar de woonkamer. Hij volgt je op de hielen.
"How was work?"
"It was all right. I'm just really glad that I handed in all my schoolwork, so as long as I don't have any resits, I am officially free until September."
Er verschijnt een twinkeling in zijn ogen en je kijkt hem vragend aan. "So, technically, you could come with me to Germany?"
"Technically, yes."
"You don't have to decide now," glimlacht hij. "Just think about it."
Dat beloof je hem, al heb je voor jezelf al besloten dat je niet op zijn aanbod in zal gaan. Hoe verdrietig je ook wordt van het idee dat hij straks weggaat, kan je het nog niet opbrengen om zo'n commitment te maken.
"Oh, by the way, I thought you were meeting Sophia after work," zegt hij dan.
"Oh, that's right. I met up with her, but we talked about going to my mom's because I haven't seen her in a while. Do you wanna come with us?"
"To meet your mom?"
"Sorry, that was a stupid idea," mompel je met een hoofd zo rood als een boei. Hij grinnikt. "It's not stupid. You just always seem to find a new way to surprise me. I would love to meet your mom."

Eenmaal bij je moeder aangekomen, wordt Bill, zoals je al verwacht had, het hele huis rondgetrokken voor een rondleiding door je moeder. Je maakt gebruik van dit moment om snel aan Sophia te vertellen wat er gebeurd is. Dat jullie op het balkon zaten en dat je zo verrast was met de champagne. Dat hij je aansprak op het feit dat je je hoofd vaak schudt als je in gedachten zit. Dat hij zei dat hij het schattig vond. Dat jij zei dat je hem cute vond. Dat hij zei dat hij je mooi vond..
"En toen kuste hij me. Heel kort."
Ze kijkt je vol verwachting aan. "En toen?"
"En toen hebben we de champagne erbij gepakt en zijn we daarna gaan slapen."
"Maud! Dat is niet wat ik bedoel," klaagt ze. Je haalt je schouders op.
"Dat is wat er gebeurd is. We hebben het er verder niet meer over gehad en het is ook niet meer gebeurd. En nu vroeg hij of ik met hem mee naar Duitsland ga over iets meer dan twee weken, maar dat ga ik niet doen. Dat kan ik niet."
Je ziet dat Sophia hier nog van alles op wil zeggen, maar jullie horen dat je moeder en Bill de trap afkomen en veranderen snel van onderwerp.

Reacties (3)

 • Pineapple20

  Gewoon meegaan 😁

  5 maanden geleden
 • Luckey

  Ze gaat echt wel mee!
  Sophia geeft der wel een shop er naar toe

  1 jaar geleden
 • Shakespeare_

  Maar dan gaat ze toch met hem mee(A)

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen