𝔇𝔞𝔶 𝔗𝔴𝔬

𝔗𝔞𝔨𝔢 𝔞 𝔰𝔢𝔠𝔬𝔫𝔡 𝔱𝔬 𝔱𝔥𝔦𝔫𝔨 𝔞𝔟𝔬𝔲𝔱 𝔥𝔬𝔴 𝔟𝔩𝔢𝔰𝔰𝔢𝔡 𝔶𝔬𝔲 𝔞𝔯𝔢

                                                                                    •      Mijn familie
                                                                                    •      Mijn vrienden
                                                                                    •      Mijn manager
      •      Mijn gezondheid
      •      Mijn fantasie
      •      Quizlet

      Mijn familie komt hierin op één, zowel mijn bloedverwanten als mijn schoonfamilie. Ik heb een moeder die me bijna blindelings steunt in alles, een vader die ervoor zorgt dat ik met beide voetjes op de grond blijf staan en een zusje waarmee ik lief en leed kan delen [en mee in mijn broek kan piesen van het lachen]. Dennie kan ik ondertussen niet anders meer zien dan familie en met hem heb ik zijn zusje, vader en moeder erbij gekregen. Hoewel hier ook zijn ups en downs aan verbonden zitten, kan ik niet anders zeggen dan dat ik het getroffen heb. Eerlijk is eerlijk, ik ben niet altijd de makkelijkste om mee om te gaan. Zo kan ik vaak scherp uit de hoek komen en flink bot zijn, zonder door te hebben dat ik een ander daarmee kan kwetsen. Natuurlijk zorgt dit wel eens voor wrijving, maar ze nemen me voor wie ik ben en sommigen van hen [Jade en Yolanda, ik heb het over jullie] durven het in die gevallen ook zeker wel tegen me op te nemen [wat op dat moment niet in dank wordt afgenomen].

      Mijn vrienden zijn bijna in diezelfde lijn te vinden en ik ben echt enorm dankbaar wanneer ik me bedenk hoe rijk ik in dit opzicht ben. Ten eerste is er mijn beste vriendin Lissa, met wie ik al zo ongelofelijk veel dingen heb meegemaakt dat ik niet zou weten waar te beginnen als ik alles moet vertellen. Wij zijn echt twee handen op een buik, ondanks dat we knijter verschillen in heel veel opzichten. Toch zijn er ook dingen die we gemeen hebben, zoals onze liefde voor reizen, muziek en lekker eten. We worden ook al zeker vijftien jaar door elkaar gehaald wanneer we samen zijn, want Lissa zou op het oog eerder mijn zusje zijn dan Jade.
      Naast Lissa heb ik nog 'de jongens', want nee, ik kan niet zeggen dat ik met veel meiden makkelijk overweg kan. I'm one of the guys en zo komt het dan ook dat ik het enige 'originele' meisje ben in mijn vriendengroep. Mike, Joren, Richard, Louis, Martin, Sil, Chris en Jeroen zijn mijn ongeregelde zooitje idioten. Het is echt een bij elkaar geraapt zooitje aan typetjes en een avondje met hen staat garant voor chaos. Ik ben dankbaar voor het feit dat ondanks dat ik het vaak druk heb en er niet altijd iedere week bij kan zijn, ze hier niet over klagen en juist enorm happy zijn als ik er wel weer bij ben. Niemand zal me belachelijk maken om mijn Draco Malfoy obsessie of een van mijn andere gekkigheidjes, evenals ik hen nooit zwart zou maken om wat dan ook. Iedereen respecteert elkaar. Zij zijn mijn gekozen familie en ik zit enkel al te grijzen terwijl ik dit typ.
      Dan is er nog een soort van kruissing tussen vrienden en familie, want de andere groep waarmee ik omga bevat zowel Jade als Yolanda. Bram is de vriend van mijn zusje en mijn favoriete kippenfluisteraar op de hele wereld. Richard is Yo haar kleurenblinde vriend en hem ken ik al bijna net zo langs als Dennie en haar. Patrick is Dennie zijn beste vriend en voeg dan die zijn vriendin Sabine er nog aan toe en je hebt nog zo'n groepje randdebielen bij elkaar. We gaan samen op vakanties, krijgen auto ongelukken, doen bij de wok alsof Bram jarig is [elke keer weer] en donderen elkaars huis vol met de gekste dingen wanneer iemand 25 wordt.

      Mijn manager Lucia is echt een godsgeschenk. Ik had twee jaar stage gelopen op mijn momentele werkplek, maar helaas was er hierna geen plek in het team om een vaste aanstelling te krijgen. Hierdoor ben ik meer gaan werken bij mijn toen der tijd weekendbaantje en dit heeft ruim anderhalf jaar geduurd. Tot ik een berichtje kreeg van Lucia of ik interesse had om de uren over te nemen van iemand die weg ging bij hen. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt, blij verrast dat ik haar bij was gebleven na toch wel wat verstreken tijd. Pas toen ik in mijn huidige team terecht kwam daagde het me hoe slecht ik het naar mijn zin heb gehad bij dat andere werk en tot op de dag van vandaag ga ik met enorm veel plezier naar Paping. Ik kan het enorm goed vinden met de spa-manager, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Ook met de mensen van de andere afdelingen heb ik het prima naar mijn zin en zo heb ik ook mijn schattie Demi leren kennen aka Sombre. I love my job!

      Mijn gezondheid spreekt eigenlijk wel voor zich. Hoewel ik regelmatig last heb van mijn onderrug [wat te maken heeft met schaatsen en heel heel heel hard op je stuit vallen] en hierdoor vaak overeind kom als een tachtigjarige, blijft het daar ook wel redelijk bij. Soms een overbelaste pols na overmatig masseren, maar niets om me zorgen over te maken. Ik zie in mijn omgeving genoeg mensen die minder geluk hebben en dan wordt je er des te meer aan herinnerd dat het niet altijd vanzelfsprekend is.

      Mijn fantasie is iets waar ik zo ongelofelijk gelukkig mee ben. Ik heb oprecht medelijden met mensen die hierin tekort schieten en niet kunnen genieten van een Harry Potter of Lord of the Rings of Eragon omdat 'het niet echt is'. Mijn god wat komt je leven dan tekort [wat super dramatisch is en een klein beetje een grapje]. Ik weet nog dat ik als klein meisje in bed lach en mezelf uren wakker kon houden met mijn eigen leven binnen Hogwarts. Of dat ik in de auto uit het raam zat te staren en een imaginary Dragon naast de auto mee liet vliegen en dat die dan uit moest kijken voor viaducten en hoogspanningskabels. Fun and games, maar tegenwoordig staat het bij aan mijn schrijven en dat is hetgeen ik het liefst doe op deze wereld. Wat ons eigenlijk bij het volgende punt brengt.

      Quizlet werd me aangeraden door een vriendin van mijn zusje en al snel was ik verknocht aan de Draco Malfoy fanfics. Ik denk ook werkelijk dat mijn liefde voor dit fictieve persoon weg komt uit de verhalen van anderen en uiteindelijk mijn eigen interpretatie van deze blonde, grijsogige badguy. Tom Felton heeft hier weinig mee te maken, ook al heeft hij hem nog zo goed neergezet, want het is niet echt zijn gezicht welke ik zie wanneer ik me mijn Draco voor de geest haal. Ik dwaal af. Het is een vloek ik zeg het je. Na het duizendste verhaal was daar het idee om zelf eens iets op papier te zetten en zo is mijn eerste verhaal ooit ontstaan; Betrayed | DM. Als ik dat nu teruglees dan lach ik me verloren, want jemig wat slecht. Maar hier, op deze site, heb ik mijn liefde voor schrijven ontdekt en ruim tien jaren later ben ik die liefde nog niet verloren. Door de jaren heen heb ik hier mensen leren kennen waarmee ik tot op de dag van vandaag contact heb, ondanks dat ik ze nog nooit in het echt heb ontmoet. Het is inspirerend en werkt verslavend om op een plek te kunnen 'zijn' waar mensen liefde delen voor dezelfde dingen. Ik heb wel eens gedacht, o mijn god, ik ben bejaard aan het worden tegenover de andere gebruikers van deze site, maar dat is nooit iets wat me opvalt wanneer ik met jullie communiceer. Want ja, ook voor jullie ben ik dus dankbaar. Jullie zijn onderdeel van Quizlet en hoewel het hier lang niet meer zo actief is als vroeger, ben ik blij te zien dat er nog steeds mensen met plezier gebruik maken van dit deel van mijn leven.

Amen.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen