Foto bij 25 - By your side

Bill P.O.V.
Terwijl je al neuriënd en trommelend op de doos uit het raam kijkt, voel je dat je aangestoten wordt. Je kijkt op en ziet dat Sophia naar de achterbank knikt. Je kijkt over je schouder en ziet dat Maud in slaap gevallen is. Een glimlach verschijnt op je gezicht en je besluit er stiekem een foto van te maken - ze heeft er een hekel aan als je foto's van haar maakt, maar je moet iets hebben om haar bij je te houden als je straks weg bent. Je zucht diep bij die gedachte en focust je weer op de muziek in de auto. Thuis aangekomen, til je haar voorzichtig naar boven en leg je haar op bed neer. Ze murmelt wat, maar slaapt rustig verder. Je trekt voorzichtig haar schoenen uit en drukt een kus op haar voorhoofd. Als je de kamer uitloopt, zie je Sophia in de deuropening staan met de doos fanfiction. Je pakt deze dankbaar van haar aan en biedt haar een drankje aan.
"Thanks, but I'm gonna go home - too tired," zegt ze zacht. "Tell Maud I said hi and sweet dreams."
"Thanks, you too." je sluit zacht de deur achter haar. Je zet de doos weg in de logeerkamer en loopt dan naar buiten om een sigaret te roken. Daarna kan je de nieuwsgierigheid niet meer onder controle houden - technisch gezien is ze nu niet bij je, toch?
Je opent de doos en begint door de stapels met schriften te zoeken. Op veel van de schriften staat je naam in hartjes, maar op anderen staat een niets-zeggende titel. Je bladert door een aantal schriften heen - de verhalen zijn Nederlands en je begrijpt er vrij weinig van. Dan valt je blik op een verhaal dat By your side heet. Je slaat het open en ziet direct dat het in het Engels geschreven is: deze kan je lezen. Dan hoor je gerommel op de gang. Je stopt snel de schriften terug in de doos en schuift de doos onder het bed. Je klapt je laptop open en zet die op je schoot, terwijl je met je rug tegen de muur leunt. Er klinkt een zachte klop op de deur.

Maud P.O.V.
Je wordt wakker en ziet dat je thuis bent. Je gaat op de tast op zoek naar je telefoon, maar kan die niet op je nachtkastje vinden. Verschrikt schiet je overeind, om er vervolgens achter te komen met je met kleding en al op bed ligt. Je haalt je telefoon uit je broekzak en ziet dat het pas half tien is. Je zucht en staat op. Je verwisselt je spijkerbroek voor een joggingbroek en loopt je slaapkamer uit. Je ziet licht branden op Bill's kamer. Twijfelend blijf je staan. Je wilde eigenlijk een kop thee zetten en misschien nog een sigaretje roken, maar als hij nog wakker is... Zonder er al te veel bij na te denken, loop je naar de kamer en klop je zachtjes op de deur.
"Come in."
Je opent de deur en kijkt om de hoek. Bill zit op bed met zijn laptop op schoot.
"Sorry, am I interrupting something?"
Hij klapt zijn laptop dicht en schudt nee. "I just figured that I'd watch a movie or something, since you were asleep, but I haven't decided on one yet."
"Maybe we can watch one together?" Je kan jezelf wel voor je kop slaan. Je moet echt eens leren nadenken voordat je praat, maar om één of andere reden krijg je dat niet voor elkaar als Bill in de buurt is. Hij knikt en slaat uitnodigend de deken open.
"Eh, yeah. Just give me a minute," zeg je snel. "I want to get a cup of tea and smoke a ciggie first."
"Oh, I'll join you."
Je loopt snel richting de keuken. Je hoort de deur naar het balkon open gaan en zucht opgelucht. Heel eventjes tijd voor jezelf, terwijl je met de thee bezig bent. Samen film kijken in bed... Samen film kijken in bed... Je zucht diep. Het is niet dat je niet wil, maar je bent zo bang om hem het verkeerde signaal te geven. Aan de andere kant, heeft hij behalve die kus nog nooit iets geprobeerd. Iets in je zegt dat je hem hiermee kan vertrouwen. De vraag is alleen, hoe lang zal hij nog genoegen nemen met vriendschap? In gedachten pak je de thee op en loop je door de woonkamer naar het balkon. Je schudt zachtjes je hoofd bij het idee dat Bill niet genoeg heeft aan een vriendschap en schrikt op door zacht gegrinnik. Je kijkt op en Bill kijkt je grijnzend aan.
"You're doing it again," lacht hij. Je rolt met je ogen en zet de thee op het tafeltje. Je haalt een sigaret uit je pakje en ploft neer op de bank. Deze keer gaat hij niet klaar zitten, zodat je tegen hem aan kan kruipen, maar gooit hij zijn benen over de rand en legt hij zijn hoofd op je schoot. Je haalt voorzichtig je hand door zijn haar en je ziet dat hij genietend zijn ogen sluit.
"I really am going to miss you, you know," fluistert hij.
"I'll miss you too," fluister je terug.

Reacties (3)

 • Pineapple20

  Ze moet meegaan! 🙈

  5 maanden geleden
 • Luckey

  Ga dan mee muts!

  1 jaar geleden
 • DreamMachine

  Ik hou zo erg van dit verhaal! En ik snap haar volkomen! Snel weer verder hoor 🤗🤗

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen