Foto bij 29 - Stop, babe

Je staart in zijn bruine ogen en voor je het weet, fluister je terug: "You know, I like you a lot, but stop.."
"Stop - cause you're not ready to feel?" vult hij zachtjes aan. Je knikt enkel en ergens schiet de gedachte door je hoofd dat jullie nu letterlijk de songtekst van Stop, babe aan het uitspreken zijn, maar die gedachte druk je snel weg. De tekst heeft nog nooit zoveel waarde voor je gehad als in dat moment.
"Because I'm not ready to love," fluister je terug. Hij knikt enkel en drukt een kusje op je voorhoofd. Je slaat verlegen je ogen neer.
"Because you're not fully healed."
Je schudt zachtjes je hoofd. "You can see all my wounds."
Op ieder ander moment had je dit gesprek hilarisch gevonden. Zonder er bij na te denken, rolt zin na zin aan lyrics uit jullie monden. Alleen is er iets aan dit moment, wat het alles behalve grappig maakt.
"There's something about you," fluistert hij terug. "I'm so into you."
"Way too many feels. Don't waste them on me."
Hij pakt zacht je kin vast en dwingt je om hem aan te kijken. "I am leaving for you."
Hij buigt voorzichtig jouw kant op en je blijft hem in zijn ogen aankijken. Net voordat zijn lippen die van jou raken, hoor je jezelf opnieuw mompelen: "Stop, babe."
Zo blijven jullie even stil zitten, net alsof jullie op pauze gezet zijn. Zijn lippen slechts millimeters van die van jou verwijdert, zijn ogen verbonden in een blik met die van jou, zijn hand op je kin.
Het moment wordt verstoord als zijn telefoon afgaat. Het brengt jullie beide terug naar de realiteit en terwijl hij op zoek naar zijn telefoon gaat, snel jij de logeerkamer uit. Je ademt een paar keer diep in en uit, om te voorkomen dat je begint te huilen. What the actual fuck...

Na een uurtje komt Bill de logeerkamer uit. "That was Tom."
"What's up?"
"He just wanted to let us know that he just boarded. He'll be here tomorrow around noon."
Je knikt enkel en staart naar de tv. Het is niet alsof je ook maar enig idee hebt, wat je aan het kijken bent, maar je weet dat wat het ook is, makkelijker is dan Bill aankijken. Hij blijft een beetje verdwaald midden in de woonkamer staan.
"I'm sorry," fluistert hij, na een tijdje, bijna onhoorbaar. Je kijkt op.
"You have nothing to be sorry for," fluister je terug. "I'm the one who's sorry."
Hij houdt terughoudend zijn armen open, alsof hij bang is voor jouw reactie. Je vliegt meteen van de bank af en drukt hem stevig tegen je aan. "It's just so confusing."
"I know," prevelt hij. "I know."

Uiteindelijk besluiten jullie om de laatste dag samen thuis door te brengen. Jullie hangen samen op de bank, kijken films en bestellen eten. Hoewel jullie beide jullie best doen om te genieten van de dag samen, heeft het gesprek in de logeerkamer het niet makkelijk gemaakt. Je zucht diep en kruipt, voor zover dat kan, nog dichter tegen Bill aan. Hij streelt zachtjes over je rug, maar kijkt niet op van de tv.
"I really am sorry," fluister je. Hij pakt de afstandsbediening en zet de film op pauze. Jullie staren even in stilte naar het beeld. Hij schraapt zachtjes zijn keel en je kijkt hem aan. Het lijkt alsof hij moeite heeft met het vinden van de juiste woorden.
"So am I," begint hij. "I just think.. maybe.. I don't know. I guess it would be easier for us to.. to say goodbye if we're.. well, it's not like we were, but if we were..."
Hij valt stil en je kijkt hem vragend aan. "If we were?"
"If we weren't whatever we are right now." Je knikt langzaam. Misschien heeft hij ook wel gelijk. Misschien is het makkelijker om afscheid te nemen, als je wist waar je aan toe was. Of als jullie ruzie zouden hebben ofzo.
"It's just," begin je, maar dan val je stil. It's just.. wat? Wat is het? Je zucht diep. "I guess it would be easier if we knew what it was."
Hij laat een klein glimlachje zien. "Exactly."
"But we don't."
"I don't think we need to," mompelt hij. "I think we'll be okay. I just think that we both tried to clear things up before, in our own way, but it only made it worse."
Je kijkt hem vragend aan en je voelt een kleine steek in je buik. "So, are we okay?"
"We will be." Hij drukt zacht een kus op je haar en ademt dan diep in. "I just wish I didn't have to miss you."
"So do I."
En met een kleine glimlach besef je dat het ook allemaal weer goed komt.

Reacties (1)

  • Luckey

    Ahw!
    Super lief!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen