Foto bij 30 - Don't drift away from me

Achteraf gezien is jullie laatste dag samen niet helemaal jullie laatste dag samen geweest. Tom was er inderdaad rond een uur of 12, maar is daarna vrijwel regelrecht naar bed gegaan om bij te slapen. Je zit samen met Bill op het balkon en geniet van het moment. Jullie hebben gelukkig de zware gesprekken van gister achter jullie kunnen laten en hebben samen besloten om van vandaag extra te genieten. Het is de bedoeling om straks met Tom samen ergens in de stad een hapje te gaan eten en ergens vind je dat wel heel spannend. Niet alleen omdat dat het risico vergroot dat de jongens herkend worden, maar ook - misschien wel vooral - omdat je heel graag wil dat hij je aardig vindt. Je speelt nerveus met Bill's hand, die verstrengeld is met de jouwe. Hij ligt languit op het balkonbankje, en jij ligt tegen hem aan. Jouw been hangt losjes over de zijne en jouw hoofd rust op zijn borst. Je kijkt naar jullie verstrengelde handen en een zucht ontsnapt aan je lippen.
"What's wrong?"
"Nothing," mompel je. "Just nervous about tonight."
Bill grinnikt zacht. "Don't worry. I'm sure Tom will love you just as much.. Well, not just as much, but I'm sure he will like you."
Aan de manier waarop hij ratelt kan je horen dat hij ook zenuwachtig is. Er klinkt wat gerommel in de gang, maar jullie zijn te veel met elkaar bezig om dat bewust mee te krijgen.
"Well, hello!" klinkt het hard vanuit de deuropening. Je schrikt op en schiet direct overeind. Bill komt ietwat geïrriteerd overeind.
"Hey Tom," moppert hij. "Looks like you got over your jetlag just fine."
"I did and now I am dying to meet this special girl you keep telling me about."
Je slaat beschaamd je ogen neer. "We've actually met before."
Je voelt hoe Tom je in zich opneemt en dan begint hij opeens te lachen. Je kijkt hem vragend aan. "We did! But last time I saw you, you definitely weren't this shy."
Bill geeft zijn broer een zachte duw en kijkt hem waarschuwend aan. Tom steekt verontschuldigend zijn handen in de lucht en gaat in één van de stoelen zitten. "So what have you been up to these last three weeks?"
Terwijl Bill zijn broer op de hoogte brengt van de laatste paar weken, sta jij op om wat te drinken voor iedereen te pakken. Als je terug komt, kruip je uit een soort automatisme weer tegen hem aan. Uit je ogenhoeken zie je hoe Tom goedkeurend knikt en je stiekem een knipoog geeft. Je glimlacht naar hem en focust dan je aandacht weer op zijn broer.

Tom P.O.V.
Terwijl je naar Bill's verhaal luistert, houd je hem en Maud goed in de gaten. Je krijgt al vrij snel in de gaten waarom Bill hier is blijven hangen. Hij is duidelijk tot over zijn oren verliefd. De grijns op zijn gezicht, als hij je vertelt over het verrassingsetentje dat hij geregeld had; de twinkeling in zijn ogen als hij haar naam noemt; het blosje dat op zijn wangen verschijnt als zijn ogen die van haar ontmoeten. Met een glimlach denk je terug aan toen jij Heidi ontmoette - dat moet er precies hetzelfde uit hebben gezien. Het enige verschil was dat tussen jou en Heidi de vonk direct duidelijk oversloeg. Jullie waren direct onafscheidelijk. Je kijkt nog eens naar Maud. De glimlach op haar gezicht als ze naar hem kijkt is oprecht, maar in haar ogen zie je angst - of misschien zelfs pijn. Bill heeft je slechts kort uitgelegd aan de telefoon dat ze net uit een relatie komt, maar meer dan dat weet je niet. Je neemt jezelf voor om hem hier wel naar te vragen als jullie alleen zijn.
"Tom?"
Je schrikt op uit je gedachten en ziet dat ze je vragend aankijken. "Sorry, got lost in my thoughts."
Ze beginnen beide hard te lachen en na een tijdje weet Maud met moeite uit te brengen dat het om een inside joke gaat. "Anyway, we were wondering if you have any preference when it comes to dinner."
"Not really." Je wisselt een korte blik met Bill. "I mean, we like the same stuff."
Hij grijnst en knikt. "Italian, it is."

Je hebt ze heel de avond in de gaten gehouden en hoe meer je ze samen ziet, hoe meer je het gevoel krijgt dat het een paar hele zware weken gaan worden als je Bill hier wegtrekt. Je staat geduldig tegen de auto aangeleund, terwijl ze boven, in privé, afscheid van elkaar nemen. Na een tijdje komen ze samen naar beneden. Bill heeft rode ogen en Maud veegt een verdwaalde traan van haar wang. Je glimlacht bemoedigend naar ze. Bill trekt een koffer achter zich aan en heeft een doos onder zijn arm geklemd.
"What's in the box?" vraag je nieuwsgierig, terwijl je die van hem aanpakt om in de auto te zetten.
"WHAT'S IN THE BOOOOOOX?!" klinkt het ineens tweestemmig. Ze schieten samen in de lach, maar kijken elkaar dan beteuterd aan.
"We watched S7ven the other day," legt hij zachtjes uit. Je grinnikt en tilt dan ook de koffer in de auto.
"I will wait for you in the car."

Maud P.O.V.
Tom stapt in de auto en jullie blijven zwijgend tegenover elkaar staan. "So I guess this is it..."
"It's only for a few weeks," herinnert Bill je. "Just promise me you won't..."
Hij slaat beschaamd zijn ogen neer en schudt zijn hoofd.
"I'll be here," fluister je. "I promise."
Je werpt een blik op Tom, die ongeduldig op het stuur van de auto trommelt. Bill volgt je blik en zucht dan diep.
"I really have to go." Hij trekt je nog één keer dicht tegen zich aan. "I'll text you everyday."
Hij drukt een kus op je wang en stapt dan in de auto. Met een trillerige glimlach zwaai je de tweeling uit. Je loopt terug naar boven en laat je met een zucht op de bank vallen.
Maud: Hey babe. Ik heb echt een girlsnight nodig. Bill is net weggegaan.
Sophia: Wij zijn rond 8 uur bij jou en nemen wijn mee.
Je legt je telefoon weer op de bank neer. Gelukkig heb je Sophia en Roos nog, die helpen je wel door deze weken heen. Dan trilt je telefoon nog een keer.
Bill: foto
Je klikt op de foto en ziet dat hij die net in de auto heeft gemaakt. Een melding van instagram laat je weten dat hij een foto aan zijn verhaal heeft toegevoegd. Het is diezelfde foto, maar dan met de boodschap 'Off to Berlin'. In zijn ogen zie je dezelfde pijn als jij nu voelt.
Bill: Back before you know it. Miss you already. x
Maud: Miss you too. x

Reacties (1)

  • Luckey

    Leuk om Tom zijn gedachtes te lezen!
    Ze zijn ook gemaakt voor elkaar
    Snel verder!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen