Foto bij 32 - No turning back

Maud P.O.V.
Je staart vol ongeloof naar je telefoon.
Bill: Hey sexxi n_n xx Billchen
Je gedachten maken overuren - je hebt Bill nog nooit 'Billchen' genoemd. Behalve.. Shit, shit, shit. Je pakt je telefoon en tikt Sophia's nummer in.
"Hey-"
"Hij heeft het gelezen."
Het blijft even stil aan de andere kant. "Babe? Ben je oké?"
"Hij heeft het gelezen," is het enige wat je uit kan brengen. "Shit, shit, shit."
"Wie?"
"Bill. Bill heeft het gelezen."
"Maud, je moet me echt even helpen. Wat heeft Bill gelezen en waarom is dat zo erg?"
Je ademt diep in en uit. "Bill heeft mijn fanfiction gelezen."
Aan de andere kant van de lijn schiet Sophia in de lach. Je gromt, daar heb je dus ook niks aan. Geïrriteerd hang je de telefoon weer op. Ze belt je vrijwel direct weer terug.
"Uitgelachen?" mopper je, als je opneemt.
"Sorry," grinnikt ze. "Het is gewoon... best grappig."
"Nou, ha-ha."
"Wat heeft hij precies gelezen?" vraagt ze. Je denkt diep na en zucht.
"Geen idee. Het zal geen Nederlands verhaal zijn geweest," denk je hardop. "Maar ik heb ook geen idee welke het wel geweest is."
"Hoe weet je dan dat hij het gelezen heeft?"
"Omdat hij me een berichtje stuurde. Wacht even."
Je maakt een screenshot van het berichtje en stuurt die naar Sophia. Het duurt eventjes, maar dan zegt ze enkel: "Oh."
"Jup..."

Uiteindelijk besluit Sophia om naar je toe te komen, zodat jullie samen kunnen brainstormen over wat je terug moet sturen. Terwijl je op haar wacht, denk je diep na over welk verhaal Bill gelezen zou kunnen hebben. Het probleem is dat het zo lang geleden is dat je die verhalen hebt geschreven, dat je amper nog weet waar de verhalen over gingen, laat staan dat je weet welke verhalen je in het Engels hebt geschreven - je weet in ieder geval zeker dat er geen Duitse verhalen tussen zitten; je kan net met moeite de lyrics van sommige Duitse nummers begrijpen. Je zucht diep. Welk verhaal, welk verhaal, welk verhaal?
Je kijkt nog eens naar het berichtje en je zucht diep. Dat ga je nooit achterhalen zonder het aan hem te vragen. Je trots staat alleen iets te veel in de weg om dat laatste te doen. Terwijl je jezelf bijna hoofdpijn bezorgt met nadenken, ijsbeer je door de woonkamer. Het verlossende geluid van de deurbel laat je opgelucht zuchten: Sophia is er! Je buzzt haar snel naar binnen en loopt naar de keuken om een fles wijn uit de koelkast te halen - die gaan jullie sowieso nodig hebben. Je loopt met de fles en twee glazen richting het balkon. Sophia komt de woonkamer ingelopen en loopt direct door naar het balkon om de deur voor je te openen. Jullie gaan zitten en je schenkt de glazen vol.
"Wat wil je terugsturen?" vraagt ze, terwijl ze je een sigaret aanbiedt. Je neemt hem dankbaar en haalt je schouders op.
"Ik weet het niet."
Ze lijkt even na te denken en zucht dan diep. "Ik heb wel een idee... Maar dan zul je eerst uit moeten vogelen wat je van hem wil."
Je knikt langzaam. Dat is iets waar je mee bezig bent sinds hij weg is. Je kan het niet over je hart verkrijgen om hem hierheen te laten komen, zonder hem duidelijkheid te bieden. Je had alleen gehoopt dat je daar meer tijd voor zou hebben.
"En dan?" vraag je haar om een beetje tijd te rekken. Ze laat een sneaky grijns zien en neemt een slok van haar wijn. Je geeft haar een zacht duwtje. "Dat is gemeen, babe. Wat is je plan?"
"Nou, ik neem aan dat na alle zware gesprekken die jullie de laatste paar dagen gehad hebben, je het moeilijk vindt om aan hem te vertellen wat je voelt - ongeacht wat het precies is." Als je zachtjes knikt, gaat ze verder: "Dus moet je reageren met een nieuw stuk fanfiction, over wat je voelt."
"Dat is echt het domste idee dat ik ook gehoord heb," klaag je. Ze kijkt je beledigd aan.
"Ik was nog niet klaar. Kijk, als hij het leuk vindt, is dat mooi meegenomen. Als hij er niet op reageert zoals je gehoopt had, kun je je altijd nog verschuilen achter het feit dat het fictie is."
Je zucht diep. "Dat werkt toch niet zo. Daarnaast, als hij het niet met mijn gevoelens eens is, kan ik dat niet veranderen. Plus, ik zie hem dit weekend - weet je hoe gênant dat dan is."
"Huh? Dit weekend al?" Ze kijkt je vol ongeloof aan. "Waarom heb je me dat niet eerder verteld?!"
"Hij belde me voordat hij dat berichtje stuurde en toen verklapte Tom dat ze al bijna klaar waren met het album en dat hij Bill ergens dit weekend bij mij afzet."
Sophia kijkt even bedenkelijk. "Oké, misschien dat mijn idee dan toch niet zo'n goed idee is."
Maar hoe meer jij er zelf over nadenkt, hoe verleidelijker het klinkt - je gevoelens opbiechten via een verhaaltje...

Reacties (1)

  • Luckey

    Ik vind het geen slecht idee anders!

    6 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen